واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون رئیس جمهوری : گردشگری در ایران برای خارجی ها ارزان ، پر جاذبه و ایمن است مشهد - ایرنا - رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور با اعلام اینکه ایران رتبه نخست را به لحاظ پایین بودن هزینه های گردشگری در سطح جهان دارد ، گفت : گردشگری در ایران برای خارجی ها ارزان ، پرجاذبه و ایمن است.
مسعود سلطانی فر روز شنبه در نخستین همایش بین المللی علمی – راهبردی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران ، چالش ها و چشم اندازها در مشهد با اشاره به گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال 2013 اعلام کرد: رتبه جمهوری اسلامی ایران از نظر شاخص رقابت پذیری سفر که شامل فضای کسب و کارو منابع انسانی ، طبیعی ، زیست محیطی ، اشتغال و غیره می شود نسبت به سال قبل 14پله ارتقا یافت .
وی عنوان کرد : در سال 2012 رتبه ایران از نظر شاخص رقابت پذیری سفر 114 بود که در گزارش 2013 به جایگاته 98 دنیا ارتقا یافت .
سلطانی فر افزود : در واقع گردشگری در ایران برای خارجی ها بسیار پرجاذبه، با اهمیت و ارزان است ضمن آنکه از نظر شرایط سیاسی و امنیت پایداری و ثبات بالایی دارد.
وی عنوان کرد : شرایط خاص سیاسی و ناامنی های بسیاری که در کشورهای اطراف ما که جاذبه های تاریخی فراوانی هم داشته اند عملا فرصتی شده تا جمهوری اسلامی ایران جایگزین منتاسبی برای آن باشد.
معاون رییس جمهوری گفت : این خود یک مزیت ، موهبت بسیار تاریخی و حائز اهمیت است که نصیب ایران شده و با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و تلاش های مسوولان و فعالان حوزه گردشگری و افزایش سرمایه گذاری در این بخش روند رو به رشدی را در جذب گردشگر خارجی شاهد هستیم.
وی افزود: تلاش می شود گردشگری به نحو چشمگیری رشد یابد تا از این طریق میراث ارزشمند کشور را حفظ و معرفی کنیم ضمن آنکه این خود ایجاد اشتغال و درآمد را برای همه اقشار جامعه در پی دارد.
وی با بیان اینکه امروز سرمایه گذاران در بخش های گردشگری کشور چون ساخت هتل و تاسیسات مربوطه حدود 900 میلیارد پروژه را در دست اجرا دارند ، گفت : این تعداد پروژه با متوسط پیشرفت فیزیکی 40 درصد و اعتباری معادل 195 هزار میلیارد ریال در حال انجام است.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت های مشهد الرضا (ع) در حوزه گردشگری مذهبی عنوان کرد : بر اساس برآوردها در جهان حداقل 200 میلیون شیعه وجود دارد که می توان با محوریت مشهد الرضا (ع) از این ظرفیت برای رشد و توسعه گردشگری و ارتقا جایگاه کشورمان در این حوزه استفاده کرد.
وی قرار گرفتن جمهوری اسلامی ایران در مسیر جاده ابریشم را از دیگر محورهایی دانست که این سازمان بعنوان اولویت کاری خود در توسعه گردشگری مد نظر دارد.
وی تصریح کرد : مجموعه این عوامل بیانگر ان است که گردشگری می تواند رقیب قدرتمندی برای اقتصاد وابسته به نفت باشد و از این طریق برنامه ریزی مناسب زمینه بسط و توسعه آن را فراهم کنیم.
معاون رییس جمهوری گفت : ظرفیت های بسیار کشور در زمینه های مختلف گردشگری اعم از سلامت، مذهبی ، تاریخی و غیره چشمگیر و مهم است و توسعه آن می تواند نقش محوری در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی بر پایه قطع وابستگی به نفت تعیین و تبیین شده است ، افزود : می توان در سایه تلاش جمعی و فعال کردن ظرفیت ها و پتانسیل ها و حفظ رونق اقتصادی در راستای هدف اقتصاد مقاومتی ،کسب درآمدهای ارزی کشور را افزایش داد.
سلطانی فر ادامه داد : اقتصاد مقاومتی سیاستی راهبردی است که باید تهدیدها و چالش ها را به فرصت تبدیل کرده و در شرایط کنونی گردشگری می تواند بعنوای یک بازوی قوی اقتصادی در این راستا عمل کند.
سلطانی فر افزود : در آستانه تدوین بودجه سال 94 و تدوین تصویب برنامه ششم توسعه اقتصادی کشور با تلاش جمعی همکاران و کارشناسان پیشنهادات بودجه 94 را تقدم معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری کرده ایم تا منابع لازم برای توسعه این حوزه را تامین کنیم.
وی عنوان کرد : همچنین از یک سال قبل از تقویم برنامه ششم توسعه، برنامه ای را ارائه کرده ایم که با توجه به ظرفیت های مختلف رشد گردشگری را طی شش سال آینده مدیریت کنیم.
سلطانی فر ادامه داد : ایران فقط نیم درصد از درآمد یک هزار و 150 میلیاردلاری گردشگری جهان در سال 2013 را با وجود دارا بودن جایگاه بالایی در بحث جاذبه های گردشگری دنیا به خود اختصاص داده که بسیار اندک است.
وی افزود : صدور روادید برای گردشگران از موانع و چالش هایی پیش روی گردشگری کشور بوده که از ابتدای دولت یازدهم موضوع به طور جدی پیگیری و تاکنون گشایش های بسیاری در این حوزه ایجاد شده است.
معاون رییس جمهوری گفت: با هماهنگی های انجام شده با وزارت امور خارجه هم اکنون برای گردشگران 190 کشور ویزای گردشگری دو هفته ای در فرودگاه های کشور صادر می شود.
وی تسهیلات گمرکی برای گردشگران را که طی یک سال اخیر وضعیت بهتر شده، عدم معافیت های تجهیزات گردشگری ،عدم امکان استفاده از منابع خارجی و فاینانس ، ضعف بیمه های گردشگری وفعالیت های این حوزه را از جمله مسائلی دانست که با جدیت پیگیری و مرتفع می شود.
سلطانی فر مشکلات مربوط به صنعت حمل و نقل را از دیگر چالش ها عنوان و ذکر کرد : هم اینک 40 درصد ناوگان هوایی کشور به دلیل نبود قطعه و عدم امکان تعمیرات تخصصی زمین گیر است و امکان پرواز مستقیم به کشورهای اروپایی را ندارد.
معاون رئیس جمهوری افزود : امیدواریم با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای این مشکلات را پشت سر گذاشته زمینه توسعه گردشگری بیش از پیش فراهم شود.
نخستین همایش علمی ، راهبردی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران با حضور بیش از 450 میهمان داخلی و خارجی از امروز در مشهد آغاز شده و به مدت دو روز ادامه دارد.
2713/522
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]