واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آغاز انتخابات مجلس ملی و شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین بلگراد - ایرنا - مردم بوسنی و هرزگوین امروز یکشنبه، با حضور در 5 هزار و 401 حوزه رای گیری، اعضای مجلس ملی، شورای ریاست جمهوری و مجالس قانونگذاری در فدراسیون مسلمان، کروات ها و جمهوری صرب نشین صربسکا را انتخاب می کنند.

نزدیک به سه میلیون و 278 هزار نفر از مجموع سه میلیون و 900 هزار نفر جمعیت این کشور واجد شرایط انتخاب سه عضو شورای ریاست جمهوری شامل یک کروات، یک مسلم و یک صرب و همچنین اعضای مجلس فدرال این کشور هستند.
هفت هزار و 748 نفر از 50 حزب سیاسی و 24 ائتلاف حزبی و 24 نامزد غیر حزبی، در این انتخابات به رقابت می پردازند.
حوزه های انتخاباتی در فدراسیون مسلمان و کروات و همچنین در جمهوری صرب نشین بوسنی و هرزگوین و در 5 نمایندگی و کنسولگری در کشورهای وین، برلین، مونیخ، فرانکفورت و اشتوتگارت، از ساعت هفت بامداد تا ساعت 19 آماده رای گیری هستند.
شهروندان فدراسیون مسلمان، کروات ها و جمهوری صرب های بوسنی و هرزگوین در هفتمین انتخابات عمومی از سال 1992 میلادی تاکنون، سه نماینده در شورای ریاست جمهوری، 42 نماینده برای مجلس جمهوری بوسنی و هرزگوین، 98 نماینده برای مجلس فدراسیون مسلمانان و کروات ها و 83 نماینده برای مجلس صرب های بوسنی و هرزگوین انتخاب می کنند.
هزینه برگزاری هفتمین دور از انتخابات عمومی در بوسنی و هرزگوین چهارهزار 427 میلیون یورو برآورد شده است که بخشی از این مبلغ از بودجه بوسنی و هرزگوین و مابقی از سوی حکومت های محلی تامین می شود.
انتظار می رود نخستین نتایج رای گیری پنج ساعت بعد از پایان زمان رای گیری مشخص و نتیجه نهایی باید حداکثر تا 11 نوامبر سال جاری میلادی اعلام شود.
حدود 50 هزار ناظر در 270 تیم سیار که در بین آنها بیش از 500 ناظر از سازمان امنیت و همکاری اروپا و جامعه بین المللی حضور دارند، در سراسر بوسنی و هرزگوین بر این رای گیری نظارت می کنند.
بوسنی هرزگوین در اول مارس 1992 از یوگسلاوی سابق اعلام استقلال کرد و در همین سال توسط سازمان ملل به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته شد.
بوسنی و هرزگوین پس از جنگ های داخلی میان سه گروه نژادی بوسنیایی، صرب و کروات که سر انجام با دخالت سازمان ملل و استقرار نیروهای حافظ صلح پایان یافت، بر اساس پیمان صلح دیتون در سال 1995 میلادی به دو هویت سیاسی به نام جمهوری صرب ها و یک بخش مسلمان و کروات نشین به نام فدراسیون بوسنی و هرزگوین با 10 استان دست یافت.
هم اکنون سه رییس جمهوری به صورت نوبتی، بوسنی و هرزگوین را اداره می کنند که این در نوع خود منحصر بفرد است.
صرب های بوسنی و هرزگوین که بیش از یک میلیون نفر از جمعیت بوسنی هرزگوین را تشکیل می دهند، در چارچوب جمهوری صرب ها در این کشور در بیشتر زمینه ها سیاستی مستقل دارند و با صربستان در تمامی زمینه ها بخصوص همکاری های اقتصادی و تجاری رابطه بسیار نزدیکی دارند.
بوسنی یکی از فقیرترین کشورها در اروپاست. نرخ بیکاری رسمی در این کشور 44 درصد و نرخ متوسط درامد سالانه 415 یورو اعلام شده است.
اعتراضات و نارضایتی مردم این کشور در ماه فوریه (بهمن/اسفند) به آشوبهایی تبدیل شد که در دو دهه گذشته بی سابقه بوده است.
هزاران نفر به نشانه اعتراض به بی کفایتی دولت برای مبارزه با فساد و همچنین انجام نشدن اصلاحات سیاسی و اقتصادی مورد نیاز برای عضویت در اتحادیه اروپا، به خیابان ها ریختند.
تحلیلگران محلی سیاسی هشدار داده اند که مقامات منتخب احتمالا به زودی با نارضایتی های اجتماعی و تظاهرات خیابانی روبرو می شوند، به ویژه اگر به سرعت روند موجود را تغییر ندهند.
اروپام**1**436****9157**1561**1479
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]