محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855892176
فناوری رایانش ابری و ظرفیت های بهره مندی از آن
واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: امروزه، بهره گیری از مجازیسازی (Virtualization)، استفاده از رایانش ابری (Cloud Computing) و جایگزین کردن امکانات سنتی با این فناوریهای نوین از موضوعات مورد بحث محافل فناوری اطلاعات است.
امروزه، بهره گیری از مجازیسازی (Virtualization)، استفاده از رایانش ابری (Cloud Computing) و جایگزین کردن امکانات سنتی با این فناوریهای نوین از موضوعات مورد بحث محافل فناوری اطلاعات است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، امروزه، بهره گیری از مجازیسازی (Virtualization)، استفاده از رایانش ابری (Cloud Computing) و جایگزین کردن امکانات سنتی با این فناوریهای نوین از موضوعات مورد بحث محافل فناوری اطلاعات است.
در مجازیسازی چندین ماشین مجازی (Virtual Machine) روی یک سرور فیزیکی راهاندازی میشوند. هر یک از ماشینهای مجازی میتوانند سیستمعامل و نرمافزارهای خود را داشته باشند و مستقل از دیگر ماشینهای در حال اجرا روی سرور به کاربر خدمات ارائه کنند. مجازیسازی راهکاری موثر برای استفاده بهینه از تمامی منابع سرورها است. در رایانش ابری، کاربر ازطریق اینترنت یا شبکههای اختصاصی به مراکز دادهها (Datacenter) متصل میشود و از منابع به اشتراک گذاشتهشده استفاده میکند. این منابع میتوانند برنامه، بستری از نرمافزارها یا یک ماشین مجازی باشند. در این روش، بخش اعظم پردازش روی سرورهای مراکز دادهها انجام میشود؛ ضمن اینکه تمامی اطلاعات نیز روی تجهیزات ذخیرهسازی این مراکز نگهداری میگردد. تفاوت این رویکرد با بسترهای سنتی در آن است که در رایانش ابری دستگاه کاربر نقشی در پردازش و نگهداری دادهها ندارد. هر کاربر با هر دستگاهی که قادر به اتصال به آن مراکز دادهها باشد، میتواند در هر زمان به منابع به اشتراک گذاشته شده دسترسی پیدا کند و از خدمات آنها بهرهمند شود.
تاریخچه و پیشینه
اما پیدایش رایانش ابری با مفهوم امروزی آن، به دهه گذشته
پیدایش رایانش ابری در سال ۱۹۹۹، Salesforce.com موفق شد برنامههای سازمانی را در قالب وبگاههای ساده در اختیار مشتریان خود قرار دهد.
باز میگردد. در سال ۱۹۹۹، Salesforce.com موفق شد برنامههای سازمانی را در قالب وبگاههای ساده در اختیار مشتریان خود قرار دهد. پس از آن، در سال ۲۰۰۲، شرکت Amazon با ارائه Amazon Web Services دست به اقدامی مشابه زد.
در سال ۲۰۰۶، این شرکت پا را فراتر گذاشت و با ارائه Amazon Elastic Computer Cloud به توسعهدهندهها اجازه داد تا با پرداخت اجارهبها، از زیرساختهای Amazon برای ذخیرهسازی و اجرای برنامههای خود استفاده کنند. از آن زمان بود که رایانش ابری بر سر زبانها افتاد.
در سال ۲۰۰۸، شرکت Google با Google App Engine و در سال ۲۰۱۰ شرکتMicrosoft با Windows Azure (که اکنون با نام Microsoft Azure شناخته میشود) به جمع گردانندگان اصلی رایانش ابری پیوستند.
انواع رایانش ابری
موسسه ملی فناوری و استانداردهای آمریکا، رایانش ابری را بر اساس نوع خدماتدهی، در سه دسته زیر طبقهبندی میکند: نرمافزار بهعنوان یک خدمت (Software as a Service): در این حالت، کاربر با اتصال به خدماتدهنده از برنامه یا برنامههایی که روی مراکز دادههای آن به اشتراک گذاشته شده است استفاده میکند. کاربر، شبکه، سرورها، سیستمهایعامل، تجهیزات ذخیرهسازی و حتی ساختار برنامههای به اشتراک گذاشته شده را کنترل و مدیریت نمیکند.
در حال حاضر، این نوع رایانش ابری بیشترین سهم بازار را در اختیار دارد و بهسرعت هم در حال رشد است. Gmail و Facebook نمونههایی از این نوع خدماتدهی هستند که در آنها کاربر تنها با رابط کاربری سروکار داشته و از پشت صحنه هیچ اطلاعی ندارد. بستر بهعنوان یک خدمت (Platform as a Service): در این حالت کاربر برنامههای مورد نظرش را در زیرساخت رایانش ابری خدماتدهنده گسترش میدهد و آنها را برای استفاده دیگران به اشتراک میگذارد. ضمن اینکه میتواند از کتابخانهها، زبانهای برنامهنویسی، سرویسها و ابزارهایی که بستر خدماتدهنده از آنها پشتیبانی میکند بهره بگیرد. کاربر دخالتی در شبکه، سرورها، سیستمهایعامل و تجهیزات ذخیرهسازی ندارد. Microsoft Azure نمونهای از این نوع خدمات است که در آن با پرداخت هزینهای میتوان از بستر ابری شرکت Microsoft برای راهاندازی وبگاههای بر پایه ASP.NET، بانک دادههای SQL و... استفاده کرد.
زیرساخت بهعنوان یک خدمت (Infrastructure as a Service): در این حالت کاربر با در اختیار
موسسه ملی فناوری و استانداردهای آمریکا، رایانش ابری را بر اساس نوع خدماتدهی، در سه دسته زیر طبقهبندی میکند.
گرفتن ماشین مجازی قادر است نرمافزارهای اساسی مورد نظرش از جمله سیستمعامل و برنامهها را روی آن گسترش داده و از آن استفاده کند. هر چند که در این حالت نیز کاربر درگیر پردازشگرها، تجهیزات ذخیرهسازی، شبکهها و دیگر منابع اساسی نمیشود؛ اما کنترل کاملی روی سیستمعامل و تمامی نرمافزارهای نصب شده روی ماشین مجازی دارد.
شرکت Amazon یکی از پیشگامان ارائه اینگونه خدمات است. در سالهای اخیر نیز تعدادی از شرکتهای ایرانی ازجمله برخی از شرکتهای رساننده خدمات اینترنتی اقدام به ارائه اینگونه خدمات در ایران کردهاند. همچنین در مراجع رایانهای، مدلهای مختلفی از گسترش رایانش ابری ارائه شده است که سه مدل زیر در میان همه آنها مشترک است:
ابر عمومی (Public Cloud): شناختهشدهترین مدل رایانش ابری از نگاه کاربران، ابر عمومی است. در این مدل، زیرساخت ابر بهنحوی طراحی میشود که دسترسی به آن ازطریق شبکههای عمومی همچون اینترنت میسر باشد. Amazon Web Services، Microsoft Azure و Gmail که پیشتر به آنها اشاره شد، همگی درقالب ابر عمومی ارائه میشوند. ابر اختصاصی (Private Cloud): در این حالت مراکز دادههای ابر بهطور خاص برای استفاده کارکنان یک سازمان طراحی و پیادهسازی میشوند. برخلاف ابر عمومی که در بسترهای مشترکی چون اینترنت خدماتدهی میکند، ابر اختصاصی تنها به شبکه(های) سازمان متصل بوده و افرادی که خارج از آن شبکه قرار دارند قادر به استفاده از منابع نیستند. مدیریت این ابر ممکن است توسط خود سازمان یا شرکت طرف قرارداد با سازمان انجام شود. معمولا در مراکز دادههای ابری اختصاصی، ازطریق نرمافزارهای مجازیسازی همچون VMware ESX، Citrix Xen، Microsoft Hyper-V و Kernel-based Virtual Machine روی چند سرور قدرتمند، دهها ماشین مجازی راهاندازی میشود.
ابر ترکیبی (Hybrid Cloud): همانطور که از نام آن پیداست، در این مدل، از دو ابر عمومی و اختصاصی در سازمان استفاده میشود.
مزایا
بهرهگیری از رایانش ابری مزایای فراوانی برای سازمان میتواند داشته باشد که برخی از آنها به این شرحاند: حذف تعمیر و نگهداری: در ابر عمومی، منابع رایانهای در مراکز دادههای شرکت خدماتدهنده قرار دارند و سازمان درگیر پیادهسازی نگهداری
بهرهگیری از رایانش ابری مزایای فراوانی برای سازمان میتواند داشته باشد که می توان به مواردی چون حذف تعمیر و نگهداری، توسعه پذیری و افزایش امنیت اشاره کرد.
تجهیزات و نرمافزارهای زیرساختی نمیشود. افزایش امنیت: هر چند که مراکز دادههای شرکتهای خدماتدهنده رایانش ابری از اهداف مورد علاقه نفوذگران است؛ اما ناگفته پیداست که این شرکتها با بهرهگیری از متخصصان امنیتی خبره و تجهیزات امنیتی مناسب، حداکثر تلاش خود را در امن نگاه داشتن دادههای کاربران میکنند، همچنین در اکثر مواقع تهیه نسخه پشتیبان از سیستمعامل بر عهده شرکت خدماتدهنده است. در ابر اختصاصی نیز با توجه به اینکه دادهها در مراکز دادههای سازمان بهصورت متمرکز نگهداری میشوند، میتوان حفاظت فیزیکی ویژهای برای آن مراکز در نظر گرفت. علاوهبر آن، متمرکز کردن دادهها در صورتی که با تدابیر صحیحی همراه باشد راهکاری برای کاهش خطر سرقت دادههای سازمان محسوب میشود.
توسعهپذیری: پیشبینی نیازمندهای سختافزاری و نرمافزاری در هنگام برنامهریزی بودجه سازمان در بسیاری از مواقع با خطا همراه است. حال آنکه در ابر عمومی در مدت زمانی بسیار کوتاه، میتوان خدمات را افزایش یا کاهش داد. برای مثال، اگر مراجعین وبگاه سازمان بهدلیلی از قبل پیشبینی نشده، چند برابر شوند، میتوان از شرکت خدماتدهنده خواست تا منابع اختصاص داده شده به وبگاه را افزایش دهد. دسترسی از هر جا: در ابر عمومی، کاربران قادرند در هر زمان با اتصال به اینترنت با هر دستگاهی از منابع اشتراکی ابر استفاده کنند.
در دسترس بودن همیشگی: قطع برق، آتشسوزی و بلایای طبیعی هر یک میتوانند خدمات دهی سازمان را برای ساعتها و حتی روزها دچار اشکال کنند. در صورتی که شرکتهای خدماتدهنده دارای طرحهایی موسوم به Disaster Recovery Plan برای بازگشت به وضعیت عادی در زودترین زمان ممکن هستند. کاهش هزینهها: بارزترین مزیت استفاده از رایانش ابری کاهش هزینههای سازمان در بخش فناوری اطلاعات است که از مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، ناشی میشود.
معایب
اما رایانش ابری بدون ایراد هم نیست که از جمله آنها میتوان به این موارد اشاره کرد:
عدم شفافیت: در ابر عمومی سازمان هیچگونه دسترسی به مراکز دادههای خدماتدهنده ندارد. اطلاعات سازمان از زیرساخت خدماتدهنده همان قدری است که از سوی آن شرکت در اختیار سازمان قرار داده شده است. خطر شنود و سرقت اطلاعات و تجاوز به حریم خصوصی کاربران: در صورت دسترسی یافتن افراد غیرمجاز به بانکهای دادههای شرکت خدماتدهنده، امنیت اطلاعات
البته رایانش ابری بدون ایراد هم نیست که از جمله آنها میتوان عدم شفافیت و اختلافات حقوقی و قانونی را نام برد.
سازمان و حریم خصوصی کاربران به مخاطره میافتد. همچنین با توجه به اینکه در ابر عمومی، تبادل اطلاعات با خدماتدهنده در بستر اینترنت صورت میپذیرد، خطر شنود شدن اطلاعات همواره وجود دارد. هرچند که با رمزنگاری صحیح ارتباطات میتوان احتمال موفقیت سارقان در دست یافتن به اطلاعات را از طریق شنود به حداقل رساند.
اختلافات حقوقی و قانونی: ذخیره اطلاعات در مراکز دادههایی که در خاک کشور دیگری قرار دارند میتواند در اختلافات حقوقی برای سازمان مشکلساز شود. برای نمونه اگر دادگاهی آمریکایی که مراکز دادهها در آن قرار دارد مجوز برای ضبط اطلاعات سازمان کشوری دیگر صادر کند، خدماتدهنده موظف به ارائه آن اطلاعات خواهد بود. موضوعی که معمولا در بخش Terms of Use وبگاههای رایانش ابری به آن اشاره میشود. وابستگی به خدماتدهنده: در ابر عمومی، سازمان و کاربران کاملا وابسته به شرکت خدماتدهنده هستند. اگر به هر دلیل این شرکت از ارائه خدمات سر باز زند، بسته به دادههای ذخیرهشده ممکن است سازمان با مشکلات جدی روبهرو شود.
در سال ۲۰۱۰، دفتر مدیریت و بودجه آمریکا (Office of Management and Budget)، سازمانها و نهادهای دولتی این کشور را ملزم کرد تا درصورت فراهم بودن سه شاخصه امنیت، اطمینان و هزینه پایین بهجای راهاندازی مراکز دادههای گرانقیمت از فناوریهای رایانش ابری بهره بگیرند؛ اما بهنظر میرسد، پس از گذشت چهار سال همچنان بسیاری از سازمانهای آمریکایی نیز که بازیگران اصلی رایانش ابری در کشورشان قرار دارند در انتخاب رایانش ابری مردد ماندهاند.
واقعیت آن است که رایانش ابری تا رسیدن به کمال راه زیادی در پیش دارد. محققان فراوانی در کارگروههای مختلف در حال بررسی و ارائه راهکار برای موضوعات چالش برانگیز رایانش ابری هستند؛ اما مزایای این فناوری قابل چشمپوشی نیست. بهخصوص آنکه ساختارهای سنتی نیز خالی از اشکال نیستند. با انتخاب صحیح مدل میتوان از مزایای این فناوری بهترین استفاده را کرد.
تغییر و تحول در زیرساخت فناوری اطلاعات یک سازمان کاری پیچیده و زمانبر است. جایگزین کردن بسترهای سنتی با رایانش ابری نیز باید با برنامهریزی جامع بهصورت گام به گام برای سرویسهای سازمان اجرا شود
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار : جمعه ۲۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین: بهرهمندی از ظرفیت بسیج رسانه در اولویت ارشاد قزوین است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین بهرهمندی از ظرفیت بسیج رسانه در اولویت ارشاد قزوین استمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در دیدار با اعضای شورای بسیج رسانه این استان بهرهمندی از ظرفیتهای بسیج رسانه را از اولویتهای کاری مجموعه متبوع خود عنوان کرد به گزارش خبرگزارفرمانده سپاه امام رضا(ع) دشتی تاکید کرد بهرهمندی از ظرفیتهای بسیج دانشجویی دشتی در فعالیتهای فرهنگی
فرمانده سپاه امام رضا ع دشتی تاکید کردبهرهمندی از ظرفیتهای بسیج دانشجویی دشتی در فعالیتهای فرهنگیفرمانده سپاه امام رضا ع شهرستان دشتی گفت سپاه شهرستان دشتی نیز از ظرفیت بسیج دانشجویی در برنامهها و فعالیتهای فرهنگی استفاده خواهد کرد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان دشتیبهره مندی اوقاف از ظرفیت دستگاه های فرهنگی تحسین برانگیز است
دین و اندیشه آیین ها و تشکل های مذهبی احمد مسجدجامعی بهره مندی اوقاف از ظرفیت دستگاه های فرهنگی تحسین برانگیز است یک عضو شورای شهر تهران گفت فعالیت مشترک و تعامل سازمان اوقاف و امور خیریه طی سالیان اخیر برای بهره مندی از ظرفیت دستگاه های فرهنگی کشور تحسین برانگیز است به گزارضرورت بهرهمندی از ظرفیت سالمندان و توسعه ملی
ضرورت بهرهمندی از ظرفیت سالمندان و توسعه ملی رئیس سازمان بهزیستی کشور از ضرورت بهرهمندی از ظرفیتهای سالمندان و توسعه ملی کشور خبر داد به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی کشور در همایش تکریم سالمندان که بعد از ظهر امروز در وزارت تعافرسايش سالانه 30 تن خاك در هكتار/ بهره برداري 2.5 برابري از ظرفيت زيستي در آذربايجان غربي
استانها شمال آذربایجان غربی عباس نژاد هشدار داد فرسايش سالانه 30 تن خاك در هكتار بهره برداري 2 5 برابري از ظرفيت زيستي در آذربايجان غربي ارومیه – خبرگزاری مهر مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت سالانه 30 تن خاک در هر هکتار از مراتع و منابع طبیعی آذربایجان غربی دچارمسئول بسیج رسانه استان قزوین خواستار شد بهرهمندی دستگاههای فرهنگی از ظرفیت بسیج رسانه برای مقابله با جنگ نرم
مسئول بسیج رسانه استان قزوین خواستار شدبهرهمندی دستگاههای فرهنگی از ظرفیت بسیج رسانه برای مقابله با جنگ نرممسئول بسیج رسانه استان قزوین گفت مطلوب است دستگاههای فرهنگی از ظرفیت بسیج رسانه در جهت مقابله با جنگ نرم دشمن استفاده کنند به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین محمد سرباز پفرماندار شفت خبر داد بهرهمندی 50 درصد روستاهای شفت از امکانات آب و برق
فرماندار شفت خبر دادبهرهمندی 50 درصد روستاهای شفت از امکانات آب و برقفرماندار شفت گفت 50 درصد روستاهای شفت از امکانان آب برق گاز تلفن و جاده برخوردار هستند به گزارش خبرگزاری فارس از شفت یونس محمودی امشب در جمع مردم روستای نهزم این شهرستان با بیان اینکه مسئولان شفت هر هفتتدوین نقشه راه بهرهبرداری از منابع آب/ ورود فناوری نوین به تصفیهخانهها
اقتصادی انرژی تدوین نقشه راه بهرهبرداری از منابع آب ورود فناوری نوین به تصفیهخانهها یک مقام مسئول در وزارت نیرو گفت آئین نامه تعیین صلاحیت پیمانکاران بهره برداری از تصفیه خانههای آب و فاضلاب اجرا می شود به گزارش خبرگزاری مهر حمیدرضا تشیعی با اشاره به محورهای نقشه راهدر برنامه «متن و حاشیه» پیرامون افزایش ظرفیت دکتری در دانشگاه آزاد مطرح شد علویفاضل: افزایش ظرفیت د
در برنامه متن و حاشیه پیرامون افزایش ظرفیت دکتری در دانشگاه آزاد مطرح شدعلویفاضل افزایش ظرفیت در راستای سیاستهای علموفناوری است زاکانی افزایش ظرفیت با سیاستهای ابلاغی در تضاد استمعاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد و نماینده مردم تهران در مجلس در برنامه تلویزیونی متن و حاشیه پیربهره درستی از ظرفیتهای قرآنیان نشده است
استانها شمال مازندران حشمتی بهره درستی از ظرفیتهای قرآنیان نشده است ساری - خبرگزاری مهر معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بیان اینکه اکنون از ظرفیت قرآنیان به درستی بهره گرفته نشده گفت بسیاری از افراد هستند که علاقه بسیاری برای ورود به فعالیت های قرآنی دارنمعاون سپاه استان سمنان تأکید کرد ضرورت ترویج فرهنگ بسیجی با بهرهگیری از ظرفیت رسانه
معاون سپاه استان سمنان تأکید کردضرورت ترویج فرهنگ بسیجی با بهرهگیری از ظرفیت رسانهمعاون هماهنگ کننده سپاه قائم آل محمد عج استان سمنان گفت ترویج فرهنگ و تفکر بسیجی با بهرهگیری از ظرفیت رسانه ضرورت دارد به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط عمومی سپاه سمنان محمدحسبهرهمندی 1151 روستای استان از گاز
بهرهمندی 1151 روستای استان از گاز در حال حاضر 205 روستای آذربایجان شرقی در دست گازرسانی است و هم اکنون یکهزار و 151 روستای استان از نعمت گاز بهرهمند هستند مدیر عامل شرکت گاز آذربایجانشرقی با اعلام این مطلب گفت بر اساس آمار اعلامی منتهی به مرداد ماه شرکت گاز استان آذربایجانجهان اسلام از ظرفیتهای خود برای مقابله با تکفیریها بهره گیرد
خطیب جمعه برج البراجنه بیروت جهان اسلام از ظرفیتهای خود برای مقابله با تکفیریها بهره گیرد خبرگزاری رسا ـ خطیب جمعه برج البراجنه بیروت خواستار استفاده از همه ظرفیتهای جهان اسلام برای مقابله با گروههای تکفیری شد به گزارش خبرگزاری رسا حجت الاسلام احمد قبلان خطیب جمعه مرئیس زندانهای بروجرد: بهرهمندی از حقوق اجتماعی حق زندانیان است
رئیس زندانهای بروجرد بهرهمندی از حقوق اجتماعی حق زندانیان استرئیس زندانهای شهرستان بروجرد گفت افراد محبوس در زندانها نیز شهروند جامعه بوده و باید از حقوق اجتماعی برخوردار و بهرهمند شوند به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد احمد معتقد صبح امروز در جلسه هفتگی کمیسیون فرهنگی شورمدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تکاب اعلام کرد بهرهمندی 72 درصدی روستاهای تکاب از اجرای طرح بهسازی مساکن روستای
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تکاب اعلام کردبهرهمندی 72 درصدی روستاهای تکاب از اجرای طرح بهسازی مساکن روستاییمدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تکاب گفت 72 درصد روستاهای تکاب از اجرای طرح ویژه بهسازی مساکن روستایی بهرهمند شدهاند موسی صفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اروملزوم بهره گیری از ظرفیتهای موجود برای صادرات محصولات کشاورزی به روسیه
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی تاکید کرد لزوم بهره گیری از ظرفیتهای موجود برای صادرات محصولات کشاورزی به روسیه خبرگزاری پانا رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی بر لزوم بهره گیری از قابلیت ها و ظرفیتهای موجود این استان برای صادرات محصولات مازاد کشاورزی به کشور روسیهبهره مندی مدارس همدان از 80 فضای ورزشی/ هدف از آموزش و پرورش تربیت نسل سالم وتوانمند است
استانها غرب همدان جعفری بهره مندی مدارس همدان از 80 فضای ورزشی هدف از آموزش و پرورش تربیت نسل سالم وتوانمند است همدان - خبرگزاری مهر معاون تربیت بدنی و سلامت اداره ورزش و جوانان استان همدان گفت در حال حاضر 80 فضای ورزشی در مدارس استان همدان در حال استفاده است به گزارش خب-
گوناگون
پربازدیدترینها