واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران مهر گزارش می دهد/
معرق کاری، هنری که در مازندران فراموش شده است/ گلایه های استاد معرق کار از بی مهری مسئولان
تنکابن - خبرگزاری مهر: صدای تق تق ابزار استاد معرقکار در کوچه پس کوچه منطقه پسکلایه تنکابن به گوش می رسد و تابلو ها و آثار پر نقش و نگار چوبی هنر فراموش شده معرق کاری در مغازه ای کوچک و ساده چشم نوازی می کند.
به گزارش خبرنگار مهر، صورت رنج کشیده استاد معرق کار که با دستان خود، بر چوب نقش می زنند، توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند. با نگاهی گذرا به آثارش می توان دریافت که حاصل سالها تجربه و کار در پیش چشمانت به نمایش گذاشته شده و چه استاد کارانه نگار قلب خویش را بر چوب ساده و صاف می تراشند و از آن هنری در می آورند بی نظیر. احمد رضا توسلی معرق کار 56 ساله ای که بیش از نیمی از عمر خود را صرف این هنر کرده است ، همزمان با تراشیدن چوبها هر عابری را دعوت به نوشیدن چای در کارگاه کوچک و ساده اش می کند و سپس همراه با چای سفره دردهای درونش را نیز می گشاید. از زبان تند و تیزش می توان فهمید که دل پردردی دارد، او از وعده های هزار و اندی مدیران خسته است و دیگر به حرفهایشان اعتماد ندارد. این هنرمند تنکابنی از وعده های پوچ و توخالی مدیران تا پلمپ غیر قانونی مغازه اش با وجود دارا بودن پروانه کسب قانونی و وضعیت بسیار نامناسب معیشتی و همچنین نداشتن بیمه با خبرنگار مهر سخن گفت و افزود: هنرمند و هنر همواره در جامعه ایرانی مظلوم بوده و توجه به این قشر بسیار کم است. توسلی اضافه کرد : بدلیل عدم حمایت از این بخش به بن بست خورده و دچار مشکلات متعددی شدم و البته بی انصافی است که اگر نگویم دوبار از سازمان میراث فرهنگی تسهیلات دریافت کرده ام ولی بدلیل عدم کشش بازار کار و فروش نرفتن آثار، توان باز پرداخت آن برایم بسیار سخت شد و تبدیل به بیکار بدهکار شدم.
وی گفت: مکاتبات بسیاری با مدیران در خصوص اینکه حداقل کار ترمیم و بازسازی سازه های میراثی را در استان مازندران به ما هم واگذار کنند، داشتم و همین طور در بحث بیمه و در همین راستا، مدیرکل میراث فرهنگی مازندران ، طی بازدیدی که از کارگاه کوچکم داشت، وعده هایی دادند و پس از آن روز بازهم فراموش شدم. این استاد کار تنکابنی ادامه داد: باید از حداقل حمایت برخوردار می شدم ولی با این همه سابقه کار و آثار که نشانگر هنر دستانم است حتی به نمایشگاه صنایع دستی سران اکو که چندی پیش در رامسر برگزار شد، دعوت نشدم. وی با بیان اینکه اکنون رابطه جای ضابطه را گرفته است، افزود: با تاسف بسیار باید گفت اکنون اگر رابطه نداشته باشی، مهارت و استاد کاری و سواد و .... بکارت نمی آید. توسلی خاطرنشان کرد: در بخش های مختلف و برای سمینار ها و همایش های بدون خروجی مطلوب چه هزینه های هنگفتی که نمی شود ولی وقتی که پای حمایت از هنر و هنرمند به میان می آید دیگر کفگیر به ته دیگ می خورد و هنرمند می ماند و حوضش. وی در پایان سخنان خود ضمن استمداد از اصحاب رسانه برای بیان دردهایش و بازگویی شرایط نامناسب وی یادآور شد که مدیرکل میراث فرهنگی مازندران به معاون صنایع دستی خود دستور داد تا به صورت فوری از کارگاه صنایع دستی وی و وضعیتش بازدیدی داشته باشند ولی تاکنون محقق نشد. تدوین برنامه جامع حمایتی از هنرمندان علی ماهفروزی معاون میراث فرهنگی استان مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر از تدوین برنامه ای جا مع در راستای حمایت از همه هنرمندان خبر داد و افزود: خوشبختانه توانستیم بخشی از اعتبارات وعده داده شده به هنرمندان در قالب تسهیلات را دریافت کرده و به 13 هنرمند برجسته مازندران به مبلغ 12 میلیارد ریال واگذار کنیم.
وی افزود : در تلاش هستیم تا با رایزنی بیشتر با بانک های عامل به هنرمندان بیشتری تسهیلات واگذار کنیم. دلاور بزرگ نیا مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به اینکه گردشگری در ایران براساس توریسم فرهنگی است، به ضرورت ایجاد بانک صنایع دستی اشاره کرد و گفت: در این استان صنایع دستی شاخصی تولید می شود که نمی توان برای آن ارزش ریالی تعیین کرد. نبود آمادگی برای صادرات صنایع دستی وی با بیان اینکه در چنین فضایی پرداختن به صنایع دستی، آثار تاریخی و موزه ها اهمیت ویژه ای دارد گفت: براساس گفته های رایزن های فرهنگی، نمایندگان و شرکتهای هواپیمایی اقبال تورهای خارجی برای سفر به ایران از آغاز دور اول نشست های هسته ای بسیار زیاد است که تا شش ماه قبل این طور نبود. وی با بیان اینکه ما هنوز برای صادرات صنایع دستی، حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی آمادگی چندانی نداریم گفت: با وضعیت فعلی نمی توان پذیرای گردشگران خارجی بود. مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران بر لزوم پیوند گردشگری با صنایع دستی تاکید کرد و گفت: برپایی نمایشگاه های تخصصی در بازارهای هدف و ارایه بهترین های استان در کشورهای خلیج فارس و حاشیه دریای خزر بهترین تبلیغ از فرهنگ و هنر و جاذبه های کشور است که تاثیر بسیار زیادی در جذب گردشگر دارد. بزرگ نیا افزود:در حال حاضر استان در خدمت صنایع دستی و گردشگری است و نسبت به این حوزه ها حساس است امیدواریم هیچ مشکلی باعث غفلت از آن نشود.
۱۳۹۳/۷/۱۷ - ۰۹:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]