واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کابینه در سایه احمدی نژادی ها تهران- ایرنا-«معاون اول رئیس جمهور: غلامحسین الهام، رئیس سازمان میراث فرهنگی: مهدی کلهر، معاون توسعه و مدیریت رئیس جمهور: محمد سلیمانی، معاون سازمان علمی و فناوری: محمدحسن نامی، رئیس کل بانک مرکزی: علی دیواندری، وزارت آموزش و پرورش: نسرین سلطانخواه، وزارت ارتباطات و فناوری: حمید بقایی، وزارت اطلاعات: روح ا... حسینیان
وزارت امور اقتصادی و دارایی: محمدرضا فرزین، وزارت امورخارجه: ابولفضل ظهره وند، وزارت بهداشت و درمان: محمدحسین طریقت منفرد، وزارت تعاون کار و امور اجتماعی: علی امیرمحرابیان، وزارت جهادکشاورزی: صادق خلیلیان، وزارت دادگستری: مرتضی بختیاری، وزارت دفاع: رستم قاسمی، وزارت راه و شهرسازی: علی نیکزاد، وزارت صنعت، معدن و تجارت: سیدحسن موسوی، وزارت علوم: علی اکبر صالحی، وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی: عزت ا... ضرغامی، وزارت کشور: مرتضی تمدن، وزارت نفت: سیدشمس الدین حسینی، وزارت نیرو: علی ذبیحی و وزارت ورزش و جوانان: «حسین رضازاده» اشتباه نکنید؛ شما بی هوش نشده بودید که در سال 96 به هوش بیایید و ببینید دولت روحانی به پایان رسیده و دولت جدید بر سر کار آمده است. این اسامی روز پنجشنبه از سوی یکی از یاران احمدی نژاد منتشر شد بدون هیچ توضیحی!
* تشکیل دولت در سایه!
برای ذکر این اسامی باید چند گمانه را مطرح کرد؛ نخستین گمانه تشکیل دولت در سایه است. در تعریف دولت در سایه آمده است: «دولت در سایه، اصطلاحی است که برای قدرت های سیاسی و اقتصادی خارج از حکومت رسمی اطلاق می شود.» یکی از وظایف دولت در سایه رصد دقیق عملکرد دولت مستقر است و عمدتا از سوی بازندگان انتخاباتی تشکیل می شود. آنها با شناسایی نقاط ضعف دولت مستقر به بزرگنمایی آن می پردازند و اینگونه القا می کنند که اگر آنها در مناصب اجرایی بودند این اشکالات رخ نمی داد. یک دولت در سایه هم وجود دارد که اهداف مثبتی را دنبال می کند چنانکه سیدحسن رسولی که در جریان تبلیغات انتخابات سال92 به نمایندگی از عارف در یک مناظره حضور یافته بود، گفت: «دکتر عارف قائل به تشکیل یک دولت در سایه در درون خودِ دولت هستند. ایشان اعتقاد دارند که رئیس دولت و سایر وزرا خالی از خطا نیستند و هر چقدر که بر رفتار دولتمردان نظارت بیشتری صورت بگیرد و هرچقدر که بیشتر در معرض نقد و ارزیابی باشند و کمتر دچار احساس خودشیفتگی شوند، بر کارآمدی دولت افزوده خواهد شد.» پس یک گمانه تشکیل دولت در سایه است اما با مشاهده برخی اسامی در این لیست که رابطه خوبی با دولت یازدهم دارند، بعید به نظر می رسد آنها قصد تخریب دولت را داشته باشند.
* جنگ روانی با تاریخ انقضای زودهنگام
گمانه دیگری که می توان مطرح کرد و احتمال آن بیش از تشکیل دولت در سایه است را می توان ایجاد جنگ روانی دانست. با معرفی چنین لیستی به طور طبیعی فکر دولتمردان مشغول خواهد شد و خواهند پرسید که چه برنامه ای از سوی دولتمردان سابق وجود دارد. البته اکثر آنها این گمانه را نمی پذیرند چون معتقدند باید زمان را صرف رسیدگی به مشکلات مردم کرد و نه اندیشیدن به آنچه تحت عنوان جنگ روانی از سوی رقیب تدارک دیده شده است. البته در میان نزدیکان دولت قبل حتما افرادی حضور دارند که بخواهند به همکاران خود که لیست های اینچنینی منتشر می کنند، تذکر دهند که مصرف این گونه لیست دهی ها برای جمع کوچکی از افرادی است که از دولت یازدهم شناخت زیادی ندارند و تاریخ انقضای آن خیلی زود فرا خواهد رسید چون اگر موضوع این لیست را در جایی مطرح کنند حتما با خنده و کنایه مواجه خواهند شد.
* تلاش برای بقا
آخرین گمانه که می توان درمورد ارائه چنین لیستی مطرح کرد، تلاش برای بقا در عرصه سیاسی است؛ یعنی این تیم رسانه ای هر روز موضوع جدیدی را مطرح و رسانه ای می کند تا به جامعه القا کند که تیم احمدی نژاد هنوز پویا و فعال است و با پایان دولت دهم، زندگی سیاسی این مجموعه پایان نگرفته است. شاید هم بی اعتنایی به عملکردهای گاه و بیگاه این جریان آنها را به تکاپو انداخته است که بار دیگر خبری را منتشر و به گمان خود، اذهان را مشغول کنند.
* در نهایت
در نهایت نباید فراموش کرد که جامعه بارها نشان داده اسیر این فضاسازی های رسانه ای نخواهد شد و در هر مقطعی بهترین تصمیم را خواهد گرفت که نشانه آن انتخابات 24خرداد 92 بود. به اطرافیان احمدی نژاد هم توصیه می شود به جای چنین اقداماتی به بازسازی جریان خود برای انتخاباتی دیگر بپردازند چون در آنجاست که با قضاوت مردم مواجه خواهند شد.
منبع: آرمان
اول**1368**
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]