واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مهر ۱۳۹۳ (۲۰:۵ب.ظ)
برگزاري همايش هيأت هاي استاني نظارت و ارزيابي آموزش عالي در دانشگاه شهيد بهشتي؛ چهارمين همايش هيأت هاي استاني نظارت و ارزيابي آموزش عالي با حضور رئيس مرکز دفتر نظارت و ارزيابي آموزش عالي وزارت علوم، رئيس دانشگاه شهيد بهشتي و نمايندگان هيأت هاي استاني در مرکز همايش هاي بين المللي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين همايش دکتر سعدان زکايي رئيس مرکز نظارت و ارزيابي آموزش عالي وزارت علوم در سخناني به ضعف در توسعه نياز محور در بدنه آموزش عالي کشور اشاره کرد و گفت: از ابتداي تاسيس دانشگاه تهران تا پيروزي انقلاب اسلامي 40 دانشگاه در سطح کشور داشتيم که امروزه اين تعداد به 180 دانشگاه و موسسه آموزش عالي رسيده و شتاب بسياري داشته، ولي اين شتاب بيشتر در زمينه کميت بوده و ما نيازمند ارائه راهکارهايي درخصوص رشد کيفيت در آموزش عالي هستيم.
وي همچنين جايگاه نظارت در آموزش عالي را از لحاظ اسناد بالا دستي به چند بخش تقسيم کرد و افزود: بخش اول اين جايگاه نقشه جامع علمي کشور است که سند راهبردي توسعه علمي محسوب مي شود و براي رسيدن به اين هدف مواردي از قبيل بومي کردن و استاندارد سازي، طراحي نظام کارآمد، لحاظ كردن ميزان رفع نيازها در شاخص هاي رتبه بندي، حمايت از جوايز ملي، تعالي و ارتقاي عملکرد، ايجاد ساز وکارهاي رتبه بندي داوران از شاخص هاي اصلي محسوب مي شوند.
وي در ادامه گفت: بخش بعدي جايگاه نظارت شامل قانون برنامه پنجم توسعه کشور است که تدوين و ارتقاي شاخص هاي کيفي، استقرار نظام جامع نظارت، برنامه ريزي و حمايت لازم براي تامين هيأت علمي، ارتقا کمي و کيفي دانشگاه ها، اصلاح هرم هيأت علمي تمام وقت و استقرار نظام يکپارچه پايش را شامل مي شود.
دکتر زکايي بخش سوم اين جايگاه را قانون اهداف و وظايف و تشکيلات وزارت علوم برشمرد و اظهار داشت: در اين بخش ارزيابي جامع عملکرد نظام ملي، تعيين ضوابط و معيارها و همچنين نظارت بر فعاليت دانشگاه ها از اعم برنامه هاي دفاتر نظارت و ارزيابي آموزش عالي است.
وي در ادامه سخنان خود به وظايف وزارت علوم اشاره کرد و گفت: وظايف وزارت علوم در اين حوزه شامل سياست گذاري و برنامه ريزي، حمايت و پشتيباني و نظارت و ارزيابي است که اين نظارت حکم ستون فقرات بدنه وزارت علوم را دارد.
دكتر زكايي در بخش ديگري از سخنان خود به وظايف مراکز نظارت وارزيابي استاني اشاره کرد و افزود: تدوين سياست ها و برنامه ها و تعيين اصول و عوامل نظارت، تعيين رويه هاي نظارت و انجام امور تحقيقاتي، آموزشي دانشگاه ها و برنامه ريزي و هماهنگي با هيأت هاي نظارت، تدوين معيارها و شاخص ها، ارزيابي فعاليت هاي مراکز آموزشي و ايجاد پايگاه اطلاع رساني در زمينه عملکرد امور آموزشي، از جمله وظايف مهم اين بخش محسوب مي شود.
وي همچنين سياست هاي کلان وزارت علوم را تفويض اختيار و اعمال نظارت و ارتقاي کيفيت دانست و گفت: اهداف هيأت هاي نظارت استاني طبق ماده 4 آئين نامه تشکيل و نحوه فعاليت هاي شوراي نظارت تعريف شده است و در اين ميان ما نيز از اين هيأت ها انتظاراتي داريم که اميدواريم بر آورده شود.
وي در بخش پاياني سخنان خود به اين انتظارات اشاره کرد و گفت: نظارت يک مقوله فرهنگي است و اخلاق مداري از پايه هاي آن به شمار مي آيد. نهادينه سازي فرهنگ نظارت و ارزيابي و نظارت به منظور حمايت و توانمند سازي موسسات و توجه ويژه به دوره هاي تحصيلات تکميلي و مقولات فرهنگي و نظارت همه جانبه بر فعاليت هاي اين موسسات و به خصوص مدرسان دروس معارف اسلامي از جمله مواردي به شمار مي ايد که ما از هيئت هاي نظارت استاني انتظار داريم به آن بپردازند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]