واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مهر ۱۳۹۳ (۹:۵۳ق.ظ)
مدير كل راه و شهرسازي گلستان: لغزش و رانش زمين حدود 35 درصد از جاده هاي كوهستاني استان را تهديد مي كند مدير كل راه و شهرسازي استان گلستان گفت: حدود 35 درصد از جاده هاي واقع شده در جنوب استان كه در كوهپايه و ارتفاعات البرز واقع شده اند، مستعد لغزش و رانش زمين هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي بخش رستمي در پنجمين نشست کارگروه تخصصي مخاطرات زلزله، لغزش لايههاي زمين، ابنيه و ساختمان و شهرسازي به مناسبت هفته ايمني در برابر زلزله و بلاياي طبيعي در سالن اجتماعات راه و شهرسازي گلستان افزود: اين پديدههاي طبيعي، هم جادههاي استان را در معرض خطر قرار داده که اگر مطالعات و اقدامات کارشناسي بيشتر نظير احداث ابنيههاي پايدار و هدايت آبهاي سطحي در آن مناطق صورت نگيرد، جادههاي استان را تخريب و نگهداري آنها را مشکل ساز ميکند.
وي اضافه کرد: اگرچه مجموعه اين اقدامات نيازمند صرف هزينه است، اما؛ شرايط خاص جغرافيايي مناطق جنوبي استان به گونهاي است که بايد مورد توجه ويژه مسوولان و کارشناسان امر قرار گيرد تا از بروز خسارات ناشي از مخاطرات رانش و لغزش زمين، پيشگيري به عمل آيد.
رئيس کارگروه تخصصي مخاطرات زلزله، لغزش لايههاي زمين، ابنيه و ساختمان و شهرسازي گلستان با بيان اينکه شناسايي و پيشگيري وقوع حوادث، کم هزينهتر و آسانتر از وقوع و علاج بخشي آنهاست، گفت: تهيه مطالعات آمايش استان براي شناسايي و ارائه اقدامات پيشگيرانه و ايمني در برابر آنها ضروري است و همچنين، تکليف دستگاههاي متولي همچون راه و شهرسازي را، براي اجراي اين اقدامات مشخص ميکند.
رستمي خاطرنشان کرد: در حال حاضر مطالعات آمايشي در اين زمينه در دست نيست، اما؛ برنامه ريزي و پيشنهادات کارشناسي اين کارگروه ميتواند راهگشاي مؤثر در سياستگزاريهاي مجموعههاي بالادستي استان باشد.
به گفته وي، مطالعات و خروجيهاي کارشناسي کارگروه همچنين در تأمين منابع مالي و دستيابي به اهداف سازماني و انجام اقدامات پيشگيرانه مؤثر واقع ميشود و سندي کارشناسي براي دستگاههايي همچون راه و شهرسازي خواهد بود.
مدير کل راه و شهرسازي گلستان با بيان اينکه به دليل کمبود منابع مالي دولت و همچنين نيمه کاره بودن بسياري از پروژههاي عمراني اولويت دار، برخي از طرحهاي مطالعاتي در حاشيه قرار ميگيرد، افزود: تأمين منابع مالي طرح ريز پهنه بندي مخاطرات لرزهاي شهر گرگان نيازمند تأييد، تصويب و ابلاغ شوراهاي بالادستي نظير شوراي هماهنگي مديريت بحران و برنامه ريزي است و پس از طي اين مراحل قانوني در روند تأمين منابع جاي خواهد گرفت.
رستمي افزود: تمام تلاش بر اين خواهد شد که به سهم خود، تصميمات دلسوزانه کارگروه را به دليل مخاطراتي که استان و شهر گرگان را تهديد ميکند، به آنجايي برسانيم که در تصميم گيري هاي مراجع ارشد استان مورد توجه قرار گيرد.
در اين جلسه مقرر شد نتيجه مطالعات و بررسيهاي کارشناسان بعمل آمده توسط دستگاه متولي در روستاي نرگس چال پس از بررسي، جهت اخذ تصميمات بعدي به مديريت بحران استان ارسال شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]