واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
هشدار القدس العربی: انفجار بزرگ در خلیج فارس
روزنامه القدس العربی در تیتر اول اخبار امروز خود با اشاره به اختلافات شدید دو کشور ایران و عربستان، نسبت به انفجاری بزرگ در منطقه هشدار داد.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، القدس العربی ضمن وخیم خواندن اوضاع ایران و عربستان، اظهارات اخیر وزیر امور خارجه عربستان را تنش زا خواند و از وضعیت موجود بین دو کشور به "خطر انفجار در خلیج فارس" تعبیر کرد. "سعود الفیصل" وزیر امور خارجه عربستان سعودی، در سخنان اخیر خود مدعی شده بود که نیروهای ایران در سوریه حضور دارند و از آنها با عنوان «نیروهای اشغالگر» یاد کرده بود. علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امینت ملی نیز سخنان وزیر خارجه سعودی را ناشی از کهولت سن وی عنوان کرده بود. بروجردی همچنین افزود: «اگر قرار باشد لفظ "اشغالگر" تنها شایسته یک حکومت باشد، بدون شک آن عربستان سعودی خواهد بود؛ جرا که حکومت آل سعود با شعار سپر دفاعی جزیره، به شهروندان بی دفاع یمنی یورش برده و قوانین بین المللی را نقض کرده است.» در همین راستا "حسین امیرعبداللهیان" معاون وزیر امور خارجه ایران نیز از مقامات سعودی خواست که به توطئه های دشمنان منطقه ای توجه بیشتری داشته باشند.
القدس العربی ضمن انعکاس اظهارات مسئولان ایرانی، به واکنش مأیوس کننده کشورهای عضو شورای همکاری خلج فارس اشاره کرد که سخنان مقامات ایرانی را محکوم کرده و این سخنان را تکراری و غیرمسئولانه خوانده اند. القدس العربی بروز این تنش های لفظی را زنگ خطری جدی برای دو کشور و خاورمیانه عنوان کرد و در تیتر یک اخبار خود درباره وقوع انفجاری سیاسی در منطقه خلیج فارس هشدار داد. این روزنامه در ادامه کوشید تا به برخی ریشه های این تنش ها که از آن به شکست روابط دو کشور یاد کرده بود، بپردازد و در همین راستا نوشت: ««تبلیغات ضدایرانی از سوی حکومت عربستان و اینکه ایران را دائما به دخالت و حضور در سوریه محکوم می کند به دو اتفاق مهم بازمیگردد. یکی نقش ایران در بحران عراق و دیگری وضعیت مذاکرات هسته ای. در خصوص بحران عراق، بدون تردید روشن است که ایران پیروز این ماجرا بوده است. ایران توانست در بحران عراق، همپیمانان خود را در داخل حکومت همسو کند و تا آنجا منشأ اثر شود که از دخالت زمینی آمریکا در خاک عراق جلوگیری نماید و در سطح اجتماعی نیز با حمایت از آیت الله سیستانی توانست مردم عراق را با خود همراه کند. در خصوص مذاکرات هسته ای نیز ایران به شدت بر مواضع خود پافشاری کرد. درباره تعداد سانتریفیوژها صحبت ایران پیرامون چند ده هزار بود در حالی که آمریکا در این باره به بیش از چندصد سانتریفیوژ فکر نمیکرد. مسأله بعدی اینکه در سطح بین المللی این بلوغ سیاسی به وجود آمده است که بپذیرند حملات هوایی ائتلاف ضدداعش در عمل موفق نبوده و با شکست روبرو شده است. همین بلوغ بین المللی نقش ایران را در موضوع مبارزه با داعش پررنگ کرده است. در این وضعیت از یکسو نیروهای ایران وجود دارند که مساعدتشان باعث شد تا ارتش عراق از وضعیت بی شیرازه خود به وضع کنونی برسد و مهمترین مانع داعش شود، و از سوی دیگر عربستان سعودی وجود دارد که طرح بلندمدت و کم ضمانتی برای پرورش مخالفان معتدل در سوریه پیشنهاد کرده است؛ طرحی که بیشتر به سوسوی نوری در تاریکی تونل شبیه است. همین تفاوت، وضعیت عربستان را به لحاظ سیاسی در موقعیت انفعال قرار داده است. و سومین ریشه تبلیغات ضدایرانی از سوی عربستان به تسلط حوثی ها بر یمن بازمیگردد. در شرایط فعلی حوثی ها بر صنعا، باب المندب، فرودگاه و بنادر الحدیده تسلط پیدا کرده اند و این زنگ خطری برای دولت سعودی است. تسلط حوثی ها بر یمن در واقع دروازه ایران به دریای سرخ خواهد بود و در چنین شرایطی به لحاظ استراتژیک عربستان در یک مرز بلند و صعب العبور تحت محاصره سیاسی قرار خواهد گرفت. حال آنکه حکومت سعودی توقع پیشرویهای جدید حوثی ها را نداشت و امیدوار بود انقلابیون یمن با حکومت به توافقی مسالمت آمیز برسند.»» 513
۲۴/۰۷/۱۳۹۳ - ۲۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]