تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837421508




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شعر حافظ همه بيت الغزل معرفت است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۰ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۵۶ق.ظ)
شعر حافظ همه بيت الغزل معرفت است گروه فرهنگي
الا يا ايها الساقي، ادر کاسا و ناول ها که عشق آسان نمود اول ولي افتاد مشکل ها

تقويم روي ميز را نگاه مي کنم؛ امروز روز بزرگداشت حضرت عشق و جناب لسان الغيب، حافظ شيرازي است. رندي کهنه کار و فرزانه، که همچنان و هنوز پس از قرن ها، شعر و انديشه عميق و جهان شمولش، همچون خورشيدي تابناک بر تارک ادب فارسي مي درخشد. امروز و به همين مناسبت براي حظ و بهره بيشتر و بهتر از اشعار اين انديشمند تراز اول ادبيات کشورمان، فهرستي از معتبرترين کتاب هايي که درخصوص اشعار و نحوه ديدگاه و جهان بيني وي به رشته تحرير در آمده است، در اختيار علاقه مندان قرار مي گيرد.

« - عرفان و رندي در شعر حافظ، از داريوش آشوري: اين كتاب از بهترين كتاب هايي است كه درباره حافظ شناسي در دوره اخير چاپ شده است؛ مولف دانشمند آن با تكيه بر روش هرمنوتيك كه اخيرا در علوم انساني به بلوغ و تكامل رسيده است، مفاهيم اساسي ديوان حافظ را كاويده است و كتابي است بسيار با اهميت و قابل توصيه براي حافظ پژوهان جدي، اين کتاب از معدود كتاب هايي درباره حافظ است كه تا حد زيادي حق مطلب را در خصوص اين شاعر ارجمند ادا كرده است.
- عرفان حافظ، از استاد شهيد، فيلسوف عالي مقام، علامه آيت الله مرتضي مطهري: كتابي است با حجم كم و محتواي بسيار، كه استاد شهيد بنابر احساس وظيفه اي كه در برابر كج فهمي هاي از حافظ مي كرده اند، آن را تاليف كرده است و انصافا همچون ديگر كتابهاي استاد، براي عارف و عامي سودمند است. خواندن اين كتاب براي هر كس كه مي خواهد وارد حيطه فكري لسان الغيب شود، ضروري است.
- شرح جنون، از استاد احمد بهشتي شيرازي از انتشارات روزنه، اين كتاب امروزه ناياب است؛ با اين همه شايد بهترين تفسير موضوعي است كه در طول تاريخ بر حافظ نوشته شده است، استاد بهشتي با همكاري دكتر الهي قمشه اي مجموعه اي را انتشار مي دهند به نام كيميا، در كيميا بخشي مجزا به حافظ شناسي اختصاص داده شده است كه ادامه شرح جنون است و الحق بايد در حق اين بزرگوار دعا كرد كه خدايش خير دهد كه اين عمارت كرد.
- سلوك باطني حافظ، از منصور پايمرد، كتابي است از انتشارات نويد شيراز كه در آن استاد پايمرد از حافظ شناسان برجسته معاصر به رمزشناسي عرفاني شعر حافظ مي پردازد و نكات بسيار دقيقي را مطرح کرده اند.
- درس سحر، درس هايي از حافظ از آيت الله حائري شيرازي از انتشارات سروش، كتابي با حجم كم، زباني ساده اما بسيار دقيق و با محتوا که قطعا براي دوستداران حافظ شيراز مفيد خواهد بود.
- بانگ جرس، از پرتو علوي از انتشارات خوارزمي كه كتابي است قابل توصيه در برخي مشكلات در ديوان حافظ.
- شرح شكن زلف، از فتح الله مجتبايي،استاد مجتبايي در اين كتاب يادداشت هاي خود را بر ديوان حافظ گرد آورده است كه شامل نكات ارزشمندي است.
- حافظيات، از عليرضا ذكاوتي، اين كتاب مجموعه مقالات نويسنده است در باب حافظ، كتاب فراز و فرودهايي دارد اما بخشي كه به تشابه افكار حافظ و محي الدين ابن عربي، شيخ روزبهان شيرازي و خواجوي كرماني مي پردازد بسيار قابل استفاده است.
- مكتب حافظ، از دكتر مرتضوي، اين كتاب از مهم ترين مراجع حافظ شناسي در دانشگاه هاي كشور است، البته مولف اديب است نه عارف و به همين دليل گاها در نظريه پردازي در باب حافظ و اشعارش از حقيقت به دور مي افتد، اما؛ در مجموع كتابي است كه بر هر حافظ پژوهي خواندنش لازم است.
- آب طربناك، از دكتر يحيي يثربي، اين كتاب كه توسط يكي از مدرسين فلسفه اسلامي تاليف شده است، ديوان حافظ را به صورت موضوعي در حوزه عرفان طبقه بندي كرده است، البته دكتر يثربي با اينكه سال ها در حوزه فلسفه و عرفان قلم مي زند و انصافا كتاب هاي درسي خوبي هم در اين حوزه نوشته است اما از برجستگان و نظريه پردازان اين حوزه نيست، اين كتاب هم مي تواند مجموعه مناسب براي علاقه مندان به لسان الغيب باشد.
- پند و پيوند، از استاد برجسته ادبيات ايران و شاهنامه شناس برجسته دكتر كزازي، اين كتاب شرحي است بر بيست غزل حافظ بر پايه زيبا شناسي و معناشناسي كه بسيار دقيق دكتر كزازي از عهده كار برآمده است.
- از كوچه رندان، از دكتر زرين كوب،كتابي است مناسب درباره تاريخ حافظ و نه انديشه حافظ، زيرا همان طور كه مرحوم دكتر زرين كوب در مقدمه كتاب اعتراف كرده اند، فهم حافظ نياز به پيش زمينه هايي در عرفان نظري و حكمت اسلامي دارد كه ايشان چندان در آن حوزه متخصص نبودند.
دو كتاب شاخ نبات حافظ از دكتر برزگر خالقي و حافظ به كوشش دكتر خطيب رهبر هم مراجع مناسبي براي معناي ادبي تك تك ابيات و نه تفسير عرفاني آنها هستند،
چند تفسير بسيار مهم در دوره اخير بر كل ديوان حافظ منتشر شده است:
- جمال آفتاب و آفتاب هر نظر، مجموعه ده جلدي به كوشش مرحوم آيت الله سعادت پرور تهراني كه مجموعه دروس حافظ شناسي مرحوم علامه طباطبايي را گردآوري كرده كه در آنها علامه با توجه به قرآن، احاديث و اشعار خود حافظ همانند سبك خود در تفسير الميزان در قرآن به تفسير ابيات حافظ پرداخته است، مقدمه مبسوط گردآورنده در ابتداي هر جلد به ارزش اين كتاب افزوده است؛ اين مجموعه در ده جلد توسط مجموعه احيا كتاب چاپ شده است.
- شرح عرفاني حافظ، از ختمي لاهوري انتشارات قطره، در چهار جلد ابيات حافظ را شرحي عرفاني كرده است كه اطلاع وسيع نويسنده از عرفان نظري ارزشي خاص به اين مجموعه چهار جلدي داده است
- حافظ نامه، از بهاء الدين خرمشاهي، كتابي است مهم، هرچند خرمشاهي هم در برخي موارد چندان به عمق كلام لسان الغيب نرسيده است اما؛ مجموعه اي است نفيس در دو جلد كه خواندنش براي حافظ پژوهان لازم است.»

مقاله: استاد فرشاد حبيبي
تهيه و تنظيم: اعظم رمضاني















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن