واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دوچرخه سوار ایرانی پیام آور صلح در ترکیه در راه بازگشت به میهن اسلامی آنکارا- ایرنا- "عباس رزاقی" دوچرخه سوار مسافت های طولانی کشورمان که با هدف امضای طومار صلح بیش از 4500 کیلومتر در ترکیه رکاب زده، در راه بازگشت به میهن اسلامی روز جمعه به شهر ارزروم در 350 کیلومتری مرز ایران رسید.
به گزارش ایرنا، وی که به همراه "ایرج پاکنژاد" این مسافت را در ترکیه رکاب زده است، امروز به شهر ارزروم رسید و با حضور در محل کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در این شهر با سرکنسول ایران دیدار کرد.
رزاقی و پاکنژاد قرار است فردا (شنبه) به سوی مرز ایران حرکت کنند. این دوچرخه سواران از طریق مرز گمرکی بازرگان وارد کشورمان خواهند شد تا در صدمین روز رکاب زنی خود به تهران برسند.
رزاقی که 2 دور سفر دور دنیا، دور آفریقا، اروپا و دهها سفر دیگر را در کارنامه ورزشی خود دارد، این بار برای امضای طومار صلح در ترکیه رکاب می زند.
وی حدود 2 ماه پیش از مرز بازرگان وارد خاک ترکیه شده و بعد از طی مسیر، ایغدیر- قارض از مناطق کوهستانی آرداهان و آرتوین وارد منطقه دریای سیاه ترکیه شده و با عبور از استانهای هوپا، سینوپ، کاستامونو، کارابوک به استانبول عزیمت و سپس به آنکارا آمده 31 شهریور ماه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در آنکارا، اهداف سفر خود را به خبرنگار ما تشریح کرده بود.
رزاقی که عید فطر از ایران حرکت کرده است، می گوید: این بار با هدف امضای طومار صلح که قصد تقدیم آن به موزه ورزش در تهران را دارم.
رکابزن 54 ساله ایرانی که برای اولین بار به همراه یک رکاب زن دیگر در یک مسیر طولانی رکاب می زند، می افزاید: در نودمین سالروز دوچرخه سواری طولانی در کشورمان اقدام به سفر به ترکیه با هدف امضای طومار صلح کردیم.
رزاقی می گوید: 90 سال پیش بعد از ورود دوچرخه به کشورمان اولین مسیر طولانی در مسیر تهران- قم و بالعکس با هدف زیارت حرم حضرت معصومه (س) انجام شد و ما در نودمین سالگرد این رخداد اقدام به انجام سفر به ترکیه کردیم.
رزاقی با یادآوری اینکه مسیری که برای سفر در ترکیه انتخاب شده است، یکی از 20 مسیر دشوار برای دوچرخه سواران بوده و بدلیل کوهستانی بودن، نفس گیر است، گفت: جاده ها در مسیر یاد شده بدلیل کوهستانی بودن مسیر عمدتا آسفالت سرد بود که برای دوچرخه سواری دشوار است.
وی که کارنامه 10 بار طی مسافت طولانی با دوچرخه را در کارنامه خود دارد می گوید: هدف ما طی این مسیر و بازگشت به ایران در 100 روز است.
رزاقی که نخستین سفر خارجی طولانی خود را در دوران دفاع مقدس و با هدف ترویج صلح انجام داده بود، می افزاید: امیدوارم که روزی جوانان بتوانند رکوردهایی که من بجای گذاشته ام را بشکنند.
رکابزن ایرانی که عمری را در ترویج صلح با رکابزنی و شکستن رکوردهای مختلف برای بلند آوازده کردن نام ایران و ایرانی صرف کرده، می گوید: بطور هدف دار و آگاهانه پای در این راه گذاشتم، از لحاظ مادی آنچه را که ثمره عمری تلاش من بود در سفرهای طولانی خود صرف کردم و راهی را برای جوانان بعد از خود باز کرده ام.
رزاقی با تاکید بر لزوم حمایت های مالی از ورزشکاران رشته هایی همانند دوچرخه سواری مسافت های طولانی و یا کوهنوردان، خصوصا از سوی شرکت های بخش خصوصی، گفت: این حمایت ها راه را برای ورزشکاران واقعی بازتر خواهد کرد و نام ایران و ایرانی در سطح جهانی بیش از پیش مطرح خواهد شد.
"امیر پاک نژاد" نیز با یادآوری اینکه این اولین سفر خارجی طولانی وی است، اظهار امیدواری کرد که بتواند سفرهای بیشتری را در آینده داشته باشد.
خاورم/2011** 1010
18/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]