واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تحلیل ملازهی از آینده بحران سوریه و عراق: نفع برخی از کشورهای منطقه ادامه حیات داعش است
یک کارشناس مسائل بین الملل معتقد است اگر کشورهای منطقه منافع کوتاه مدت خود را کنار میگذاشتند و با یکدیگر متحد میشدند می توانستد داعش را شکست دهند.
پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با نامه نیوز درباره ادامه پیشرویهای گروه تررویستی داعش در عراق و سوریه با وجود گذشته چندین هفته از آغاز حملات ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا علیه مواضع این گروه، گفت: آنطور که انتظار میرفت، ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا متشکل از 40 کشور نتوانست موجب تضعیف داعش و یا ممانعت از پیشروی های این گروه تروریستی شود.
وی افزود: داعش یک گروه چریکی منعطف است و توانسته خود را با شرایط جدید هماهنگ کند و از حالت تمرکز نیرو که برخی اوقات از آن استفاده میکرد و حملات شدیدی را صورت میداد تغییر تاکتیک دهد و خیلی راحت نیروهای خود را حفظ کند.
ملازهی با بیان اینکه، حملات هوایی تقریبا تاثیر چندانی بر قدرت عملیاتی داعش در صحنه جنگ نداشته است، افزود: اراده کافی برای مقابله با داعش وجود ندارد؛ واقعیت موضوع این است که آمریکایی ها در شرایطی نیستند که نیروهای زمینی به عراق و سوریه ارسال کنند و تا زمانی که نیروی زمینی در نبرد علیه داعش شرکت نکند، بسیار سخت است که از طریق عملیات های هوایی ضربات قطعی به داعش وارد کرد و توانست این گروه را تضعیف و یا نابود کرد.
وی گفت: داعش از تاکتیکهایی در جنگ استفاده میکند که آن را از تجربیات جنگ در افغانستان و در مقابله با شوروی سابق به دست آورده است؛ این تاکتیکها کاملا موفق بوده است و اکنون داعش از تاکتیک تمرکز نیرو استفاده میکند و حملاتی را صورت میدهد و به محض اینکه هواپیماهای آمریکایی می آیند پخش و به گروههای کوچکتری تقسیم میشوند و نیروهای خود را بدین گونه حفظ می کنند.
این کارشناس بین الملل با بیان اینکه همین انعطاف پذیری داعش، کار را برای نیروهای ائتلاف مشکل کرده است، افزود: از طریق حملات هوایی نمیتوان این گروه تروریستی را متوقف کرد مگر آنکه ترکیه از طریق زمینی وارد عمل شود و یا اینکه نیروهای با انگیزه با تجربه کافی روی زمین کار مقابله با داعش را در اختیار بگیرند؛ این در حالی است که نیروهای کنونی روی زمین در عراق را تنها نیروی خود این کشور تشکیل می دهند که انگیزه کافی و مهارت لازم را ندارند.
وی با اشاره به اینکه به نظر میآید با وارد کردن نیروهای زمینی، میتوان با تاکتیکهای داعش مقابله کرد، گفت: نیروهای غربی اساسا نمیتوانند وارد جنگ زمینی در عراق و سوریه شوند چرا که سازوکار قانونی در کشورهای غربی در این باره بسیار سخت است و باید طرح دخالت نظامی زمینی به تصویب پارلمان آن کشور برسد و هم اینکه دولت های عراق و سوریه با دخالت نظامی زمینی در کشورهای خود موافق نیستند.
ملازهی با بیان این که اگر کشورهای منطقه هماهنگ و متحد علیه داعش وارد عمل شوند، می توانند مقابلهای جدی با این گروه تروریستی داشته باشند، تصریح کرد: کشورهای مطقه اما هرکدام هدف خاص خود را دنبال می کنند و بسیاری از دولت های منطقه نیز منفعتشان در این است که داعش همچنان وجود داشته باشد و همچنان بخش های از منطقه را تحت نفوذ و کنترل خود داشته باشد.
وی افزود: این ناهماهنگیها میان کشورهای منطقه وجود دارد که باعث میشود نیروی قدرتمندی برای مقابله با داعش به وجود نیاید؛ کشورهای منطقه باید منافع کوتاه مدت را کنار بگذارند و سیاست های خود را تغییر دهند تا با همکاری یکدیگر شرایط را برای شکست و داعش ایجاد کنند.
ملازهی با تاکید بر این که دولت مرکزی عراق و سوریه مخالف دخالت نظامی زمینی نیروهای خارجی هستند چرا که این دو کشور و به ویژه سوریه نگرانی بسیاری از بابت دخالت نظامی زمینی به دلیل تبعات آن و امکان تلاش برای تضعیف دولت مرکزی دارند، افزود: دلیل این موضوع هم این است که به بهانهی داعش ممکن است ریاست جمهوری بشار اسد نیز هدف قرار بگیرد و تضعیف شود. مواضع مقامات ترکیه در این رابطه به صراحت نشان می دهد که آنها زمانی در کوبانی دخالت میکنند که دنیا و غرب بپذیرد که رژیم اسد را نیز سرنگون خواهند کرد و این به معنا است که آنها منتظر ماندند تا کوبانی سقوط کند و داعش بیش از پیش پیشروی کند.
این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: پس گرفتن مناطق تحت کنترل داعش ساده نیست و نیاز به جنگی تمام عیار دارد که به حمایت منطقه ای و جهانی نیاز دارد.
۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]