واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سایه شوم داعش بر امنیت جنوب شرق آسیا کوالالامپور – ایرنا - امنیت منطقه جنوب شرق آسیا پس از فعالیت های گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه و حضور گروهی از اتباع کشورهای این منطقه در این گروه تروریستی به نگرانی اصلی مقامات این کشورها تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، این نگرانی زمانی افزایش یافت که پلیس کداح تسلیحات و مهمات زیادی در دو عملیات جداگانه در مجمع الجزایر توریستی لنکاوی مالزی کشف کرد.
پلیس پس از کشف این تسلیحات و مهمات نظامی که از نیوزیلند به مالزی انتقال داده شده بود فورا ارتباط این کشفیات را با تروریسم رد کرد که خود نشان دهنده نگرانی مقامات مالزی از گروه های افراطی و تروریستی به ویژه حامیان داعش است.
انفجار نارنجکی در مرکز شهر کوالالامپور نیز که از منظر افکار عمومی منطقه و به ویژه مالزی منازعات سوریه و عراق را به این منطقه کشانده است، اکنون باعث شده است تلاش ها برای مقابله با این تهدیدها بیش از پیش جدی گرفته شود.
حضور برخی از افراطیون مالزیایی، اندونزیایی، سنگاپوری و فیلیپینی در گروه تروریستی داعش باعث شده است مقامات امنیتی و دولت های این منطقه نگرانی خاصی در مورد گسترش تفکرات تروریستی داشته باشند.
فاصله هشت هزار کلیومتری بین منطقه جنوب شرق آسیا تا کشورهای عراق و سوریه نشان داده است که امروزه با وجود فناوری های نوینی که تروریست ها نیز از آن بهره می برند ایجاد امنیت در مرزهای جغرافیایی به تنهایی نمی تواند امنیت کشور و یا منطقه ای را تضمین کند.
حضور یک خانواده پنج نفره سنگاپوری در گروه داعش شامل "فخرالدین عثمان علی" 37 ساله به همراه همسر و سه فرزندش که در رده سنی دو تا 11 سال بودند نشان از گسترش تفکرات تروریستی در منطقه دارد.
علاوه بر این خانواده، یکی از دیگر زنان سنگاپوری که با یک فرد خارجی ازدواج کرده بود با پسر و دخترش در سوریه حضور داشته اند.
این زن سنگاپوری در سوریه آشپزی می کند، دخترش به سربازان انگلیسی آموزش می دهد و پسرش نیز در خدمت گروه تروریستی داعش است.
این افراد و حدود 50 مالزیایی، بیش از 100 اندونزیایی و حدود 100 فیلیپینی با حضور خود در گروه تروریستی داعش مقامات امنیتی این منطقه را با چالش های عمده ای مواجه کرده اند.
آنچه که نگرانی های امنیتی را در منطقه افزایش می دهد، پیوند این افراد با گروه های تروریستی از جمله "جماعت اسلامی" اندونزی است که تجربه دو دهه پیش در افغانستان را دارند و در بمب گذاری جزیره بالی در سال 2002 میلادی نیز نقش داشته اند.
نگرانی های امنیتی در منطقه تا آنجا پیش رفته است که اندونزی در ماه گذشته اعلام کرد حق شهروندی کسانی که به گروه های تروریستی در عراق و سوریه بپیوندد را لغو می کند.
"نجیب تون رزاق" نخست وزیر مالزی نیز با محکوم کردن گروه تروریستی داعش اعلام کرد اقدامات این گروه بر خلاف مذهب، فرهنگ و اصول انسانی مشترک است.
مالزی داعش را فهرست گروه های تروریستی قرار داده است.
هرچند که مرکز فعالیت گروه های ترویستی در عراق و سوریه است، اما دامنه تهدیدهای این گروه تا آمریکا، استرالیا و حتی ژاپن نیز پیش رفته است.
خواسته گروه تروریستی داعش مبنی بر تشکیل خلافت به اصطلاح اسلامی مورد تایید برخی گروه های تروریستی دیگر مانند ابوسیاف که در جنوب فیلیپین فعالیت می کند، است. گروه های تروریستی با این تفکر از گذشته در منطقه جنوب شرق آسیا فعالیت می کردند و از نظر تاریخی نیز در دهه های گذشته میل تشکیل یک دولت به اصطلاح اسلامی در منطقه توسط این گروه ها وجود داشته است.
"فانار حداد" از محققان موسسه خاورمیانه در دانشگاه ملی سنگاپور به استریت تایمز سنگاپور معتقد است برخی از هواداران داعش با این باور که این گروه تروریستی یک گروه قدرتمند است به عضویت آن در می آیند.
وی تشکیل گروه تروریستی داعش در منطقه را نتیجه مستقیم حضور نظامی غرب به رهبری آمریکا در عراق از سال 2003 و تلاش برای براندازی دولت سوریه و ایجاد تفرقه بین شیعیان و اهل سنت می داند.
آساق**241**1611
21/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]