واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: علیخانی:عمده مشکلات کشور ناشی از بخش زیادی از شرکت کنندگان همایش همگرایی اصول گرایان است تهران - ایرنا - به رغم تلاش آقای تقوی برای محور قرار دادن آیت اله مصباح یزدی، دو چهره شاخص اصولگرا در آستانه این همایش محوریت وی در همگرایی اصولگرایان را رد کردند و این مطلب نشان دهنده شکاف عمیق میان اصولگرایان می باشد و باید گفت سالی که نکوست از بهارش پیداست.
نواندیش: همایش همگرایی اصولگرایان انعکاس گسترده ای در رسانه ها داشت. این بازتاب نه ناشی از تحقق وحدت اصولگرایان و یا گردهم آمدن تمام این طیف در زیر چتری واحد که به واسطه اجتماع حامیان اصلی و جدی دولت احمدی نژاد تحت عنوان همگرایی اصولگرایان بود.
در این رابطه خبرنگار نواندیش به گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین قدرت الله علیخانی فعال سیاسی و مشاور پارلمانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداخته و نظر وی را در این باره جویا شده است.
وی معتقد است پایداری ها و احمدی نژادها به شدت نگران سرنوشت سیاسی شان هستند. علاوه بر این می گوید بخشی از مشکلات کشور ناشی از دلواپسان و مخالفان دولت است که در این همایش حضور داشتند. در مقابل علیخانی اعتقاد دارد اصلاح طلبان همچنان قابلیت بسیج مردم را دارند.
متن گفتگوی خبرنگار نواندیش با حجت الاسلام علیخانی به شرح زیر است:
اخیرا همایشی به نام همگرایی اصولگرایان برگزار شد که وقتی اسامی حاضران مرور می شد عمدتا حامیان اصلی دولت احمدی نژاد بودند. شما چه برداشتی از این همایش دارید؟
چند نکته در این باره به نظرم می رسد. اولا، این همایش بیانگر آن بود که این جریان خاص که عمدتا شامل پایداری ها و احمدی نژادی ها می شود، به شدت نگران سرنوشت سیاسی خود در آینده هستند.
دوم این که به اعتقاد بسیاری از جمله خود بنده، اساسا بخشی از مشکلات کنونی کشور و جامعه ناشی از برخی دلواپسان، مخالفان مذاکرات هسته ای و مخالفان دولت که در این همایش حاضر بودند، می باشد.
سوما این همایش عمدتا متعلق به افرادی بود که جامعه شناخت خوبی از آنها دارد. چهره هایی که اگر جایگاهشان در جامعه از زمان انتخابات قبل تاکنون بشدت کاهش نیافته باشد، قطعا اضافه نشده و نخواهد شد و حرف جدیدی نیز برای ارایه ندارد.
شاید به همین دلیل است که هدف همایش خود را وحدت اصولگرایان اعلام کرده اند...
درست است که آنها از وحدت سخن می گویند اما عملا منحصر به همان جریان محدود گذشته اند. مگر می شود جریانی به دنبال وحدت اصولگرایان باشد اما جامعتین در آن محوریت نداشته باشد؟ برخی احزاب و گروه های اصلی جبهه پیروان خط امام و رهبری را در بر نگیرد؟ و یا اساسا چهره هایی چون ولایتی، محسن رضایی و قالیباف و علی الخصوص شخصیت های برجسته ای چون حضرت آقای ناطق نوری و دکتر لاریجانی که هر کدام از آنها می توانندبه تنهایی نقشی به اندازه همه آن جریان مورد اشاره ایفا کنند، محوریت و نقشی در وحدت اصولگرایان نداشته باشند؟ ضمن آن که این گروه ها و افراد نه تنها در این همایش نبودند بلکه بعید می دانم در آینده نیز با این جریان خاص اصولگرایی همراه شوند چون از وضعیت جامعه مطلع هستند. علاوه بر این به نظر می رسد برخی به دنبال این هستند که پیوندی میان تیم آقای احمدی نژاد با اصولگرایان برقرار کنند که باید گفت اگر واقعا خیرخواه هستند با توجه به کارنامه این تیم و آنچه بر سر کشور آوردند، از این کار که نتیجه نخواهد داد، پرهیز کنند.
پس با این حساب آیا معتقدید اصلاح طلبان موقعیت بهتری در فضای سیاسی جامعه دارند؟
موقعیت اصلاح طلبان در جامعه دقیقا برعکس جریان مورد اشاره است. هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی، یعنی از نظر پایگاه مردمی و شخصیت ها با هم قابل مقایسه نیستند. چرا که، اولا می توانند در جهت منافع مردم و کشور به وحدت برسند و با یک فراخوان جمعیتی گسترده از عامه مردم را به صحنه بیاورند که نمونه آن را در هفته آخر انتخابات ریاست جمهوری دیدیم.
دوم این که نیروهای شناخته شده و امتحان پس داده ای در این جریان حضور دارند که از نظر مردم کارنامه نسبتا قابل قبول دارند.
و سوما آنها قادرند حرف و سخن جدیدی که در میان مردم خریدار داشته باشد ارایه کنند.
الان بحث حضور نیروهای جوان تر در جناح ها مطرح شده است. این موضوع اخیرا در میان اصلاح طلبان بیشتر است. در این باره چه نظری دارید؟
درست است که اخیرا بحث هایی در هر دو جریان از جمله اصلاح طلبان درخصوص حضور نیروهای جوان تر و نسل جدید مطرح می شود، اما واقعیت این است که اصلاح طلبان به علت خاستگاه مردمی وطرح ایده های نو و انطباق با تحولات جامعه مورد اقبال مردم هستند و چهره های اصلی و اولیه این جریان همچنان قابلیت بسیج مردم را دارند. در حالی که در جریان مقابل نه تنها این امکان نیست بلکه به واسطه برخی مسایل، انشعاب های متعددی رخ داده و فاصله میان جریان های اصولگرا عمیق تر شده است. و این موضوع را از زمان حضور آبادگران و سپس جبهه پایداری به وضوح دیده ایم. شاهد اصلی این ادعا هم انتخابات ریاست جمهوری اخیر است که یک جریان در دقیقه 90 به میدان آمد و وحدت کرد، در حالی که جریان مقابل که از مدت ها پیش در حال فعالیت و برنامه ریزی بود به رغم تلاش های شخصیت بزرگی چون آیت الله مهدوی کنی –که شفای ایشان را از خداوند مسالت دارم- به وحدت نرسید. وقتی آن زمان توصیه های ایشان مورد پذیرش قرار نگرفت نمی توان انتظار داشت که حجت الاسلام و المسلمین آقای تقوی یا آیت اله مصباح یزدی اکنون بتوانند اینکار را انجام دهند. ضمن اینکه به رغم تلاش آقای تقوی برای محور قرار دادن آیت اله مصباح یزدی، دو چهره شاخص اصولگرا در آستانه این همایش ضمن احترام به آیت اله مصباح یزدی به عنوان سخنران، محوریت وی در همگرایی اصولگرایان را رد کردند و این مطلب نشان دهنده شکاف عمیق میان اصولگرایان می باشد و باید گفت سالی که نکوست از بهارش پیداست.
چرا در میان چهره های شناخته شده اصولگرا آقای تقوی باید عهده دار تحقق همگرایی شود. ایشان اخیرا سفرهایی را هم به برخی شهرها آغاز کرده اند. آیا ارتباطی به جایگاهشان در بحث ائمه جمعه دارد؟
به نظر بنده اگر فردی مانند حضرت آقای ناطق نوری به واسطه ویژگی های فردی و سیاسی و نیز جایگاه برجسته در نظام، انقلاب و اصولگرایان که مورد احترام سایر جریان های سیاسی نیز هستند این وظیفه را عهده دار می شدند، امیدی به وحدت اصولگرایان بود. اما با وجود ارادتی که به حجت الاسلام و المسلمین آقای تقوی دارم بعید می دانم ایشان بتوانند این کار را با موفقیت انجام دهند و با توجه به جایگاهشان در شورای سیاستگزاری ائمه جمعه تصور می کنم مناسب است برای حفظ شان خود و جایگاه ائمه جمعه و این که شائبه ای در آینده و در آستانه انتخابات های پیش رو ایجاد نشود، امور سیاسی و احتمالا انتخاباتی را به دیگران واگذار کنند.
منبع / نواندیش
اول **1521
22/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]