واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: پیام مهتاب کرامتی برای روز جهانی کودک/ مهارت «نه» گفتن را به نوجوانان بیاموزیم
مهتاب کرامتی سفیر حسن نیت یونیسف به مناسبت روز و هفته ملی کودک پیامی را منتشر کرده و در آن بر لزوم آموزش به موقع شیوه زندگی سالم به نوجوانان و جوانان و مهارتهای زندگی تاکید کرده است.
به گزارش نامه نیوز، مهتاب کرامتی بازیگر سینمای ایران که به عنوان سفیر حسن نیت یونیسف در ایران فعالیت می کند به بهانه شانزدهم مهر روز جهانی کودک پیامی را منتشر کرده است.
در پیام کرامتی آمده است:
«باز هم شانزدهم مهر ماه، روز کودک فرا رسید. امسال هم یک هفته کامل به نام کودکان نامگذاری شده و جشن گرفته می شود، یک هفته برای شادی کودکان و توجه بیشتر ما بزرگترها به حقوق کودکان. مایلم این مناسبت شاد را به همه کودکان و نوجوانان این سرزمین زیبا تبریک بگویم.
چه تقارن خوبی که امسال هفته کودک با بیست و پنجمین سالگرد تصویب پیمان نامه حقوق کودک مصادف شده است. امسال این سند جهانی حقوق کودک بیست و پنج ساله می شود، سندی که کشور ما جمهوری اسلامی ایران آن را در همان آغازین روزهای تدوینش پذیرفت و لازم الاجرا کرد . و از آن زمان تا به امروز با تلاشهای دولت و مردم، گامهای مثبت زیادی در زمینه بهبود وضعیت زندگی کودکان برداشته شده است.
مثلا آمار مرگ و میر کودکان زیر پنج سال کاهش قابل توجهی داشته است. آنطور که آخرین گزارش آماری یونیسف، با عنوان «وضعیت کودکان جهان در سال 2014»، نشان می دهد این آمار از 56 مرگ درهر 1000 تولد در سال 1369 به 18 مورد در 1000 تولد در سال 1391 کاهش یافت و این یعنی موفقیتی بزرگ در تحقق یکی از حقوق اصلی کودکان، حق بقا و زندگی.
یکی دیگر از موفقیت های ایران در زمینه بهبود وضعیت آموزش کودکان بوده است. دسترسی به آموزش و میزان باسوادی نسبت به بیست پنج سال قبل بسیار گسترده تر و بیشتر شده است. البته با اینکه امروزه دسترسی به آموزش برای بسیاری از کودکان حتی کودکان پناهنده دارای کارت اقامت فراهم است، اما برخی کودکان مثل کودکان مهاجر فاقد کارت اقامت و یا کودکان کار و خیابان با مشکلات زیادی در این زمینه مواجهند.
البته دستاوردهای دیگری هم در این سالها برای کودکان داشته ایم که شاید در این پیام کوتاه نگنجند: مثلا پوشش تقریبا صد در صدی ایمن سازی کودکان در برابر بیماریهای کشنده قابل واگیر، تشکیل نهادی مستقل برای رسیدگی به حقوق کودک به نام مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک و برنامه ریزی برای تدوین سندی به نام سند ملی کودکان. با این حال هنوز هم چالشهایی در این زمینه وجود دارند.
یکی از این چالشها که ذهن من را به خود مشغول می کند آسیب مستقیم و غیر مستقیم کودکان و نوجوانان از حوادث و سوانح ترافیکی و رانندگی است. وقتی رییس پلیس کشور گفت در سال گذشته 19000 نفر در اثر این حوادث جان خود را از دست دادند، به این فکر کردم که چه بسیار کودکانی که در میان این کشته ها بودند و یا کودکانی که در اثر این سوانح دچار نقص عضو دائم شدند و چه بسیار کودکانی که سرپرست و خانوادشان را دراین حوادث از دست دادند. به نظر من جلوگیری از این فاجعه سخت نیست و لازمه آن کمی و فقط کمی پایبندی به اصول اخلاقی در رانندگی و رفتارهای اجتماعی است.
یکی دیگر از دغدغه های من افزایش مصرف مواد محرک آمفتامینی میان نوجوان و جوانان است که می تواند منجر به بروز رفتارهای پرخطر و در پی آن افزایش انتقال اچ آی وی/ایدز شود. امیدوارم با آموزش به موقع شیوه زندگی سالم به نوجوانان و جوانان و مهارتهای زندگی مثل مهارت «نه» گفتن به آنچه زندگیشان را به خطر می اندازد، آنها را به موقع از این خطر آگاه کنیم.
بار دیگر روز کودک و بیست و پنجمین سالگرد تصویب پیمان نامه حقوق کودک را به همه کودکان و نوجوانان و افراد زیر 18 سال و همینطور همه کسانی که به نوعی با کودکان سر و کار دارند از جمله والدین، مربیان و معلمان، برنامه سازان کودک، هنرمندان، مسوولین و سیاست گذاران حوزه کودک تبریک می گویم. امیدوارم امسال در بدست آوردن موفقیت های بیشتر برای بهبود وضعیت کودکان و از بین بردن چالشهای پیش رو رکورد سالهای قبل را بشکنیم. دور از دسترس نیست، اگر همه ما، دست به دست هم دهیم و استوار برای کودکان سرزمینمان قدم برداریم.»
۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]