تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834376507
قالی ایرانی رؤیای هزارپاره بهارستان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قالی ایرانی رؤیای هزارپاره بهارستان تهران- ایرنا- به فرش بهارستان می ماند رویاهای دختران قالیبافی که با زمزمه ترانه های محلی پای دار قالی دستباف ایرانی، آن را بالا می برند و به عرش می رسانند. ترانه هایشان، کم کم آواز حزینی می شود که از حنجره خسته هنر دیرینه ایران زمین برمی خیزد.
زیبا و رنگارنگ پا می گیرد و نقش و نگار می زند بر چهره هنر اصیل ایرانی، اما گذشت ایام و جبر و جور روزگار، بر آن خراش بی مهری می اندازد و هزارپاره می شود، مثل فرش بهارستان!
فرش بهارستان، فرشی از ابریشم، طلا، نقره و جواهراتی چون زمرد و مروارید بود که طرحی از باغ های بهشت داشت. این فرش که با نام های بهارخسرو و بهارکسری نیز شناخته می شود، یکی از مهم ترین آثار هنری ایران است که در دوره ساسانی در ایوان کسری قرار داشت، اما به دنبال حمله اعراب به ایران، تکه تکه شد و امروز هر تکه از آن در یکی از موزه های جهان قرار دارد.
* یک حوزه و چند متولی!
«حسن جوان شاهی»، طراح، بافنده، مدرس دانشگاه و پیشکسوت کشور در عرصه هنر فرش، با بیان شرح حال فرش بهارستان، می گوید: هنر فرش ایران امروز، تمثیلی از فرش بهارستان شده است که چند ارگان خود را صاحب آن می دانند. دولت، وزارت بازرگانی را به عنوان متولی فرش در کشور تعیین کرده است، اما سازمان صنایع دستی و سازمان آموزش های فنی و حرفه ای هم مدعی این حوزه اند. از یک طرف شهرداری در خانه های فرهنگ قالیبافی را آموزش می دهد و موزه دارد و از سوی دیگر هزاران آموزشگاه از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه ها در این عرصه فعالیت می کنند.
با آقای جوان شاهی در کارگاه قالی بافی اش ملاقات می کنم، اتاقی کوچک در پشت بام منزل که در سه ضلع آن سه دار قالی بنا کرده و همزمان مشغول بافتن چند تابلوفرش سفارشی است. او می گوید: این طوری تنوع ایجاد می شود. صبح که ذهنم بازتر است، روی تابلوی چهره کار می کنم و بعد از ظهر روی تابلوی دیگر.
تابلوی چهره مورد اشاره او تصویر یکی از شخصیت های سیاسی خاورمیانه است، با بافت ابریشمی بسیار ظریف و زیبا. نگاهی به چشم انداز پشت بام و تلالوی خوشایند نور صبح پاییزی بر روی قالیچه ها می اندازم و می پرسم: فضای محل کار چقدر روی کار یک قالیباف تاثیر می گذارد؟
آقای جوان شاهی در پاسخ به این پرسش، مثالی می زند: استاد من نقاشی ظرف میوه ای را می کشید تا بافته شود، همزمان یک سینی پر از گلابی و خیار و انگور هم جلوی بافنده می گذاشت و به او می گفت این ها را نگاه کن و از رنگ هایش الهام بگیر. وقتی رنگ ها را انتخاب کردی، شروع کن به خوردن میوه! خیلی موثر است که دور و بر قالیباف، گل و گیاه و فضای طبیعی باشد.
* مشکلات فرش دستباف
جوان شاهی، طراح و بافنده فرش اصیل ایرانی، مرا با خود به آموزشگاهی می برد که با برگزاری دوره های قالیبافی، از سوی سازمان فنی و حرفه ای به هنرجویانش، مدرک قالیبافی می دهد. او از من می خواهد پای درددل مدیر و هنرجویان این آموزشگاه بنشینم تا با بخشی از مشکلات حوزه فرش دستباف کشورمان آشنا شوم.
در این محیط صمیمی زنانه، آنچه از زبان اغلب خانم های هنرجوی قالیبافی می شنوم، گرانی دار و مواد اولیه کار است. به گفته «وجیهه توسلی»، مدیر آموزشگاه، اگر بافنده فرش، کمر درد و گردن درد نداشته باشد و به صورت علمی و با رعایت استانداردها در محلی با نور کافی و هوای تهویه شده کار کند، مشکل جسمی خاصی برایش ایجاد نمی شود، اما اغلب کسانی که آموزش می بینند، به دلیل مشکلات اقتصادی نمی توانند کار کنند، دار و نقشه هم گران است. البته صندوق ذخیره قبا هر ماه 4 برگ وام یک میلیون تومانی در اختیار ما می گذارد که با قرعه کشی بین بچه ها، آنها را به چهار نفر می دهیم، ولی این مقدار کافی نیست.
او می افزاید: اخیرا مدیر کل سازمان فنی وحرفه ای قول دادند به آموزشگاه های فعال تسهیلاتی اعطا شود. ما هم تقاضایمان همین است که از آموزشگاه ها حمایت کنند. همیشه در مورد وام کار آفرینی حرف زده می شود، اما هربار فقط اسم نوشته ایم و اتفاقی نیفتاده است. مثل این که اعطای وام ها بر اساس رابطه است، نه ضابطه!
* تسهیلات نامطمئن بیمه
هنرجویان، بعد از گذراندن دوره آموزشی در آموزشگاه و دریافت مدرک سازمان فنی و حرفه ای، به اتحادیه قالیبافی مراجعه می کنند، امتحان می دهند، شناسه هنرمندی می گیرند و به اداره بازرگانی و بیمه معرفی می شوند. مدتی است که به منازل متقاضیان مراجعه و با تایید بیمه، دارهایشان کدگذاری می شود. به این ترتیب می توانند از خدمات بیمه برخوردار شوند. اما این همه داستان نیست. نشستن پای درددل هنرجویان نشان می دهد که این تسهیلات چقدر به کارشان می آید.
«ایران طبایی جبلی» یکی از بافندگان فرش است که بیمه اش دچار مشکل شده، می گوید:
60 سال دارم. هشت سال است حق بیمه می پردازم. 10 میلیون تومان هم مابه التفاوت داده ام تا زودتر بازنشسته شوم. اما باز گفته اند دو سال دیگر حق بیمه بپرداز، پنج میلیون تومان دیگر هم بده. از کجا بیاورم این قدر پول بدهم؟ چرا اولش گفتند نصف حق بیمه را ما می دهیم، اما ندادند؟ چند سال هم دفترچه بیمه نداشتیم. از طرفی می گویند که دار قالی ات حتما باید در خانه باشد تا بیمه ات را تایید کنند. چطور به ماموران بیمه بفهمانیم قالی مان در آموزشگاه است و در خانه دار نداریم؟
«راضیه عسگری» اهل کاشان است. او می گوید: از چهار سالگی قالی بافتم. اینجا به شکل روزمزد از صبح تا بعد ازظهر می بافم و حدود 20 هزار تومان می گیرم. می خواهم دختر شوهر بدهم و هرجا برای وام رفتم، گفتند نداریم. اگر می توانستم در خانه ام دار بزنم، خیلی خوب می شد. یکی از اقوام خانم توسلی برایم وامی جور کرد که صرف خرید جهیزیه شد. برای بیمه ام هم مدام دلشوره دارم. می گویند اگر بیایند ببینند در خانه ات دار نزده ای یا قسطت عقب بیفتد، بیمه ات از بین می رود. من چه کار کنم که نمی توانم در خانه دار بزنم و در آموزشگاه کار می کنم؟
خانم عسگری دردمندانه می افزاید: دست کم وسیله ها و مواد اولیه را به شکل قسطی به ما بدهند. الان دستان من خواب می روند. دکتر از من پرسید کارت چیست که این قدر فاصله بین مهره های کمرت افتاده است؟ گفت نباید شانه بزنی. اما من کارم را دوست دارم و اگر دار داشته باشم، تا نیمه شب هم پای آن می نشینم. یادش به خیر شب ها کار می کردیم و زیر پایه های دار ابر و لاستیک می گذاشتیم، تا صدا ندهد و بقیه بیدار نشوند!
خانم عسگری از دست بافته هایش فقط یک تابلوی «وان یکاد» برای خودش دارد. او می گوید: گاهی وقت ها که یک قالی 6 یا 9 متری می بافم، به خودم می گویم پول این یکی را جور می کنم و نمی فروشمش. ولی آن قدر گران تمام می شود که در نهایت مجبور می شویم آن را بفروشیم.
*پای درددل قالیباف ها
«خدیجه گرامی فر»، مدرک قالیبافی اش را گرفته است و در خانه کار می کند. او می گوید: از 9 صبح تا بعد از ظهر پشت دار قالی بافی هستم. ناهار بچه ها را که می دهم باز هم کار می کنم. باید به ما وام بدهند تا بتوانیم برای خودمان درآمدزایی کنیم. لنگ یک میلیون تومان هستیم تا دار قالی بزنیم.
او درباره انتخاب این حرفه می گوید: مادرم قالی می بافت و من گاهی برایش گره می زدم. بعد از ازدواج، وقتی اینجا را پیدا کردم، احساس کودکی ها در من زنده شد. به خودم گفتم حیف است ادامه ندهم. آمدم مدرک گرفتم. گفتم دوست دارم کار کنم، کاری به من دادند، انگیزه شد تا ادامه بدهم.
خانم گرامی فر درباره احساسش نسبت به قالی هایی که می بافد، می گوید: کارم را از دور نگاه می کنم و می گویم چقدر قشنگ شده است، کاش مال خودم بود و آن را قاب می کردم و نگه می داشتم!
«صفیه جوهری»، 38 ساله است. از 10 سالگی که در آشتیان بوده است، قالیبافی می کند. مدرکش را گرفته و یک سال و نیم است تحت پوشش بیمه قرار دارد.
با اشاره به نخ های رنگارنگ قالی اش از او می پرسم: آیا این امکان وجود دارد که وسط کار نخ تمام شود و دیگر نخ همرنگ کارتان را گیر نیاورید؟
پاسخ می دهد: بله، در این صورت نزدیک ترین رنگ ممکن را تهیه می کنیم. در نهایت هم تیرگی و روشنی رنگ ها با رنگ بَری درست می شود.او از این که شوهرش به عنوان یک کارگر ساده هر روز از 7 صبح تا 7 شب کار می کند و ماهی 350 هزار تومان بیشتر حقوق نمی گیرد، خیلی ناراحت است و وقتی از مشکلاتش می پرسم، می گوید: شوهرم واجب تر از من است. کار بهتری برایش پیدا نمی شود و درآمدش خیلی کم است.
*بافت کامپیوتری
«شهلا قادری فرد» از کودکی به قالیبافی علاقه داشته است، یعنی از همان روزهایی که می دید مادربزرگش پای دار می نشیند و نقش می اندازد به دل فرش.
او می گوید: وقتی از مادربزرگم خواستم این کار را به من هم یاد بدهد، گفت تو که همه هنرها را بلدی، از قلاب بافی و بافتنی تا گلدوزی و مرواریدبافی و گل چینی. این یکی را دیگر نمی خواهد یاد بگیری. به درست برس! او استقبالی نکرد اما من به اینجا آمدم و قالیبافی را یاد گرفتم. یک کار کوچک هم برای خودم بافته ام.
خانم قادری فرد با بیان این که باید بیشتر از استادان و طرح های خودمان استفاده کنیم، می افزاید: الان بیشتر نقش ها کامپیوتری شده است، یعنی بافنده مثل ماشین بر اساس شماره های طرح، گره می زند و نمی داند کجای طرح است. در بافت سنتی شما می توانید به سلیقه خودتان، قسمتی از نقش یک گل را انتخاب یا تکرار یا بخش هایی را حذف و اضافه کنید که این امکان در بافت کامپیوتری وجود ندارد.
*اشتغالزایی وسیع
به گفته وجیهه توسلی، مدیر آموزشگاه قالیبافی، بنا به انتخاب خود هنرجویان، بافت ترکی یا فارسی به آنها آموزش داده می شود. او می گوید: به نظر من گره های بافت ترکی محکم تر است و کارش هم خریدار بیشتری دارد. بافت با ابریشم و طرح های سنتی (که کامپیوتری نباشد) طرفداران بیشتری دارد.
خانم توسلی می افزاید: در مرحله فروش و صادرات فرش، راه باید هموار شود. اگر دولت حمایت واقعی از این حوزه به عمل بیاورد، اشتغالزایی وسیعی صورت می گیرد، زیرا دست کم 30 شغل مختلف از قِبَل فرشبافی ایجاد می شود، مثل رنگرزی، تولید ابزار، چله کشی، نقشه کشی و تجارت فرش!
* نجات فرش ایرانی!
حسن جوان شاهی، طراح و بافنده فرش نیز درباره حمایت از هنر قالیبافی می گوید: اگر می خواهیم فرش ایرانی را نجات بدهیم، اول باید آن را به عنوان یک هنر بشناسیم و از 365 روز سال، یک روز را، مثلا در هفته صنایع دستی، به نام هنر فرش نامگذاری کنیم. در آن روز کارهای هنرمندان فرشباف ارزشیابی شود و به برترینشان لوح تقدیر بدهیم. چه می شود با این کار ساده، روحیه آنها را تقویت کنیم؟ متولی هنر فرش باید قدرت داشته باشد که متاسفانه ندارد. سازمان آموزش های فنی و حرفه ای چه اختیاری دارد که بیمه فرشباف ها را قطع کند؟ الان قالیباف ها باید به این سازمان بروند و امتحان بدهند. هر چند وقت یک بار به آنها گفته می شود مبلغ دیگری واریز کن تا دوباره امتحان بدهی و معلوم شود درجه چندی! یک زمانی هرکس به وزارت بازرگانی مراجعه می کرد و می گفت من بافنده ام، برایش پرونده تشکیل می دادند و همه را بیمه می کردند. بیش از 30 هزار نفر را بیمه کردند که 10 هزارنفرشان هم بافنده درست و درمان نیستند.
اما در حال حاضر بیمه 30 درصد از بافندگان را قطع کرده اند و روزی 8-7 نفر از کسانی که کارشان واقعا فرشبافی است، به من زنگ می زنند و شکایت می کنند که بیمه شان قطع شده است، در حالی که همان زمان باید جلوی مراجعات بی رویه را می گرفتند و امتحان برگزار می کردند تا استادکاران مشخص شوند و آنها را تحت حمایت قرار می دادند.
جوان شاهی می گوید به چشم خودش دیده است که در آموزشگاه های سازمان فنی و حرفه ای، افرادی که اصلا فرشباف نبوده اند، برای آن که از حق بیمه برخوردار شوند، چند صد هزار تومان می دادند و مدرک و دفترچه بیمه می گرفتند.
این طراح فرش می گوید: همین افراد باعث شدند بافنده های واقعی از حقوق مسلم شان محروم شوند. مسئولان باید از بافندگان جدید تعهد بگیرند که دست کم سالی یک تخته فرش یک متر در 70 سانتی متر ببافند. تازه کارترین فرشباف ها هم می توانند این شرط را انجام بدهند.
اگر هر کدام از آن 30 هزار نفر که به نام بافنده فرش بیمه شده اند، سالی نیم متر فرش بافته بودند، الان می شد کف تهران را فرش کرد! عده ای آمدند سوء استفاده کردند و حالا باید همان ها جزایش را ببینند که باعث شدند خشک و تر با هم بسوزد.
جوان شاهی از روزهایی یاد می کند که دست اندرکاران فرش در ایران، از رنگرز و بافنده تا تاجر و فروشنده، 12 میلیون نفر نیروی فعال را تشکیل می دادند و با تاسف می افزاید: امروز می بینیم که فقط2 میلیون نفر در این عرصه باقی مانده اند!
منبع: روزنامه اطلاعات- ارمغان زمان فشمی
اول**1368**
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
ساخت مستند قالی آذربایجان در تبریز برای معرفی ظرفیت های هنر- صنعت اصیل ایرانی
استانها شمال آذربایجان شرقی نجاتی خبر داد ساخت مستند قالی آذربایجان در تبریز برای معرفی ظرفیت های هنر- صنعت اصیل ایرانی تبریز – خبرگزاری مهر رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت سری جدید مجموعه مستند قالی آذربایجان برای معرفی ظرفیت های این هنر- صنعت اصیل انوکیسههای ایرانی در کجا زاده شدند
نوکیسههای ایرانی در کجا زاده شدندتاریخ انتشار دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۳۹ روزنامه تعادل در سرمقاله خود به قلم محمدصادق جنان صفت نوشت «من بيشتر خانوادههاي ثروتمند اصيل كشور را ميشناسم و كمتر ديدهام كه فرزندان آنها اتومبيلهاي ۸۰۰-۷۰۰ميليون تومانيمیزان استفاده جوانان ایرانی از فیلترشکن و فیسبوک |اخبار ایران و جهان
میزان استفاده جوانان ایرانی از فیلترشکن و فیسبوک کد خبر ۴۳۸۲۱۹ تاریخ انتشار ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۶ - 29 September 2014 رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نتایج آخرین پژوهش انجامشده در حوزه جوانان گفت بر اساس نتایج به دست آمده بیش از ۹۰ درصد جگزارش خبرنگار اعزامی فارس از اینچئون طاهریان: سفارت ایران در کره در خدمت کاروان ورزشی است/ مدالها موجب سربلن
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از اینچئونطاهریان سفارت ایران در کره در خدمت کاروان ورزشی است مدالها موجب سربلندی ایرانیان شده استسفیر ایران در کرهجنوبی گفت سفارت ایران در خدمت کاروان ورزشی کشورمان است و مدالهای قهرمانان موجب سربلندی ایرانیان شده است به گزارش خبرنگار اعزامی فارمرد افغان زن ایرانی را مثل آب خوردن کشت!
مرد افغان زن ایرانی را مثل آب خوردن کشت مرد افغان وقتي فهميد برادرش عاشق زن ايراني شده نقشهيي هولناك را طراحي و اجرا كرد اين مرد جنايتكار به زودي در مقابل پنج قاضي جنايي محاكمه ميشود روزنامه شرق مرد افغان وقتي فهميد برادرش عاشق زن ايراني شده نقشهيي هولناك را طراحي وادیبان ایرانی متعلق به جهانیان هستند
دهرمیندرنات شاعر هندی ادیبان ایرانی متعلق به جهانیان هستند شاعر اهل کشور هنر میگوید مهمترین خطر برای فرهنگ و هنر کشورهایی چون ایران و هنر غرب زدگی و نگاه تجاری صرف به هنر است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز پروفسور دهرمیندرنات یک شاعر هندی که بصدور دفترچه بیمه یکسان برای همه ایرانیان
صدور دفترچه بیمه یکسان برای همه ایرانیان معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از صدور دفترچه بیمه یکسان برای تمامی ایرانیان خبر داد و گفت منابع لازم برای تجمیع بیمه ها در بودجه سال آینده در نظر گرفته می شود دکتر احمد میدریبیمه سلم افزود در حال حاضر 18 سازمان بیمهاظهارنظر پلیس درباره آزار ایرانی ها در امارات
اظهارنظر پلیس درباره آزار ایرانی ها در امارات جانشین رئیس پلیس کشور در خصوص ادعایی که گفته میشد دو گردشگر زن ایرانی در سواحل امارات مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند نیز گفت ما نیز این خبر را شنیدیم اما تا جایی که اطلاع دارم شکایتی در این خصوص نشده شکایت یا باید از طریق اشخاص پیاختصاصی فارس/ نتایج پژوهشهای وزارت ورزش و جوانان اعلام شد میزان استفاده جوانان ایرانی از فیلترشکن و فیس بوک
اختصاصی فارس نتایج پژوهشهای وزارت ورزش و جوانان اعلام شدمیزان استفاده جوانان ایرانی از فیلترشکن و فیس بوکرئیس مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نتایج آخرین پژوهشانجام شده در حوزه جوانان گفت بر اساس نتایج به دست آمده بیش از 90 درصد جوانان جامعهموفقیت یک مستند ایرانی در جشنواره اسلواکی
دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۲ مستند روزنه شکر از تولیدات سیمای جهان بین جایزه ریاست دانشگاه کشاورزی اسلواکی در جشنواره آگرو فیلم را کسب کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه چهارمحال و بختیاری بر اساس گزارش واحد مبادلات و جشنوارههای اداره کل ارتباطات و همکاریهای بحلقه قرآنی ایرانیان در مسجدالحرام
حلقه قرآنی ایرانیان در مسجدالحرام حلقه قرآنی ایرانیان با حضور کاروان قرآنی در مکه مکرمه در طبقه سوم مسجدالحرام تشکیل شد به گزارش جام جم انلاین به نقل از سایت تلویزیونی اینترنتی لبیک از مکه مکرمه با بیان اینکه تمامی اعضای کاروان قرآنی نور هم اکنون در مکه مکرمه هستند گفت حلقهتجليل از کارکنان جانباز بانک حکمت ايرانيان
۷ مهر ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۹ب ظ تجليل از کارکنان جانباز بانک حکمت ايرانيان مدير عامل بانک حکمت ايرانيان در حضور معاونان مديران و کارکنان بانک از جانبازان دلاور بانک حکمت ايرانيان که براي دفاع از کيان اين آب و خاک دليرانه جنگيدند و به درجه پر افتخار جانبازي نائل شدند با اهدا لوح تقدير و ترئیس دبیرخانه حوزوی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت: 28 اندیشکده برای تبیین اهداف الگوی اسلامی ایجاد میشود
رئیس دبیرخانه حوزوی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت 28 اندیشکده برای تبیین اهداف الگوی اسلامی ایجاد میشودرئیس دبیرخانه حوزوی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت گفت ایجاد 28 اندیشکده برای تبیین الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت پیشبینی شده است و تاکنون 14 اندیشکده در حال فعالیت بوده و 14نوکیسه های ایرانی در کجا زاده شدند؟
نوکیسه های ایرانی در کجا زاده شدند این حرف بسیار با اهمیتی است كه باید ریشههای آن را جستوجو كرد و دید كه سرچشمههای زاد و رشد نوكیسهها در این چند سال چه فعالیتهایی و كدام تصمیمها بودهاندمحمدصادق جنان صفت در روزنامه تعادل نوشت من بیشتر خانوادههای ثروتمند اصیل كشورنامه دفتر رهبری به قالیباف و دیگران
نامه دفتر رهبری به قالیباف و دیگرانرئیس كمیته محیط زیست شورای شهر تهران معتقد است نامه دفتر مقام معظم رهبری که سه قوه را درگیر موضوع رسیدگی به تخریب باغات کرده است نشان از اهمیت این موضوع دارد وعضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر گفت در آخرین دیدار اعضای شورای شهر با مقاممعمار ایرانی فروشگاه دیوید بکام + تصاویر
معمار ایرانی فروشگاه دیوید بکام تصاویریک معمار برجسته ایرانی فروشگاه بزرگ و جدید بکام را طراحی کرده است دو روز پیش صدها نفر از مردم لندن منتظر بودند تا ویکتوریا بکام همسر دیوید بکام فروشگاه بزرگ و شش هزار متری خود را افتتاح کند این فروشگاه سه طبقه معماری حیرت انگیزی را داردبالاترین رکورد حضور ایرانیها در مکهمکرمه به ثبت رسید
بالاترین رکورد حضور ایرانیها در مکهمکرمه به ثبت رسیدبامداد امروز تعداد ایرانیان حاضر در مکهمکرمه به بالاترین سطح خود در حج ۹۳ رسید به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج یکهزار و 670 زائر ایرانی از مدینه منوره خارج شده اند و هماکنون هیچ زائر ایرانی در مدین-
گوناگون
پربازدیدترینها