محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842299411
غایبان صحنه مبارزه با فساد - محمد نوری
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: غایبان صحنه مبارزه با فساد - محمد نوری تهران - ایرنا - ستاد مقابله با مفاسد اقتصادی که فعالیت خود را در دولت جدید با ریاست معاون اول رئیس جمهوری آغاز کرده به تازگی وارد حوزه مهمی به نام تصرف اراضی و زمین خواری شد، با آنکه قریب چند ماه از فعالیت این ستاد می گذرد اما نشان چندانی از مشارکت و همراهی سایر دستگاه ها و نهادها در این حرکت به چشم نمی آید.
به باور اغلب صاحبنظران، پروسه پیشگیری و مهار مفاسد اقتصادی در صورتی به سرمنزل مقصود می رسد که اولاً راه و روش منطقی و علمی برای تحقق آن انتخاب شود. ثانیاً یک عزم و اراده ملی در دو سطح حاکمیت و جامعه مدنی برای پیاده کردن آن شکل بگیرد.
به نظر می آید دست اندرکاران ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت یازدهم از «درستی و دقت» روش های انتخابی در میدان مواجهه با غول فساد تا حدی اطمینان خاطر دارند اما تکلیف دومین اصل ضروری برای این کار یعنی «مشارکت همه اجزای جامعه» و وجود یک عزم ملی هنوز روشن نیست. روحانی در مناسبت های مختلف از جمله در مصاحبه رسانه ای اخیر خود بر این نکته تأکید ورزید که همراهی سایر قوای نظام برای به نتیجه رساندن پرونده های فسادزدایی ضروری است.
یا آنکه برخی از دولتمردان یادآوری کردند که نمایندگان مجلس به همان صورت که موضوع مقابله با ناهنجاری های اجتماعی و قضیه حجاب را دنبال می کنند پرونده حجیم مبارزه با مفاسد اقتصادی و سیاسی را نیز در دستور کار قرار دهند. دولتمردان حتی از منظر اصل امر به معروف و نهی از منکر به جریان ریشه دار فساد در سیستم اقتصادی و مدیریتی نگاه کرده و می گویند که در حال حاضر هیچ منکری به اندازه عارضه فساد و رها بودن متهمان ریز و درشت این ماجرا، اعتماد مردم را مخدوش و نظام اسلامی را تهدید نمی کند.
نکته حائز اهمیت این است که جامعه ایران تجربه ای طولانی از «مبارزه ادواری با مفاسد» را دارد و برای برداشتن گام مطمئن در این مسیر، دست اندرکاران فعلی پرونده های فساد لاجرم باید این تجارب آموزنده را مدنظر قرار دهند.
اگر فرایند فساد زدایی از ساختارهای اقتصادی و مدیریتی در جامعه ایران در برهه های مختلف به بن بست رسیده یک دلیل روشن آن بی توجهی به تجربه های جهانی در این عرصه بوده است. بهره گیری از تجربه جوامع مدرن از این جهت ضروری است که امروز نظام های اقتصادی و اجتماعی «کارویژه های مشترک» پیدا کرده اند و امراض اقتصادی نیز مثل برخی از ویروس ها و بیماری ها، به صورت مسری در جوامع مختلف شرقی و غربی رشد می کند. از همین روست که سازمان ملل در قضیه فساد و رانت خواری ورود کرده و هر سال با برگزاری همایش ها و نشست های علمی و گردآوردن متخصصان و مدیران کشورها سعی دارد به تدوین راهبردهایی در باب شفافیت، نظارت پذیری و پاسخگویی بپردازد.
برای جوامع در حال رشدی مثل ایران، مطالعه و تأمل در تجربه کشورهای پیشرفته بسیار راهگشا است کما اینکه در مقطعی برخی از متخصصان حوزه مدیریت بر آن شدند تا تجربیات جوامع شرق آسیا و اروپا را که به نهادسازی در زمینه مبارزه با فساد پرداخته و این موضوع را به فرهنگ عمومی تبدیل کرده اند تدوین کنند.
واقعیت تلخ این است که آخرین برآورد مراجع بین المللی نشان از این دارد که کشورهای موسوم به جهان سوم توفیق چندانی در مهار پدیده فساد نداشته اند. در این برآورد تصریح شده که یک دلیل این ناکامی، بی اعتنایی نسبت به تجربیات و واقعیت های بین المللی است.
بنابراین هر مسئولی در ستاد پیشگیری از فساد قبل از هر چیز لازم است بدون پیشداوری، به این سؤال اندیشه کند که چه اسباب و عواملی باعث کنترل و مهار جریان فساد در سیستم اقتصادی و مدیریتی برخی جوامع شده است؟
نخستین پاسخی که در این مطالعه به دست می آید این است که پیشگیری و مهار پدیده فساد از عهده نهاد دولت به تنهایی خارج است. زیرا همه کسانی که در خاور دور یا قاره اروپا توانسته اند این بیماری مهلک قرن را کنترل کنند بر نیروهایی علاوه بر دولت یعنی نهادهای مدنی، احزاب و رسانه های پویا تکیه کرده اند. این نکته ای بود که دست برقضا روحانی در دیدارش با اصحاب رسانه گوشزد کرد.
این گزاره که دولت ها بی حضور رسانه ها قادر به مقابله با رانت خواران نیستند بر یک منطق علمی استوار است منطقی که می گوید؛ در عصر امروز دامنه فعالیت اقتصادی و مراودات مالی و پولی چنان پیچیده و گسترده شده که نظارت بر آن فقط با مشارکت نیروهای مدنی اعم از رسانه ها و احزاب امکانپذیر است.
ژاپنی ها که چند بار میزبان کنفرانس بین المللی شفافیت و فساد زدایی بوده اند موفقیت اقتصاد پیشرفته خود در مقابله با رانت خواری را مدیون فضای باز رسانه ای و حزبی می دانند. آنها تصریح می کنند که اگر زبان نقد رسانه های پرنفوذی مثل یومیوری یا آساهی شیمبون نبود، برخی از نخست وزیران یا مدیران حوزه رشوه خیز کشاورزی، تجارت و جنگلداری تن به استعفا یا خودکشی نمی دادند. اگر مقاومت رسانه های چپگرا مثل ایندیپندنت یا گاردین نبود براحتی نخست وزیر وقت انگلیس - تونی بلر- به اتهام تصمیمات اشتباه در جنگ عراق پای میز محاکمه کشیده نمی شد. با افشاگری های برخی از رسانه های قدرتمند بود که کاخ سفید ناگزیر شد برای نخستین بار به جریان شکنجه و زندان های مخفی سیا اعتراف کند. یا در سایه اقدام ویکی لیکس بود که افکار عمومی جهان با چهره پنهان دیپلماسی امریکا آشنا شدند.
سیستم اقتصاد و مدیریت اداری ایران که قریب یک دهه را در سایه و سکوت رسانه ای زیسته است اکنون تن به جراحی بزرگ سپرده است اما هنوز نشان چندانی از به رسمیت شناخته شدن نقش نیروهای مدنی در این پروسه (همچون رسانه ها) به چشم نمی خورد. برای نخستین بار در ماجرای تخلفات بزرگ بورسیه ها بود که دولتمردان از نقش رسانه ها در پرتو افکنی به تاریکخانه رانت خواران سخن گفتند.
رسانه ها با همه مانع تراشی ها و بدبینی ها نمی توانند از نقش آفرینی در این جراحی ساختار فسادزده اقتصاد ایران شانه خالی کنند، ساختاری که معاون اول روحانی و مسئول ستاد مبارزه با مفاسد (اسحاق جهانگیری) در توصیف آن می گوید: «موریانه فساد تا مغز استخوان این ساختار رخنه کرده است.»
حال می توان ارزیابی کرد که ماجرای رویارویی با غول فساد در صورتی که نهادهای مدنی مشارکت نکنند چه سرنوشتی پیدا می کند. فساد و رانت خواری در مدل ایرانی آن طبق روایت دولت روحانی در حال حاضر شاخه ها و جلوه های خطرناکتری پیدا کرده است مثل رانت های ناشی از دور زدن منافع ملی به نام تحریم، ایجاد انحصارات در چرخه واردات و صادرات برخی از محصولات پرسود، اخذ امتیاز از طرح ها و پیمانکاری پروژه های مهم بدون تشریفات مزایده و مناقصه و تقسیم اعتبارات کلان بانکی میان افراد فاقد صلاحیت، فرار از مالیات و مقاومت در برابر نظارت و خودداری برخی مراکز فعال در عرصه تجارت و اقتصاد از پاسخگویی به حسابرسان و ناظران و... در این صحنه نخستین مطالبه شهروندان از رسانه ها، روشنگری و شفاف سازی و راستگویی است. البته پرواضح است که روشنگری و پرتو افکنی رسانه ها به تاریکخانه های اقتصاد رانتی کاملاً متفاوت از روش جنجال سازی است. زیرا در هیاهو و جنجال، نخستین چیزی که قربانی می شود، واقعیت و ریشه های بروز فساد و رانت خواری است. از طرفی کانون های رانت خوار در این مواقع می توانند با تکیه بر رسانه ها و تریبون های تحت نفوذ خویش براحتی نگاه افکارعمومی را منحرف سازند. کما اینکه در سال های اخیر این اتفاق به کرات در جامعه ایران مشاهده شد که در بزنگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی برخی از کانون های رسانه ای با جنجال آفرینی های هدایت شده توانستند افکارعمومی را از پیگیری اصل ماجرا نا امید سازند.
در حال حاضر روند کار مبارزه با مفاسد اقتصادی به گونه ای است که شاهد این دوگانگی در رفتار رسانه ها هستیم. به نحوی که بعد از هر گزارش مقام های مسئول قضایی یا دولت برخی از تریبون های تبلیغاتی با پمپاژ شایعات و خبرهای دروغ در مسیر انحراف افکارعمومی گام بر می دارند.
بدون شک در یک شرایط متوازن رسانه ای، همانند بسیاری از کشورهای پیشرو در مبارزه با فساد، شبکه تلویزیون می توانست نقشی بسزا در شکستن ساختار رانتی اقتصاد ایران ایفا کند. اما گفته های مدیران ارشد دولت نشان از این دارد که آنها توقع حمایت و همراهی از این رسانه در پروسه رانت زدایی از اقتصاد را ندارند. دست کم در چند پرونده مربوط به رانت خواری یا سوء استفاده گران از تحریم یا تخلفات بزرگ بورسیه ای، این رسانه نقش مطلوبی ایفا نکرد.
*روزنامه ایران
اول**
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
پورمحمدی: نباید از زاویه رقابت دولت را به تیغ نقد بکشانیم / دولت یازدهم بر نظم اداری و مبارزه با فساد تاکید جد
پورمحمدی نباید از زاویه رقابت دولت را به تیغ نقد بکشانیم دولت یازدهم بر نظم اداری و مبارزه با فساد تاکید جدی دارد وزیر دادگستری گفت دولت یازدهم بر نظم اداری و مبارزه با فساد تاکید جدی دارد به گزارش نامه نیوز حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی پیش از ظهر امروز در جلسه شورای اداری امبارزه با تحریف؛ مهمترین اقدام حضرت امام محمد باقر(ع)
پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۴ حضرت آیتالله خامنهای در مردادماه سال ۶۶ همزمان با سالگرد شهادت حضرت امام محمد باقر علیهالسلام به تشریح ابعاد زندگی این امام همام پرداختند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ایشان با ذکر این نکته که خط اصلی زندگی ائمه معصومین عمحمد علیزاده با عکس کودکی اش روی صحنه/عکس
جام جم نوا محمد علیزاده اجرایی پرشور را در شهر تبریز داشت شهری که به گفته خودش هیچگاه در آن غریبگی نمی کند او ترانه های محبوبش را برای آنها خواند و در قسمتی از اجرایش با پوستر تصویری از کودکی اش روی صحنه رفت عکس های موسیقی پارس از این اجرا را در اینجا می بینید 15 مهر 1393&nbسیدمحمد خاتمی: ای کاش تندخویان کینپرداز، میداندار صحنه نباشند
سیدمحمد خاتمی ای کاش تندخویان کینپرداز میداندار صحنه نباشند سید محمد خاتمی در مراسم جشن عید غدیر خم که امروز در دفتر وی در خیابان یاسر تهران برگزار شد افزود جوامع اسلامی در منطقه ای قرار گرفته اند که منابع و ذخایر زیادی در آن وجود دارد ما در قویترین نقطه راهبردی و استراتقائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره): امام محمدباقر(ع) با جریانات انحرافی مبارزه میکرد
قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره امام محمدباقر ع با جریانات انحرافی مبارزه میکردقائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره گفت امام محمد باقر ع در زمان حیات خویش نسبت به مبارزه با جریانات انحرافی و ترویج اسلام ناب محمدی اهتمام داشت حجتالاسلام محمود رجبی اواکنش محمد نوری به عدم حضور بازیکنان پرسپولیس در تیم ملی
واکنش محمد نوری به عدم حضور بازیکنان پرسپولیس در تیم ملی کاپیتان سرخپوشان گفت برای پرسپولیس بد است که کسی از این تیم در لیست تیم ملی نباشد اما در اردوی بعد این قضیه جبران خواهد شد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز محمد نوری در خصوص شکست پرسپولیس مقابل سپاهاناطق نوری: از مبارزه مظاهری راضی نیستم/ بوکس نمره قبولی گرفت
پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۳ رییس فدراسیون بوکس با وجود فینالیست شدن علی مظاهری از عملکرد او در نیمه نهایی چندان راضی نیست به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به اینچئون احمد ناطق نوری پس از فینالیست شدن علی مظاهری در بازیهای آسیایی اینچئون گفت چندان از مبارزه مظاهری در مرحله نیمه نحضور مردم در صحنه؛ تنها راه مبارزه با گروههای افراطی
حضور مردم در صحنه تنها راه مبارزه با گروههای افراطی جلسه شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز دوشنبه شب به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدخاتمی و با حضور اکثر اعضا تشکیل شد به گزارش نامه نیوز کمالالدین پیرموذن در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس تاکید کرد فقدان ارتهفتادمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/۶ وظیفه قوه قضائیه مبارزه با جرم و فساد است چه در فضای مجازی باشد یا غیرم
هفتادمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه ۶وظیفه قوه قضائیه مبارزه با جرم و فساد است چه در فضای مجازی باشد یا غیرمجازیسخنگوی قوه قضاییه گفت وظیفه قوه قضائیه این است که در هر شرایطی جلوی جرم و فساد را بگیرد این فساد فرقی نمیکند در فضای مجازی باشد یا غیرمجازی به گزارش خبرنگار قضاییفرمانده ناجا: عدهای تفسیر نکنند اسلام مهمتر است یا جمهوریت/ برای مبارزه با فساد سازمانی جدی هستیم
فرمانده ناجا عدهای تفسیر نکنند اسلام مهمتر است یا جمهوریت برای مبارزه با فساد سازمانی جدی هستیم فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه اسلامیت و جمهوریت دو عنصر جدا نشدنی نظام ایران هستند افزود برخیها این تفسیر را نداشته باشند که اسلامیت مهمتر است یا جمهوریت بلکه این دو عنصرهای جدارییس کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت، مجلس را در تدوین قوانین جدی مبارزه با فساد یاری کند
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس دولت مجلس را در تدوین قوانین جدی مبارزه با فساد یاری کند رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فساد سهم بسیار جدی در ناکارآمدی سیاست ها و بی اعتمادی مردم و اتلاف منابع دارد گفت از دولت می خواهیم در تهیه قوانین جدی مبارزه با فساد وصحنههای مبارزه تونی جا در مشت خاردار 2
در صحنه های این کلیپ بیننده شاهد صحنه های مبارزه تونیجا هنرپیشه فیلمهای رزمی تایلندی و بینالمللی و استاد ورزش رزمی موآیتای و کونگ فو خواهد او از کودکی به ورزشهای رزمی علاقمند بوده و به همه فنون رزمی مسلط است و همچنین همه صحنههای پرخطر بدلکاری فیلمهایش را خودش شخصا اجراصحنههای مبارزه عقاب تیزپرواز رینگ
در این فیلم بیننده شاهد صحنههای هیجان انگیزی از مبارزات عقاب تیزپرواز رینگ مبارزات آزاد میکس مارشال آرتز ام ام ای و یو اف سی قهرمان مبارزه آزاد ترکیبی امریکایی رده سبک وزن امریکایی خواهد بود تماشای صحنههای شگفت انگیزی که این مبارز با تکنیکهای استثنائی خود در آنها حریفانش راگزارش خبرنگار اعزامی فارس از اینچئون ناطقنوری: بوکس در بازیهای آسیایی نمره قبولی گرفت/ از مبارزه مظاهری خیلی
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از اینچئونناطقنوری بوکس در بازیهای آسیایی نمره قبولی گرفت از مبارزه مظاهری خیلی راضی نیستمرئیس فدراسیون بوکس پس از راه یابی کاپیتان تیم ملی بوکس به فینال بازیهای آسیایی اینچئون گفت بوکس در بازیهای آسیایی با تمام ناداوریهایی که رخ داد نمره قبولی گمحمدی نوری به فارس خبر داد نشست سالیانه جمعیت جوانان ۳۰ مهرماه برگزار میشود/تقدیر از فعالان صنعتی در حاشیه هم
محمدی نوری به فارس خبر دادنشست سالیانه جمعیت جوانان ۳۰ مهرماه برگزار میشود تقدیر از فعالان صنعتی در حاشیه همایشدبیرکل جمعیت جوانان از قطعی شدن زمان برگزاری نشست سالیانه جمعیت متبوعش خبر داد و گفت در حاشیه این نشست جمعی از فعالان صنعتی و کارآفرینان با اهدای لوح تقدیر تجلیل خواهمحمدجمال نوری صادقی خلأ خواننده ایرانی در جهان اسلام حس میشود
محمدجمال نوری صادقی خلأ خواننده ایرانی در جهان اسلام حس میشود خلأ حضور یک نماینده ایرانی بهعنوان خواننده جهان اسلام سالها است حس میشود و ما نتوانستهایم در این زمینه با وجود پتانسلیهایی که وجود داشته گامی مناسب برداریم به گزارش حوزه موسیقی باشگاه خبرنگاران در سال هایدکتر محمد ابراهیمی مبارزه با تروریسم، از نگاه راهبردی ایران تا نگاه ابزاری و تاکتیکی آمریکا
دکتر محمد ابراهیمیمبارزه با تروریسم از نگاه راهبردی ایران تا نگاه ابزاری و تاکتیکی آمریکاایران تقابل با پدیده تروریسم را به عنوان راهبرد اساسی دکترین سیاست خارجی خود تعریف نموده در حالی که آمریکا نگاهی کاملاً تاکتیکی و گزینشی را در مسئله تقابل با تروریسم در دستور کار خود قرار-
گوناگون
پربازدیدترینها