واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس خاورمیانه: داعش؛ امریکا را با چالشی بی سابقه روبرو کرده است نیویورک - ایرنا - عضو ارشد انستیتو سیاست های خاورمیانه ای واشنگتن با اشاره به اینکه حملات هوایی قادر به شکست داعش نخواهد بود؛ افزود: مساله عراق و سوریه چالش منحصر به فردی برای امریکا ایجاد کرده است که در سه قرن گذشته در جهان بی سابقه بوده است.
دکتر "دیوید کریست" عضو ارشد انستیتو سیاست های خاورمیانه ای واشنگتن در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: من به عنوان یک تاریخ نگار مسائل نظامی با قاطعیت می توانم بگویم که تجهیزات و فن آوری های نظامی آمریکا در دهه های اخیر پیشرفت خارق العاده ای داشته اند.
وی افزود: آمریکا با استفاده از همین فن آوری ها چه در زمینه شناسایی و چه از نظر هدف گیری دقیق اهداف زمینی تاکنون توانسته است به دستاوردهای مثبتی از جمله جلوگیری از پیشروی داعش در اطراف بغداد و شهر کردنشین کوبانی نائل شود و برای نیروهای داعش مشکل است بتوانند در مقابل این فن آوری های پیشرفته به موفقیت هایی دست پیدا کنند.
این کارشناس، تحلیلگر نظامی و روزنامه نگار باسابقه آمریکایی افزود: با وجود این؛ تجهیزات و فن آوری ها هرچه قدر هم پیشرفته باشند قادر به پیروزی در یک نبرد زمینی نخواهند بود.
به گفته وی ؛ درحالی که گروهی از مقام های نظامی جهان بر این عقیده اند که می توان از طریق حملات هوایی در یک نبرد زمینی به پیروزی دست پیدا کرد او معتقد است که شکست نیروهای زمینی در هر جنگی در گرو حضور نیروهای زمینی است.
وی افزود: به همین دلیل من معتقدم که برای شکست نیروهای داعش نه تنها به نیروی زمینی بلکه به نیروهای بسیار ورزیده و آموزش دیده نیاز خواهد بود آما در اینکه ایا نیروهای عراقی به تنهایی قادر به این کار خواهند بود تردید زیادی هست.
کریست افزود: در نگاه اول با توجه به شمار نیروهای ارتش عراق و تجهیزات نظامی و تجربیات رزمی این نیروها در جنگ های سه دهه اخیر یعنی جنگ با ایران و در جریان حملات اول و دوم آمریکا به این کشور، این طور به نظر می رسد که این نیروها قادر به مقابله با نیروهای کم شمار داعش خواهند بود.
اما نکته کلیدی این است که ایا مردم و نیروهای مسلح عراق می توانند با کنار گذاشتن اختلافات خود به اتحاد و اتفاق لازم برای حمایت از دولت مرکزی دست پیدا کنند یا نه؟
این کارشناس سیاست های خاورمیانه افزود: چیزی که در عراق امروز از آن اثری نیست حس میهن دوستی و وطن پرستی است تا با اتکا به آن بتوانند به اتحاد و اتفاق لازم برای مقابله با این بحران خطرناک دست پیدا کنند.
وی به این نکته اشاره کرد که باراک اوباما آشکارا تمایلی به درگیری در یک جنگ تازه ندارد و به همین دلیل تاکنون با احتیاط عمل کرده است و به نظر می رسد تصمیم دارد به هر قیمتی که شده تا پایان ریاست جمهوری خود از درگیری در یک جنگ دیگر پرهیز کند.
وی افزود: چالشی به نام داعش و افراط گرایان سنی در منطقه خاورمیانه چالشی است که نباید انتظار داشت به این زودی از میان برود و بی تردید به عنوان میراثی به رییس جمهوری بعدی آمریکا منتقل خواهد شد.
کریست در پایان اظهار کرد که موضوع برخورد همزمان با مساله عراق و سوریه چالش منحصر به فردی برای دولت آمریکا و اوباما به وجود آورده است که از قرن 17 تاکنون بی سابقه بوده است.
اروپام-3-541**1392
24/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]