محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831285410
رژیم تغذیهای کودکان دبستانی چگونه باشد؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رژیم تغذیهای کودکان دبستانی چگونه باشد؟
یک مشاوره تغذیه گفت: کودکان آسیبپذیرتر از بزرگسالان هستند و به همین دلیل کمبودها و اختلالات تغذیهای میتواند موجب کاهش قدرت آنان شده و بر میزان یادگیری و حافظهای آنها تاثیر منفی بگذارد.
به گزارش نامه نیوز ، «گلزار مولایی» اظهار کرد: بعد از خانواده دومین مکان مهم اجتماعی جهت تربیت و آموزش علم و دانش به کودکان مدرسه است که شامل سن 6 تا 12 سالگی در مقطع دبستان است. در این گروه سنی، سرعت رشد جسمانی آهسته و مداوم بوده، به طوری که به آن، دورهی پنهان و خاموش رشد گفته میشود، پدیدهای که در مقابل تغییرات عمده و آشکاری از لحاظ جسمی در دوران نوزادی و نوجوانی رخ میدهد.
مشاور تغذیه بیمارستان آیتالله طالقانی استان ایلام گفت: در کودکان ردهی سنی دبستان تغییراتی از نظر ارتقای مهارتهای عصبی، عضلانی و رشد مهارتهای شناختی احساسی، عاطفی و اجتماعی به وجود میآید که به نسبت این یکنواختی و کندی رشد جسمانی نیز تغییراتی در وضعیت اشتها و دریافت غذایی ایجاد میشود که برای والدین نگرانکننده بوده و باعث ایجاد تنشهایی بین آنها با فرزندانشان در زمینهی غذا خوردن میشود.
مولایی با اشاره به این مطلب که والدین نباید از کودکی که میزان مصرف غذایی او به نوع فعالیت و تحرک بدنی بستگی دارند، انتظار داشته باشند یا به اندازهی یک نوزاد و حتی برعکس مثل یک شخص بزرگسال اشتها داشته باشد، خاطرنشان کرد: در این محدودهی سنی رشد شخصیت و حس استقلالطلبی، علائق و انتخابهای غذایی کودکان دستخوش تغییر شده و به غیر از خانواده، تحت تاثیر محیط مدرسه، دوستان و همسالان نیز قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه کودکان آسیبپذیرتر از بزرگسالان هستند و به همین دلیل کمبودها و اختلالات تغذیهای میتواند موجب کاهش قدرت آنان شده و بر میزان یادگیری و حافظهای آنها تاثیر منفی بگذارد، گفت: به همین علت تغذیهی صحیح و کافی برای سلامت کودکان به معنای سرمایهگذاری در جهت تامین سلامت جامعه در آینده اهمیت داد.
وی اضافه کرد: برای تشخیص وضعیت رشد کودکان نیاز به بررسی از طریق اندازهگیری قد و وزن است، البته پیشرفت رشد کودکان این سنین متفاوت بوده، چرا که برخی از آنها به طور ارثی کوتاه قد و بعضی بلندقد و ظریف هستند، ولی به طور متوسط در سنین 6 تا 12 سالگی میزان افزایش وزن حدودا 2 تا 3 کیلوگرم در سال و افزایش قد طبق جدول استاندارد بینالمللی برای پسران 5 تا 5.5 سانتیمتر در سال و برای دختران 5 تا 8 سانتیمتر در سال است.
مولایی با ذکر این موضوع که به طور تقریبی سن رشد و بلوغ دختران 2 سال جلوتر از پسران است و به همین علت نیز شاهد رشد قدی در رده سنی ابتدایی در دختران نسبت به پسران هستیم، گفت: روند رشد قدی نسبت به سن و وضعیت وزن نسبت به قد در کودکان عامل مهمی در تشخیص سلامت آنها بوده و چنانچه رشد قدی و وزنی کودک با توجه به سن او در محدودهی طبیعی و منطبق با استاندارد نباشد، باید این مساله مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص نیازهای تغذیهای کودکان دبستانی تصریح کرد: نیاز به انرژی در یک کودک با توجه به متابولیسم پایه و نسبت رشد و فعالیت او تعیین میشود که باید حدود 50 تا 60 درصد این انرژی از کربوهیدرات (مواد قندی، نشاستهای)، 25 تا 30 درصد از چربی و 10 تا 15 درصد از پروتئین تأمین شود که در واقع مصرف کم یا زیاد مواد انرژیزا لاغری یا افزایش ژن (چاقی) کودکان را در پی دارد.
وی یادآوری کرد: کودکان فعال و پرجنب و جوش در مقایسه با آنهایی که بیشتر طرفدار سرگرمیهای کمتحرک مثل تماشای تلویزیون و بازیهای رایانهای هستند، به انرژی بیشتری نیاز دارند.
این مشاور تغذیه گفت: کودکان به پروتئین کافی جهت تأمین رشد، حفظ و ترمیم بافتهای مختلف بدنشان احتیاج دارند، در این برنامهی غذایی کودکان باید یک تا 1.2 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدنشان مصرف کنند و حتیالامکان دو سوم از این پروتئین را از منابع غذایی حیوانی و با ارزش بیولوژیکی بالا تأمین کنند.
وی در مورد مصرف ویتامینها و املاح معدنی اظهار کرد: جهت رشد و تکامل مطلوب باید برنامهی غذایی روزانهی کودکان حاوی انواع ویتامینها و املاح معدنی باشد، در صورتیکه کودکان از تمام مواد غذایی به میزان کافی و متنوع استفاده کنند، نیاز آنها به ریزمغذیهای مختلف تأمین خواهد شد که از جمله املاح معدنی ضروری جهت تأمین رشد و سلامت کودکان میتوان به آهن، کلسیم و فسفر، روی، گروه نان و غلات، شیر و فرآوردههای آن، گوشت و جانشینها، میوه و سبزیجات اشاره کرد.
مولایی در مورد وعدهها و میان وعدههای غذایی گفت: برنامه غذایی کودکان در طی روز باید شامل سه وعدهی اصلی (صبحانه، ناهار، شام) و حداقل 2 میان وعده باشد. با توجه به اینکه میزان اشتها و میل به غذا در کودکان دبستانی در مقایسه با سنین قبل و بعد از آنها کمتر است، پس در نظر گرفتن تعداد وعدههای بیشتر روزانه میتواند نیاز تغذیهای آنها را بهتر تأمین کند.
این کارشناس صبحانه را یکی از وعدههای غذایی مهم عنوان کرد که کمتر مورد اهمیت قرار میگیرد، افزود: این وعدههای اصلی غذایی باید حداقل 20 درصد از نیاز انرژی روزانهی کودک را تأمین کرده و حاوی مواد غذایی متنوع و مغذی مثل نان، شیر، پنیر، گردو، تخممرغ و آب میوههاست.
وی بر تاثیر بسزایی میان وعدهها مثل ساعت 10 صبح و عصرانه در حفظ سلامت تغذیهای کودکان مشروط براینکه از انواع خوراکیها و مواد غذایی مناسب و مغذیها در آنها استفاده شود، تاکید کرد و گفت: ساعت صرف میان وعده باید به گونهای باشد که کودک اشتهای خود را برای وعدههای اصلی از دست ندهد.
مولایی اضافه کرد: خوراکیها و مواد غذایی مثل انواع میوههای تازهی فصل، سبزیهای تازه، آبمیوههای طبیعی، میوههای خشک (کشمش، انجیر خشک، آلبالو خشک، توت خشک و...)، مغزها (گردو، پسته، بادام، فندق، و...) بیسکویت ساده یا کیکهای ساده خانگی همراه با شیر، ساندویچهای نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و گوجهفرنگی و خیار، نان و تخممرغ و... به عنوان میان وعدههای مغذی شناخته شدهاند که میتوانند در کنار تأمین درصدی از انرژی مورد نیاز، میزانی از مواد مغذی لازم مثل پروتئین، چربیهای مفید، املاح معدنی و ویتامینها را برای کودکان در ساعات مدرسه تامین کند.
مشاوره تغذیه بیمارستان آیتالله طالقانی استان ایلام افزود: تنقلات و خوراکیهایی مثل انواع شکلاتها، بیسکویتهای شکلاتی و کرمدار، شیرینیهای خشک و تر، چیپس، پفک، نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی یا ساندویچهایی که در بوفهی مدارس به فروش میرسد، دارای انرژی بالا ولی چگالی مواد مغذی پایین هستند. مصرف آنها در میان وعدهها نه تنها نیازهای تغذیه کودکان را تأمین نمیکند، بلکه اشتهای آنها را جهت صرف وعدههای اصلی از بین میبرد.
منبع: ایسنا
۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد آبگرفتگی معابر در جنوب ساری/ نگرانی برای تردد کودکان دبستانی
فارس گزارش میدهدآبگرفتگی معابر در جنوب ساری نگرانی برای تردد کودکان دبستانیآبگرفتی معابر در جنوب شهر ساری به حدی جدی بود که کودکان دبستانی این منطقه برای تردد در این نقطه با مشکل جدی مواجه هستند به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری با شروع بارش باران پاییزی قصه تکراری آبگرفبا کودکانی که از جنسیت خود فاصله میگیرند چگونه رفتار کنیم؟
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۷ تمام رفتارهای کودکان در بسیاری از موارد که باعث بروز واکنشهای غلط و حساسیت برانگیز از جانب والدین میشود به دلیل بیاطلاعی آنها از مسائل گوناگون حوزه کودکان است دکتر مهدی بیاتی روان شناس کودک در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری ایسنا گفت بایلوزه سوم در کودکان را چگونه درمان کنیم
لوزه سوم در کودکان را چگونه درمان کنیم تانسیلکتومی Tonsillectomy نام نوعی جراحی گوش حلق و بینی است که در آن اقدام به برداشتن لوزهها میشود به گزارش نامه نیوز تانسیلکتومی Tonsillectomy نام نوعی جراحی گوش حلق و بینی است که در آن اقدام به برداشتن لوزهها میشود این عمل جراکانون پرورش فکری چگونه می خواهد از کودکان در تمام دنیا حمایت کند؟
فرهنگ و ادب ادیبات ایران حاجیان زاده به مهر پاسخ داد کانون پرورش فکری چگونه می خواهد از کودکان در تمام دنیا حمایت کند مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از راهاندازی مرکزی با محوریت این کانون و با اهدافی مانند حمایت معنوی از همه کودکان دنیا و تقویت حس امید به آیندهخمیر مایه کودکان را چگونه بسازیم؟
جمعه ۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۴۵ یک کارشناس مذهبی گفت خمیر مایهی وجود کودک در دست والدین است باید آن را با تعلیمات اسلامی بسازیم تا جوانان خوبی در آینده داشته باشیم حجتالاسلام حسن دهقاننژاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی قزوین با تأکید بر اهمیت تعتروریستهای داعش چگونه کودکان را جذب گروه خود میکنند؟
تروریستهای داعش چگونه کودکان را جذب گروه خود میکنند گروه تروریستی داعش از زمانی که وارد سوریه شده است به شیوههای مختلف کودکان و نوجوانان کمتر از 18 سال را جذب میکند به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم داعش از زمانی که مناطچگونه الفبا را به کودکان آموزش دهیم؟
چگونه الفبا را به کودکان آموزش دهیم عزت نفس و اعتماد به نفس پایین ناشی از مشکلات یادگیری کودک است روانشناس کودک با تأکید بر توجه والدین و اولیای مدرسه به اختلالات یادگیری و درمان آن در سالهای ابتدایی گفت اگر کودک نتوانست الفبا را یاد بگیرد آن را با خمیر درست کنید یا از او3 نکته مهم تربیتی برای کودکان دبستانی
3 نکته مهم تربیتی برای کودکان دبستانیاین 3 نکته مهم را به یاد داشته باشید تا مطمئن شوید بچه ها سال تحصیلی خوبی را سپری کنند1 - بچه های کم سن و سال برای تمرکز روی درس به انرژی نیاز دارند بنابراین صبحانه وعده غذایی بسیار مهمی برای آنها است به این توجه کنید که بین صبحانه ومهمترین کار ما ایجاد یک بانک اطلاعاتی از کودکان است
وزیر دادگستری در مراسم روز جهانی کودک مهمترین کار ما ایجاد یک بانک اطلاعاتی از کودکان است خبرگزاری پانا وزیر دادگستری با بیان این که باید از تمام ظرفیت های کودکان امروز در آینده کشور استفاده کنیم گفت تهیه سند جامع ملی کودکان و نوجوانان از اقداماتی است که باید توسط دستگاه ها اچگونه می توان از چروک پوست دست جلوگیری کرد ؟
چگونه می توان از چروک پوست دست جلوگیری کرد عمده خطوط پشت دست بر اثر افزایش سن تابش آفتاب عوامل ژنتیکی تعییرات هورمونی به ویژه در خانم ها در دوران یائسگی و نیز خشکی پوست و درمواردی نیز مشکلات تغذیه ای و بیماری های پوستی پیدا شود عمده خطوط پشت دست بر اثر افزایش سن تابشاحمد محمود چگونه مشهور شد؟
جمعه ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۹ عبدالعلی دستغیب از چگونگی مشهور شدن احمد محمود گفت این منتقد ادبی بهمناسبت سالگرد درگذشت احمد محمود 12 مهرماه در گفتوگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا درباره آثار این نویسنده و آشنایی خود با او گفت من نقدی بر آثار احمد محمود نوشچگونه در رابطه جنسی اضطراب نداشته باشیم؟
چگونه در رابطه جنسی اضطراب نداشته باشیم اضطراب در رابطه ی جنسی یکی از عوامل بسیار مهم در مختل شدن احساسات جنسی است بسیاری از زوجهای جوان به دلیل عدم آشنایی و در پاره ای از موارد نبود آگاهی کافی درباره نحوه برخورد با روابط عاطفی و زناشویی بین همسران با مشکلاتی مواجه هستند که متپرواز پروانههای کودکی بر فراز نصف جهان فریال بهزاد: فیلمهای کودکانه رنگ بزرگسالی به خود گرفتهاند
پرواز پروانههای کودکی بر فراز نصف جهانفریال بهزاد فیلمهای کودکانه رنگ بزرگسالی به خود گرفتهاندکارگردان سینما و تلویزیون گفت فیلمهای خارجی غالباً برای کودک است در حالی که در فیلمهای ایرانی تفکر بزرگسالان بر آن غالب شده و بیشتر فیلمهای درباره کودک است تا برای کودک فریال بکودکان قمي با جشن ولايت به استقبال عيد غدير ميروند
۱۰ مهر ۱۳۹۳ ۲۲ ۵۴ب ظ مديرکل کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان قم کودکان قمي با جشن ولايت به استقبال عيد غدير ميروند مديرکل کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان قم گفت جشن ولايت با حضور کودکان و نوجوانان قمي به مناسبت عيد سعيد غدير و در ايام هفته کودک برگزار ميشود به گزارش خخادمان کودکان ایران تقدیر میشوند
همزمان با روز جهانی کودک خادمان کودکان ایران تقدیر میشوند خبرگزاری رسا ـ جشن روز جهانی کودک روز شانزدهم مهرماه در مرکز همایشهای بین المللی برج میلاد برپا می شود به گزارش خبرگزاری رسا جشن بزرگ روز جهانی کودک با شعار تهران شهر دوستدار کودکان در این روز از سوی شرکت برج میلاد تهچگونه بعد از زایمان چربی های دور شکم مان را بسوزانیم؟
چگونه بعد از زایمان چربی های دور شکم مان را بسوزانیم انجام برخی کارها و رعایت برخی نکات شما میتوانید تا حد زیادی به کاهش چربیهای دور شکم بعد از زایمان کمک کنید درادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم پس از تولد نوزاد یک سوال ذهن اکثر مادران را به خود مشغول میکند چگونتوصیه هایی برای پرورش کودکان خلاق
توصیه هایی برای پرورش کودکان خلاق خانواده يكي از عوامل بسيار مهم در رشد و پرورش خلاقيت کودکان محسوب مي گردد که نقش مهمي در شكوفايي خلاقيت هاي كودكان دارد به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران خانواده يكي از عوامل بسيار مهم در رشد و پرورش خلاقيت کودکان محسوب مي گردد که نقش مهمي-
گوناگون
پربازدیدترینها