تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831285410




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

‌رژیم تغذیه‌ای کودکان دبستانی چگونه باشد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ‌رژیم تغذیه‌ای کودکان دبستانی چگونه باشد؟
یک مشاوره تغذیه گفت: کودکان آسیب‌پذیرتر از بزرگسالان هستند و به همین دلیل کمبودها و اختلالات تغذیه‌ای می‌تواند موجب کاهش قدرت آنان شده و بر میزان یادگیری و حافظه‌ای آنها تاثیر منفی بگذارد.
به گزارش نامه نیوز ، «گلزار مولایی» اظهار کرد: بعد از خانواده دومین مکان مهم اجتماعی جهت تربیت و آموزش علم و دانش به کودکان مدرسه است که شامل سن 6 تا 12 سالگی در مقطع دبستان است. در این گروه سنی، سرعت رشد جسمانی آهسته و مداوم بوده، به طوری که به آن، دوره‌ی پنهان و خاموش رشد گفته می‌شود، پدیده‌ای که در مقابل تغییرات عمده و آشکاری از لحاظ جسمی در دوران نوزادی و نوجوانی رخ می‌دهد.


مشاور تغذیه بیمارستان آیت‌الله طالقانی استان ایلام گفت: در کودکان رده‌ی سنی دبستان تغییراتی از نظر ارتقای مهارت‌های عصبی، عضلانی و رشد مهارت‌های شناختی احساسی، عاطفی و اجتماعی به وجود می‌آید که به نسبت این یکنواختی و کندی رشد جسمانی نیز تغییراتی در وضعیت اشتها و دریافت غذایی ایجاد می‌شود که برای والدین نگران‌کننده بوده و باعث ایجاد تنش‌هایی بین آنها با فرزندانشان در زمینه‌ی غذا خوردن می‌شود.


مولایی با اشاره به این مطلب که والدین نباید از کودکی که میزان مصرف غذایی او به نوع فعالیت و تحرک بدنی بستگی دارند، انتظار داشته باشند یا به اندازه‌ی یک نوزاد و حتی برعکس مثل یک شخص بزرگسال اشتها داشته باشد، خاطر‌نشان کرد: در این محدوده‌ی سنی رشد شخصیت و حس استقلال‌طلبی، علائق و انتخاب‌های غذایی کودکان دستخوش تغییر شده و به غیر از خانواده، تحت تاثیر محیط مدرسه، دوستان و همسالان نیز قرار می‌گیرد.


وی با بیان اینکه کودکان آسیب‌پذیرتر از بزرگسالان هستند و به همین دلیل کمبودها و اختلالات تغذیه‌ای می‌تواند موجب کاهش قدرت آنان شده و بر میزان یادگیری و حافظه‌ای آنها تاثیر منفی بگذارد، گفت: به همین علت ‌تغذیه‌ی صحیح و کافی برای سلامت کودکان به معنای سرمایه‌گذاری در جهت تامین سلامت جامعه در آینده اهمیت داد.


وی اضافه کرد: برای تشخیص وضعیت رشد کودکان نیاز به بررسی از طریق اندازه‌گیری قد و وزن است، البته پیشرفت رشد کودکان این سنین متفاوت بوده، چرا که برخی از آنها به طور ارثی کوتاه قد و بعضی بلندقد و ظریف هستند، ولی به طور متوسط در سنین 6 تا 12 سالگی میزان افزایش وزن حدودا 2 تا 3 کیلوگرم در سال و افزایش قد طبق جدول استاندارد بین‌المللی برای پسران 5 تا 5.5 سانتی‌متر در سال و برای دختران 5 تا 8 سانتی‌متر در سال است.


مولایی با ذکر این موضوع که به طور تقریبی سن رشد و بلوغ دختران 2 سال جلوتر از پسران است و به همین علت نیز شاهد رشد قدی در رده سنی ابتدایی در دختران نسبت به پسران هستیم، گفت: روند رشد قدی نسبت به سن و وضعیت وزن نسبت به قد در کودکان عامل مهمی در تشخیص سلامت آنها بوده و چنانچه رشد قدی و وزنی کودک با توجه به سن او در محدوده‌ی طبیعی و منطبق با استاندارد نباشد، باید این مساله مورد توجه قرار گیرد.


وی در خصوص نیازهای تغذیه‌ای کودکان دبستانی تصریح کرد: نیاز به انرژی در یک کودک با توجه به متابولیسم پایه و نسبت رشد و فعالیت او تعیین می‌شود که باید حدود 50 تا 60 درصد این انرژی از کربوهیدرات (مواد قندی، نشاسته‌ای)، 25 تا 30 درصد از چربی و 10 تا 15 درصد از پروتئین تأمین شود که در واقع مصرف کم یا زیاد مواد انرژی‌زا لاغری یا افزایش ژن (چاقی) کودکان را در پی دارد.


وی یادآوری کرد: کودکان فعال و پرجنب و جوش در مقایسه با آنهایی که بیشتر طرفدار سرگرمی‌های کم‌تحرک مثل تماشای تلویزیون و بازی‌های رایانه‌ای هستند، به انرژی بیشتری نیاز دارند.


این مشاور تغذیه گفت: کودکان به پروتئین کافی جهت تأمین رشد، حفظ و ترمیم بافت‌های مختلف بدنشان احتیاج دارند، در این برنامه‌ی غذایی کودکان باید یک تا 1.2 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدنشان مصرف کنند و حتی‌الامکان دو سوم از این پروتئین را از منابع غذایی حیوانی و با ارزش بیولوژیکی بالا تأمین کنند.


وی در مورد مصرف ویتامین‌ها و املاح معدنی اظهار کرد: جهت رشد و تکامل مطلوب باید برنامه‌ی غذایی روزانه‌ی کودکان حاوی انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی باشد، در صورتی‌که کودکان از تمام مواد غذایی به میزان کافی و متنوع استفاده کنند، نیاز آنها به ریزمغذی‌های مختلف تأمین خواهد شد که از جمله املاح معدنی ضروری جهت تأمین رشد و سلامت کودکان می‌توان به آهن، کلسیم و فسفر، روی، گروه نان و غلات، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت و جانشین‌ها، میوه و سبزیجات اشاره کرد.


مولایی در مورد وعده‌ها و میان وعده‌های غذایی گفت: برنامه غذایی کودکان در طی روز باید شامل سه وعده‌ی اصلی (صبحانه، ناهار، شام) و حداقل 2 میان وعده باشد. با توجه به اینکه میزان اشتها و میل به غذا در کودکان دبستانی در مقایسه با سنین قبل و بعد از آنها کمتر است، پس در نظر گرفتن تعداد وعده‌های بیشتر روزانه می‌تواند نیاز تغذیه‌ای آنها را بهتر تأمین کند.


این کارشناس صبحانه را یکی از وعده‌های غذایی مهم عنوان کرد که کمتر مورد اهمیت قرار می‌گیرد، افزود: این وعده‌های اصلی غذایی باید حداقل 20 درصد از نیاز انرژی روزانه‌ی کودک را تأمین کرده و حاوی مواد غذایی متنوع و مغذی مثل نان، شیر، پنیر، گردو، تخم‌مرغ و آب میوه‌ها‌ست.


وی بر تاثیر بسزایی میان وعده‌ها مثل ساعت 10 صبح و عصرانه در حفظ سلامت تغذیه‌ای کودکان مشروط براینکه از انواع خوراکی‌ها و مواد غذایی مناسب و مغذی‌ها در آنها استفاده شود، تاکید کرد و گفت: ساعت صرف میان وعده باید به گونه‌ای باشد که کودک اشتهای خود را برای وعده‌های اصلی از دست ندهد.


مولایی اضافه کرد: خوراکی‌ها و مواد غذایی مثل انواع میوه‌های تازه‌ی فصل، سبزی‌های تازه، آب‌میوه‌های طبیعی، میوه‌های خشک (کشمش، انجیر خشک، آلبالو خشک، توت خشک و...)، مغزها (گردو، پسته، بادام، فندق، و...) بیسکویت ساده یا کیک‌های ساده خانگی همراه با شیر، ساندویچ‌های نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و گوجه‌فرنگی و خیار، نان و تخم‌مرغ و... به عنوان میان وعده‌های مغذی شناخته شده‌اند که می‌توانند در کنار تأمین درصدی از انرژی مورد نیاز، میزانی از مواد مغذی لازم مثل پروتئین، چربی‌های مفید، املاح معدنی و ویتامین‌ها را برای کودکان در ساعات مدرسه تامین کند.


مشاوره تغذیه بیمارستان آیت‌الله طالقانی استان ایلام افزود: تنقلات و خوراکی‌هایی مثل انواع شکلات‌ها، بیسکویت‌های شکلاتی و کرم‌دار، شیرینی‌های خشک و تر، چیپس، پفک، نوشابه‌های گازدار، آب میوه‌های صنعتی ‌یا ساندویچ‌هایی که در بوفه‌ی مدارس به فروش می‌رسد، دارای انرژی بالا ولی چگالی مواد مغذی پایین هستند. مصرف آنها در میان وعده‌ها نه تنها نیازهای تغذیه کودکان را تأمین نمی‌کند، بلکه اشتهای آنها را جهت صرف وعده‌های اصلی از بین می‌برد.


منبع: ایسنا


۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن