واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: درخشش خیرهکننده دخترهای ورزشکار ایرانی و شکستن رکورد گوانگجو
عملکرد کاروان ایران در اینچئون چندین و چند نکته مثبت داشت که مهمترینهای آنها را میتوان در دو محور «درخشش ورزشکاران زن ایرانی» و «مدالآوری ورزشکاران جوان» خلاصه کرد. شاید تبلور عینی هر دو محور را بتوان در مدال طلای نجمه خدمتی هجده ساله ببینیم
کد خبر: ۴۴۰۸۷۵
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۴ - 09 October 2014
یک هفته از پایان رقابتهای بازیهای آسیایی اینچئون میگذرد و هنوز بررسی کارشناسی روی نتایج این مسابقات صورت نگرفته است اما از همه اظهار نظرها چنین برمیآید که نتایج کاروان ایران در این دوره از رقابتها رضایت همه را در پی داشته است. اگرچه رتبه کاروان ایران نسبت به چهار سال قبل یک رتبه نزول داشته اما با توجه به اینکه رکورد مدالهای طلای گوانگجو شکسته شد و همچنین نسبت کمتر ورزشکاران کاروان ما به چهار سال قبل موجب شده تا همه از عملکرد کاروان ایران راضی و خشنود باشند.
به گزارش تابناک، عملکرد کاروان ایران در اینچئون چندین و چند نکته مثبت داشت که مهمترینهای آنها را میتوان در دو محور «درخشش ورزشکاران زن ایرانی» و «مدالآوری ورزشکاران جوان» خلاصه کرد. شاید تبلور عینی هر دو محور درخشش کاروان ایران را بتوان در نخستین مدالآورمان در اینچئون ببینیم. نجمه خدمتی که با هجده سال سن نخستین مدال طلای کاروان ورزشی ایران را کسب کرد و در روزهای دلسردکننده نخستین همه را امیدوار کرد. مدال خدمتی اولین مدال طلای کاروان ما بود تا بانوان ورزشکار ایرانی در اینچئون با قدرت کار خود را آغاز کنند و ادامه دهند و در پایان بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ با شانزده مدال رنگارنگ عملکرد بهتری هم نسبت به گوانگجو داشته باشند.
کمیته ملی المپیک امسال تصمیم گرفته بود به دلیل مشکلات مالی اقدام به اعزام کیفی ورزشکاران به اینچئون کند و به این ترتیب تنها رشتههایی که شانس مدالآوری داشتند به مسابقات اعزام شدند تا ایران نسبت به مسابقات 2010 گوانگجو که با 370 ورزشکار حاضر شده بود امسال تنها با 288 ورزشکار رژه برود.
در خصوص کاروان بانوان اما با اینکه برخلاف کل کاروان حتی ورزشکارانی که شانس مدال هم نداشتند همراه کاروان شدند اما باز هم تعداد ورزشکاران ما نسبت به گوانگجو کمتر بود. با این حال به طرز جالبی مدالهای بانوان نسبت به چهار سال پیش بیشتر شده بود.
کاروان ایران در بازیهای آسیایی 2014 با 58 ورزشکار زن در بازیهای آسیایی شرکت کرد که توانست 2 طلا، 7 نقره و 7 برنز کسب کند. در دوره قبلی بازیها ایران 88 ورزشکار زن داشت که آنها توانستند یک طلا، 4 نقره و 7 برنز کسب کنند.
قایقرانی بانوان یکی از رشتههایی بود که توانست تعداد مدالهایش را نسبت به دوره قبل بیشتر کند. اگرچه در بین قایقرانان ورزشکار طلایی نبود، اما روئینگ، کایاک و اسلالوم عنواندار شدند. در دوره قبلی در سال 2010 ایران در اسلالوم و آبهای آرام مقامی نداشت. همچنین در رشته تیراندازی نیز بانوان رکورددار شدند و مدال طلا را به دست آوردند.
به جز نجمه خدمتی که در روزهای نخست مدال طلای تیراندازی را کسب کرد بار دیگر کاروان ایران توسط بانویی دیگر این بار در کاراته طلایی شد تا طلسم شکسته شود. حمیده عباسعلی توانست دومین طلای ایران را در بخش بانوان کسب کند و خوشحالی را برای مردم ایران به ارمغان بیاورد.
کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با حمایتی که از بانوان ملیپوش کشورمان داشتند و اجازه حضور در میادین رسمی را دادند -با وجود اینکه میدانستند در برخی از رشتهها امکان کسب مدال نیست- نشان دادند سرمایهگذاری در این بخش نتیجهبخش خواهد بود. بازیهای آسیایی اینچئون نشان داد توجه به بانوان میتواند به ارتقای جایگاه ایران کمک کند. قزاقستان یکی از رقیبان ایران در این دوره بود که از جمع 28 مدال طلایش، 9 مدال سهم بانوان بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]