تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799588482




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگرانی‌ها از فقر، فساد و تبعيض |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگرانی‌ها از فقر، فساد و تبعيض
در کشوري که اقتصادي رانتي‌نر و وابسته به نفت دارد؛ مهم‌ترين سبب فساد نيز رانت‌خواري و استفاده غيررسمي از اطّلاعات يا اموال اقتصادي است که روشن‌ترين نمود تبعيض در ميان نخبگان و فعّالان اين عرصه به شمار مي‌رود.
کد خبر: ۴۴۲۶۸۱
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶ - 18 October 2014


احسان کياني در مردم سالاری نوشت:


بيست‌وپنجم مهرماه روز جهاني مبارزه با فقر نام‌گذاري شده است. اين مساله از اهميّت بحران فقر و افزايش فاصله طبقاتي حکايت دارد که در سال‌هاي اخير، نه‌تنها کشورهاي توسعه‌نيافته يا موسوم به جهان سوم که گريبان برخي از کشورهاي توسعه‌يافته غربي را نيز گرفته است. ايران نيز به عنوان سرزميني که سال‌هاي طولاني رنج استعمار بيگانگان و استبداد متکبّران متحمّل شده، مدّت‌هاست با فقر روزافزون و افزايش فاصله‌هاي طبقاتي ميان دهک‌هاي اجتماعي روبروست. بحراني که به خصوص با ناکارآمدي‌هاي اقتصادي دولت سابق بر آن افزوده شد.


امّا اين روزها که از يک‌سو خبر محکوميت يک عضو سابق دولت منتشر شد و از سوي ديگر آقاي پورمحمّدي(وزير دادگستري) از احتمال عدم بازگشت اموال بابک زنجاني به خزانه ملّي ابراز نگراني کرد؛ مسئله ديگري روشن مي‌شود و آن فساد است. فسادي که به گفته آقاي جهانگيري(معاون اوّل رييس‌جمهور) از مرز خطاهاي انساني عبور کرده و به وضعيّتي سازمان‌يافته رسيده است. 


طبيعي است در کشوري که اقتصادي رانتي‌نر و وابسته به نفت دارد؛ مهم‌ترين سبب فساد نيز رانت‌خواري و استفاده غيررسمي از اطّلاعات يا اموال اقتصادي است که روشن‌ترين نمود تبعيض در ميان نخبگان و فعّالان اين عرصه به شمار مي‌رود. پس رابطه گسترش فقر با افزايش فساد و تبعيض رابطه‌اي دوسويه و مشخّص است.


حال بايد به دنبال پاسخ اين پرسش بود که آسان‌ترين و در عين حال کم‌هزينه‌ترين راه براي جلوگيري از افزايش فساد و همچنين پيگيري موارد موجود چيست؟ مطمئناً اولين پاسخي که به ذهن مي‌رسد گسترش نظارت قضايي بر دستگاه‌هاي اجرايي و حکومتي است. امّا اين پرسش مطرح مي‌شود که با وجود دستگاه‌هاي نظارتي گوناگون چرا هنوز هم شاهد فسادهايي در حدّ هزار ميلياردي هستيم؟ مسئله اين است که اگر تنها به نظارت‌هاي رسمي بسنده شود باز هم نمي‌توانيم از بروز فساد اجتناب کنيم، زيرا هرچه فساد عميق‌تر و نفوذ مفسدان بيشتر باشد، ممکن است دستگاه‌هاي نظارتي را فريفته و آنها را دور بزنند. راه حلّي که برخي براي اين مسئله در نظر مي‌گيرند اين است که براي ناظران نيز ناظري گذاشته شود تا بدين‌وسيله از فريب يا اغفال برخي مجموعه‌هاي نظارت‌کننده جلوگيري شود. ولي اين راه حل، دور باطلي است که پاياني ندارد. راه حلّي منطقي‌تر و همچنين آسان‌تري که وجود دارد، نظارت‌هاي غيررسمي است که از سوي نهادهاي مدني و به نمايندگي از جامعه اِعمال مي‌شود. اين نهادهاي مدني از مجلس شوراي اسلامي به عنوان عصاره ملّت تا مطبوعات به مثابه رکن چهارم دموکراسي را در برمي‌گيرد.


همچنين نهادهاي عمومي همچون سازمان‌هاي مردم‌نهاد نيز جزئي لاينفک از جامعه مدني است که بخشي مهمّي از اين راه حل را شامل مي‌شود. مراقبت مطبوعات مستقل که چشم بيدار مردم در نظارت بر مسئولان و مجريان هستند؛ بهترين راهي است که هم به سرعت فساد را افشا نموده و از تعميق آن جلوگيري کرده و هم امکان رسيدگي به فساد در پيشگاه ملّت را تسهيل مي‌نمايد. اين پاسخي است که دکتر روحاني نيز بارها در جريان تبليغات انتخاباتي يازدهمين دوره رياست‌جمهوري بر آن تأکيد کرد و پس از آن نيز بر آن پاي فشرد:«فساد در جامعه معضل بزرگي است؛ فسادي که گوشه‌هايي از آن براي مردم بيان شده است و گوشه‌هاي ديگرش بعداً براي مردم بيان خواهد شد. چه کسي مي‌تواند با اين فساد بجنگد؟ تنها قوه مجريه و ‌قضائيه؟ بزرگترين قدرتي که بايد به صحنه بيايد و با فساد بجنگد رسانه‌ها هستند. رسانه‌ها بايد به صحنه بيايند. نام افراد مفسد و ويژه‌خوار نبايد در جيب رييس دستگاه اجرايي کشور باشد. بايد نام افراد مفسد و ويژه‌خوار بر سر زبان و بيان خبرنگاران ما قرار بگيرد؛ اگر مطبوعات و رسانه‌ها همه به صحنه بيايند، نه اينکه با مفسد مبارزه کرد، مي‌شود جلو فساد را گرفت. بايد هزينه‌ها را آنقدر بالا ببريد که کسي در مسير فساد قرار نگيرد و هوس فساد به سر او نزند و اين راهش حضور فعال شماست» در اين زمينه اجراي قانون دسترسي آزاد به اطّلاعات و همچنين سعه صدر مسوولان در برابر مطبوعات تنها راهي است که رسانه‌ها را به عنوان بازوي نظارتي جامعه در پيشگيري از فساد ياري خواهد داد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن