تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تقواى الهى داشته باشيد و اصلاح كنيد ميان خودتان را زيرا خداوند در روز قيامت ميان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834636096




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آتاکسی؛ اختلال در سیستم عصبی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
آتاکسی؛ اختلال در سیستم عصبی
به احتمال زیاد، بروز چنین وضعی، تصور ابتلا به بیماری ام‌اس را بیش از هر عامل دیگری در شما و اطرافیان تقویت می‌کند، اما بدانید که بروز چنین ناتوانی حرکتی ممکن است از نوعی اختلال عصبی با عنوان «آتاکسی» ناشی شود.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، تصورش را بکنید که روزی از خواب بلند شوید و به‌طور ناگهانی بفهمید که قدرت کنترل عضلات خود و انجام حرکات ارادی مثل راه رفتن و برداشتن اجسام را از دست داده‌اید، چه حالی به شما دست می‌دهد.

به احتمال زیاد، بروز چنین وضعی، تصور ابتلا به بیماری ام‌اس را بیش از هر عامل دیگری در شما و اطرافیان تقویت می‌کند، اما بدانید که بروز چنین ناتوانی حرکتی ممکن است از نوعی اختلال عصبی با عنوان «آتاکسی» ناشی شود. منظور از آتاکسی، گروهی از اختلالات عصبی است که روی هماهنگی بدن، تعادل و گفتار فرد تاثیر می‌گذارد.

دکتر فرزاد اشرافی، متخصص مغز و اعصاب تعریف دقیق‌تری را از چنین اختلالی ارائه می‌دهد و می‌گوید: آتاکسی به‌عنوان اختلال در کنترل و هماهنگی ارادی عضلات در حین انجام فعالیت‌های ارادی ازجمله راه رفتن یا برداشتن اشیاء شناخته می‌شود، البته آتاکسی به‌عنوان نشانه یک بیماری زمینه‌ای و نه خود بیماری تعریف می‌شود. این اختلال عصبی می‌تواند حرکت ارادی فرد، صحبت کردن، حرکات چشم و راه رفتن را تحت تاثیر قرار دهد.

گفتنی است هرگونه آسیب به سلول‌های هماهنگ‌کننده حرکات در مغز که محل اصلی آن در مخچه است، می‌تواند باعث ایجاد آتاکسی شود.

اختلالی ژنتیکی یا ناشی از بیماری؟

اما آتاکسی تحت تاثیر چه عواملی بروز می‌کند؟ دکتر اشرافی در گفت‌و‌گو با جام‌جم در پاسخ به این پرسش می‌گوید: از علل اکتسابی آتاکسی می‌توان به ضربه به سر، سکته مغزی، تومور‌های مغزی، کمبود ویتامین B12، کم‌کاری تیروئید، مسمومیت دارویی، مصرف الکل و برخی عفونت‌ها اشاره کرد. البته در برخی موارد، بویژه اگر نشانه‌های آتاکسی از کودکی به‌طور مزمن بروز کند، زمینه ارثی و ژنتیک این اختلال قوت بیشتری می‌گیرد.

در برخی موارد، آتاکسی به طور ناگهانی یا حاد آغاز می‌شود که دکتر اشرافی با اشاره به این مساله می‌افزاید: البته بروز ناگهانی چنین اختلالی در بیشتر مواقع به دنبال سکته مغزی، مسمومیت‌های دارویی، مصرف الکل و عفونت‌های مغزی ایجاد و باعث بروز اختلالاتی در هماهنگی حرکات اندام و اختلال تعادلی در راه رفتن می‌شود.

البته آتاکسی حاد ناشی از سکته، بیشتر در سنین بالا و در افراد مبتلا به پرفشاری خون دیده می‌شود، اما مسمومیت دارویی در هر سنی ممکن است باعث بروز آتاکسی بشود. عفونت مغزی نیز بیشتر با درگیری مخچه در سنین پایین‌تر رخ می‌دهد.

زنگ خطری برای بیماری‌های مغزی

همان‌گونه که گفته شد آتاکسی به‌عنوان علامت دسته‌ای از بیماری‌های مغز و اعصاب شناخته می‌شود که به صورت اختلال در هماهنگی هنگام حرکت، راه رفتن بدون تعادل، تلو‌تلو خوردن، دشواری و نداشتن هماهنگی حرکات اندام در انجام کار‌های ظریف مثل نوشتن، غذا خوردن و بستن دکمه‌های پیراهن بروز می‌کند.

حال سوال اینجاست که آیا کنترل بیماری با درمان نشانه‌های اولیه ممکن است؟

دکتر اشرافی پاسخ می‌دهد: در مواردی که آتاکسی ناشی از عللی همچون عفونت‌های مغزی، مسمومیت دارویی، بیماری ام‌اس و کم‌کاری تیروئید باشد که باعث آسیب دائم به سلول‌های مسئول هماهنگی میان عضلات بدن نمی‌شود، می‌توان با درمان بیماری اصلی، آتاکسی را بهبود بخشید.

به گفته دکتر اشرافی، گاهی به اشتباه، آتاکسی با بیماری ام‌اس اشتباه گرفته می‌شود در حالی که فقط یکی از علامت‌های بیماری ام‌اس می‌تواند آتاکسی باشد که بر اثر آسیب به سلول‌های مخچه به وجود می‌آید.

به بیان دیگر با کنترل بیماری ام‌اس می‌توان تا حدودی از شدت آتاکسی ناشی از ام‌اس کم کرد. به بیان دیگر آتاکسی، درمان منحصر‌به‌فردی ندارد و درمان این اختلال عصبی صرفا براساس برطرف کردن علت زمینه‌ای آن است.

چه کسانی بیشتر در خطر ابتلا به آتاکسی هستند؟

توجه داشته باشید تمام گروه‌های سنی در صورت ابتلا به بیماری‌های اکتسابی و ژنتیک موثر در بروز آتاکسی ممکن است، در معرض خطر این اختلال عصبی قرار بگیرند.

دکتر اشرافی تاکید می‌کند: البته در موارد اکتسابی آتاکسی می‌توان با پیشگیری از علل زمینه‌ای از بروز این اختلال عصبی جلوگیری کرد.

به خاطر داشته باشید چالشی که یک فرد در زندگی با آتاکسی با آن مواجه است، می‌تواند باعث کم شدن استقلال فردی در زندگی و احساس تنهایی و در نتیجه افسردگی وی شود. به همین علت، مراجعه به یک مشاور یا پزشک می‌تواند به کمتر شدن چنین مشکلاتی کمک کند.

به بیان دیگر، مبتلایان به آتاکسی می‌توانند با پیوستن به گروه‌های حمایتی بیماری زمینه‌ای خود مانند گروه‌های حمایت از بیماران مبتلا به ام‌اس یا سرطان از حمایت‌های مادی و معنوی آنها برخوردار شوند. بی‌شک در صورت بروز هریک از علائم آتاکسی باید برای شناخت علت زمینه‌ای این اختلال عصبی به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کرد.





تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن