واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بازی هایی که ما را از هم دورتر می کند +تصاویر
فناوریهای نوین موجب شده است که اگر دیروز، کودک با از دستدادن تلویزیون مشغول سرگرمی دیگری میشد، امروز بتواند از کنسول دستی خود بهعنوان صفحۀ نمایش کنسول خانگیاش استفاده کند یا اگر خارج از خانه میرود، بتواند فایلهای ذخیرۀ بازی را از کنسول خانگیاش به کنسول دستیاش انتقال دهد تا از ادامۀ بازی جا نماند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، بازی را در کنسولش گذاشت و شروع کرد به بازیکردن. خیلی وقت بود در انتظار این بازی صبح و شب در سایتها منتظر تاریخ عرضهاش بود تا با خرید آن، دست از همه چیز کشیده و به بازیِ مورد علاقهاش بپردازد. هنوز کمی از بازی حظ نبرده بود که مادر صدایش کرد وقت رفتن به خانۀ مادر بزرگ است. هر کاری کرد نتوانست مادر را منصرف کند و نرود. دیگر کاملاً ناامید شده بود که به یکباره نگاهش روی میز افتاد و کنسول دستیاش را دید. ناگهان فکری به ذهنش رسید! بازی علاوه بر کنسول خانگیاش برای کنسول دستیاش هم عرضه شده بود و نیازی نبود هر دو نسخه خریداری شود و با یک بار خریدن بازی دسترسی به نسخۀ دیگر رایگان بود. پس شروع کرد به دانلود نسخۀ کنسول دستیاش. فقط کمی وقت از مادر گرفت و پس از اتمام دانلود بازی، فایلهای ذخیرۀ ادامۀ بازی را از کنسول خانگیاش به کنسول دستیاش انتقال داد. بلافاصله همراه خانوادهاش سوار ماشین شد و بدون ناراحتی ادامۀ بازیِ مورد علاقهاش را در کنسول خانگیاش ادامه داد... یکی از دلایل مهمی که امروزه موجب دوری اعضای خانواده بخصوص فرزندان از آن میشود، بازیهای کامپیوتری است. روزگاری کنسولهای بازی مختص خانه بود و کودکان تنها قشری بودند که از آنها استفاده میکردند. کنسولهایی که برای استفاده از آنها منحصراً احتیاج به یک تلویزیون بود و درصورتیکه تلویزیون توسط عضو دیگر خانواده اشغال میشد، بچهها از بازیکردن میماندند و سراغ تفریحی دیگر میرفتند. در ادامه، با دایرشدن کلوپهای بازی و گیمنتها این قشر از کودکان، محل تفریح خود را به این اماکن تغییر دادند که موجب دوری هر چه بیشتر کودکان از خانه و خانواده و تفریحات سالم شد. امروزه، پیشرفت فناوری بدعت جدیدی را بنیان نهاده است که به موجب آن کودکان در هر جایی میتوانند به بازی خود ادامه دهند؛ بطوریکه حتی اگر در جمع خانواده نیز باشند با خانواده نیستند. با ارتقای سختافزاری گوشیهای همراه و توانایی اجرای بازیها با گرافیک بالا و عرضهشدن بازیهای متنوع برای سلایق مختلف، راه برای همهگیرشدن بازیها برای همۀ سنین فراهم شده است. خانهای که در گذشته محل بحث و گفتوگو میان والدین و فرزندان و رفع نیازهای عاطفی بود، امروزه به مکانی تبدیل شده است که اعضای آن در کنار هم حضور دارند؛ اما مشغول انجام کار دیگری هستند و سر خود را با سرگرمیهای کاذب گرم میکنند و بجای اینکه با همنشینی خود فضای خانه را گرم و مطلوب و لذتبخش کنند، موجبات سردی و دوری را فراهم میکنند. حتی در بیرون از منزل نیز چشمهای مردم به صفحههای گوشی دوخته شده است، تعاملاتی که افراد با یکدیگر انجام میدهند، کمتر شده و مسبب نوعی درونگرایی و دوری از جامعه شده است.
فناوریهای نوین موجب شده است که اگر دیروز، کودک با از دستدادن تلویزیون مشغول سرگرمی دیگری میشد، امروز بتواند از کنسول دستی خود بهعنوان صفحۀ نمایش کنسول خانگیاش استفاده کند یا اگر خارج از خانه میرود، بتواند فایلهای ذخیرۀ بازی را از کنسول خانگیاش به کنسول دستیاش انتقال دهد تا از ادامۀ بازی جا نماند. فناوری جدیدی که توسط شرکت سونی در نسل کنونی کنسولهای بازی خود یعنی ps4 وps vita قرار داده است. این فقط آغاز این راه است؛ زیرا با آمدن و همهگیرشدن فناوری cloud که سیستم بازی on live از آن بهره میبرد، تنها کافی است دستگاهی داشته باشیم که از این سیستم پشتیبانی کند و با سرعت مطلوبی به اینترنت متصل شود، بقیۀ اَعمال ازجمله پردازش، توسط سرور بازی انجام شده و تنها خروجی تصویر بازی روی صفحه نمایش دستگاه ظاهر میشود. این به این معنی است که کاربر با توجه به نوع اشتراکی که خریداری کرده است به تعداد نامحدودی بازی بدون توجه به اینکه آیا نوع سیستم بازیباز توانایی پردازش آن را دارد یا نه و حتی فضایی از حافظۀ دستگاه را اشغال کند، دسترسی داشته باشد.
درواقع، این در دسترسبودن بیچون و چرای طیف وسیعی از بازیها در هر مکان و زمان، موجب از همگسیختگی بیشتر خانواده میشود و وقتی برای باهمبودن و برطرفکردن نیازهای ذاتی افراد باقی نمیماند. این واکنش بدون درنظرگرفتن تأثیرات مخربی است که بعضی از این آثار بر روح و روان فرد میگذارد. غافلشدن افراد از مطالعۀ کتاب، دوری از تعاملات خانوادگی و نپرداختن به تفریحات و سرگرمیهای سنتی در کنار خانواده از دیگر مشکلاتی است که با رسوخ این فناوری پدید آمده است. جا دارد که خانوادهها بخصوص والدین توجه ویژهای در این زمینه کنند. بهتر است والدین فرزندان خود را به آغوش خانواده دعوت کرده و روابط خود را با آنها گرم و صمیمی کنند. مشرق 115
۲۵/۰۷/۱۳۹۳ - ۱۶:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]