واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مهر ۱۳۹۳ (۱۸:۲۰ب.ظ)
معاون درمان وزارت بهداشت: حاشيه ها نبايد بر روي طرح تحول که مورد تدييد کل نظام است، سايه بيندازد دکتر محمد آقاجاني گفت: حاشيه ها نبايد بر روي طرح تحول نظام سلامت که مورد تأييد کل نظام است، سايه بيندازد.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد: اجراي طرح تحول نظام سلامت سرمايه اجتماعي بزرگي براي نظام سلامت ايجاد کرد و اين ديدگاه مقامات عالي رتبه نظام جمهوري اسلامي است.
به گفته دکتر محمد آقاجاني پشتيباني بي دريغ و استثنايي مقام معظم رهبري از اين طرح مي تواند تضمين کننده منافع آحاد مردم باشد. ضمن اين که بعد از انقلاب اسلامي طرحي به طور خاص و با اين جديت تعريف و اجرا نشده بود.
وي با اشاره به اين که در در اين دولت سلامت جزو سه اولويت اصلي است، ادامه داد: صيانت از اين رويکرد دولت به حوزه سلامت بسيار مهم است و همگي بايد با تمام توان قدم هاي بزرگي در راستاي تحقق اهداف طرح تحول سلامت برداريم.
دکتر آقاجاني تصريح کرد: لزوما در راستاي اجراي طرح تحول سلامت، عقايد و نظرات تمامي دست اندرکاران اين حوزه يکي نيست ولي بايد از تمام اين نظرات استفاده کرد ضمن اين که بنا به تأکيد مقام معظم رهبري محوريت تمام تصميمات با شخص وزير بهداشت است و همه بايد به ايشان تأسي کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت با بيان اين که پذيرفتن اين محوريت و حرکت حول آن، ضامن به سرانجام رسيدن نظام سلامت است، افزود: تصميمات و اقدامات ما در حاشيه اين محوريت نبايد بر روي طرح تحول نظام سلامت که مورد تأييد و تقدير 241 نماينده مجلس شوراي اسلامي است، سايه بيندازد.
وي با اشاره به نظرسنجي ائمه جمعه و استانداران در مورد ميزان رضايت مردم از طرح تحول سلامت گفت: قريب به 82 درصد مردم در اين نظرسنجي ها از طرح رضايت کامل دارند و اين ميزان از رضايت قاطبه مردم، در واقع يک سرمايه عمومي براي حاکميت محسوب مي شود که فراتر از حوزه سلامت است.
به گفته دکتر آقاجاني در دولت قبل بحث استخدام 20 هزار نيروي پرستار مطرح بود، ولي؛ اين طرح به جايي نرسيد و منجر به کمبود شديد نيروي پرستار شد. ولي در دولت يازدهم تلاش خواهيم كرد اين كمبود را جبران كنيم.
وي تأکيد کرد: با اين حال انکار نمي کنيم که درحال حاضر نسبت نيروي پرستار به تخت کاملا ناعادلانه است و اگر قرار است طرح تحول نظام سلامت به نتيجه غايي برسد، بايد اين کمبود را جبران کنيم.
دکتر آقاجاني تصريح کرد: البته در اين دولت امکان استخدام نيروي انساني وجود ندارد، ولي؛ به هر طريق و با هر مجوزي بايد نيروي کافي پرستار به شبکه بهداشت و درمان تزريق شود.
وي با تأکيد بر اين که قرار است معوقات و کارانه هاي اين قشر را به روز کنيم، خاطرنشان کرد: امروز بيش از 70 درصد بيمارستان ها هيچ گونه بدهي به پرسنل ندارند و مابقي بيمارستان ها نيز تا هفته هاي آينده معوقات را به روز خواهند کرد. ضمن اين که سامانه اي براي پرستاران و پرسنل غيرپزشک تعريف شده تا در مورد نحوه به روز شدن معوقات يا کارانه ها به وزارت بهداشت از طريق اين سامانه گزارش دهند.
معاون درمان وزارت بهداشت با بيان اين که کتاب جديد ارزش گذاري نسبي خدمات سلامت تنها مخصوص پزشکان نيست، ادامه داد: به هر ميزان ارزش نسبي خدمات پزشکي طبق اين کتاب افزايش يابد، غيرپزشکان نيز در منافع آن سهيم هستند. البته ايجاد عدالت در نظام پرداخت ها را نبايد فراموش کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اين که قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري قريب به 7 سال است که تدوين شده، گفت: اين قانون يک حرکت نوين براي رسيدن به عدالت در نظام پرداختي پرستاران است، ولي؛ اجرايي شدن آن به يک طرح آزمايشي موفق در برخي بيمارستان ها نياز دارد.
دکتر آقاجاني با اشاره به اين که بايد با تمرکز به سوي بهبود وضعيت پرستاران برويم، خاطرنشان کرد: در اين راستا اهدافمان را بايد به طور تدريجي طي کنيم چون يک شبه به جايي نخواهيم رسيد. ضمن اين که بايد براي رسيدن به اهداف مشترک با جامعه پرستاري گام هاي جدي برداريم.
وي تأکيد کرد: منابع بيمارستان ها بايد طوري مديريت و بازتوزيع شود که معيشت پرستاران بهبود يابد و نظام پرداخت آنها مبتني بر عملکرد باشد و هم پزشک به درآمد محدود قانع شده و پول اضافي از بيمار اخذ نکند.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به همکاري سازمان نظام پرستاري با وزارت بهداشت به منظور تقويت آموزش نيروي پرستار جهت جبران کمبود اين نيروها، اضافه کرد: براي تقويت آموزش پرستاران بايد ظرفيت سازي کافي صورت گيرد. ضمن اين که ارتقاء کيفيت خدمات پرستاري نيز بايد با جديت بيشتري دنبال شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]