تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس وصيت ميت را در كار حج بر عهده بگيرد، نبايد در آن كوتاهى كند، زيرا عقوبت آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815690492




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لطفا آینه دق نباشید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لطفا آینه دق نباشید تهران- ایرنا- دقت کرده اید بعضی آدم ها آینه دق اند! یعنی همیشه کاسه چه کنم چه کنم دستشان است و آیه یأس سر زبانشان. گویی امید برایشان بی معناست. در تمامی حالات استرس و اضطراب وجودشان را فراگرفته و جز به در بسته نگاه به جایی ندارند! چقدر تحمل کردن این افراد دشوار است و دوست داشتنشان بسی دشوارتر و وجودشان مخرب دل و جان، چگونه؟ در ادامه خواهید یافت.


* ذکر یک داستان
چند قورباغه از جنگلی عبور می کردند که ناگهان دو تا از آنها به داخل گودال عمیقی افتادند. بقیه قورباغه ها در کنار گودال جمع شدند و وقتی دیدند که گودال چقدر عمیق است به دو قورباغه دیگر گفتند: دیگر چاره ای نیست، شما به زودی خواهید مرد. دو قورباغه این حرف ها را نشنیده گرفتند و با تمام توانشان کوشیدند که از گودال بیرون بپرند. اما قورباغه های دیگر مدام می گفتند که دست از تلاش بردارند چون نمی توانند از گودال خارج شوند و خیلی زود خواهند مرد. بالاخره یکی از دو قورباغه تسلیم گفته های دیگر قورباغه ها شد و دست از تلاش برداشت. سر انجام به داخل گودال پرت شد و مرد. اما قورباغه دیگر با تمام توان برای بیرون آمدن از گودال تلاش می کرد. هر چه بقیه قورباغه ها فریاد می زدند که تلاش بیشتر فایده ای ندارد او مصمم تر می شد تا اینکه بالاخره از گودال خارج شد. وقتی بیرون آمد، بقیه قورباغه ها از او پرسیدند: مگر تو حرف های ما را نمی شنیدی؟ معلوم شد که قورباغه ناشنواست. در واقع او در تمام مدت فکر می کرد که دیگران او را تشویق می کنند.

* امید شرط زندگی است
در وصف دنیا، این سرای همچون سراب همین بس که امیر المومنین علی علیه السلام فرمودند: چه بگویم از خانه‏ای که ابتدایش سختی و سرانجامش نیستی است. در حلالش حساب و در حرامش کیفر است. ثروتمندش دچار فتنه و آزمایش و تهیدستش گرفتار اندوه است. (نهج البلاغه / ترجمه انصاریان/ 155). بله این دنیا روی آسایش واقعی را به کسی ننموده است، با این وجود افرادی هیزم در این آتش انداخته و آن را برافروخته تر می سازند. کسانی که دائم آیه یأس ورد زبانشان است و با دیدنشان تمام مصیبت های روزگار پیش رویتان مجسم می شود و این در حالی است که با معجون امید و تشویق به صبر و تلاش می توان تمام سختی ها یا حداقل بخشی از آن را پشت سر نهاد.

* گاهی باید نشنید
در مواجهه با افراد ناامید و مأیوس از زندگی بهترین راه نشنیدن است چرا که این افراد نیمه خالی لیوان را چندین برابر از اندازه واقعی جلوه داده و غم و اندوه را با خود به ارمغان می آورند در حالی که می توان با تکیه بر داشته ها، سختی ها را پشت سر گذاشت. خداوند متعال در آیه یک صد و نود و هشتم سوره هفتم (اعراف) فرموده است: «بگیر عفو را و امر کن به کار پسندیده و روی برگردان از نادانان.» و چه کار پسندیده ای مانند زنده کردن روح امید در میان مردم؟ روایت شده است که امیر المومنین علی (علیه السلام) از کنار مردی گذشت که سخنان یاوه می‏گفت. ایستاد و فرمود: ای فلان! هر چه می‏گویی به دو فرشته‏ای که بر تو گماشته‏اند املاء می‏کنی و آنان می‏نویسند. بنا بر این آنچه را برای تو سودمند است بگو و آنچه را یاوه است رها کن. (روضة الواعظین/ترجمه مهدوی دامغانی/589) و چه یاوه گویی زشتر از اینکه زشتی های دنیا را فریاد زد و غم و اندوه را در دل مردم جای داد!

* زخم نزن مرهم باش
حضرت علی علیه السلام فرمودند: به مکارم اخلاق رغبت کنید و به سوی آنچه به سود شماست بشتابید و بدانید که خداوند نعمت را به شما ارزانی داشته و مردم (تهیدست) به شما محتاجند (پس در مقابل ایشان مسئولید) و سخی‏ترین مردم کسی است که به کسانی عطا کند که به او امید ندارند و هر که یک گرفتاری را از کسی برطرف گرداند، خداوند هفتاد و دو گرفتاری دنیا و هفتاد و دو گرفتاری آخرت او را برطرف نماید و هر کس با نیکی با مردم رفتار کند پروردگار به او نیکی فرماید، زیرا خداوند نیکوکاران را دوست می‏دارد.(إرشادالقلوب/ترجمه سلگی/ج‏1/ 369). گاه مشکلات و سختی ها آنقدر بزرگ و پیچیده اند که یارای کمک کردن و رفع آن نیست با این وجود آیا باید نمک به زخم پاشید؟ گر توان کمک نداری لااقل مُسکن باش و دقایقی را که در کنار فرد گرفتار هستی آیه یأس نشو و با شادی و خوشحالی فضا را برای لحظاتی دگرگون ساز.رسول خدا (صلی الله علیه) فرموده است: هر که مومنی را شاد کند، مرا شاد کرده و هر که مرا شاد کند، خدا را شاد کرده. (أصول الکافی/ترجمه کمره‏ای/ج‏4/559) و فرمودند: کسی که مومنی را دیدار کند تا او را شاد سازد، روز قیامت خداوند هم او را مسرور می کند و اگر برای غمگین کردن او از وی دیدار کند روز قیامت خداوند او را مغموم می کند و دور می سازد. (مصادقة الإخوان/ترجمه خراسانی کاظمی/63 )

* سخن آخر
روح و روان انسان چون سنگ و آهن نیست که در کشاکش مشکلات و سختی ها همچنان استوار و محکم، پا برجا باقی ماند. دل آدمی نیز گاه طعم خستگی را تجربه می کند و در این میان آنچه بیش از همه طراوت و شادابی را برایش به ارمغان می آورد چیزی نیست جز روح امید به زندگی نه تلاوت آیه های یأس. از این روست که مولایمان علی علیه السلام در کتاب گرانقدر نهج البلاغه می فرمایند: همانا این دل‏ها همانند بدن‏ها افسرده می‏شوند، پس برای شادابی دلها، سخنان زیبای حکمت آمیز را بجویید.
منبع: آرمان- مریم پناهنده
اول**1368**


22/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن