تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چه چيزى مانع توست كه زندگى پسنديده و مرگ با سعادت را داشته باشى، چرا كه من براى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832654529




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ناگزیریم به «کشت گلخانه‌ای» رو بیاوریم


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ناگزیریم به «کشت گلخانه‌ای» رو بیاوریم
استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی با بیان اینکه «کشاورزی ایران روزهای خوشی را پشت سر نمی‌گذارد و تحلیل وضعیت امروز این صنعت ریشه در انواع اشتباه‏‌های گذشته دارد»، تصریح کرد: «به هر شکل در سال 93 هستیم و سياست‎هاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي پیش روی ما قرار گرفته و بیش از هر زمان دیگری مساله كشاورزي می‌‏تواند در اجرایی شدن سیاست‏‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی تاثیرگذار باشد. به همین خاطر ایجاد زیرساخت‌‏های مناسب و توسعه و سرمایه‏‌گذار ی در صنعت کشاورزی می‌تواند در این مسیر بسیار تعیین‌کننده باشد.»
آفتاب- سرویس اقتصادی: هادي قوامي، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در شرایطی که کشور بیش از هر زمان دیگر با خطر خشکسالی مواجه شده و وضعیت کشاورزی رو به افول گذاشته، به خبرنگار «آفتاب» گفت: «توسعه کشت گلخانه‌‌ای می‌‏تواند در شرایط کنونی افق صادرات به کشورهای منطقه را نیز پیش‌روی ما قرار داده و به تامین محصولات کشاورزی مورد نیاز در کشور منجر شود.»




قوامی افزود: «چنانچه در کاشت گلخانه‌ای سرانه و حجم تولید محصول بالا رفته و امکان تولید محصول با قابلیت ماندگاری بیشتر نیز وجود دارد. متاسفانه به مساله صادرات بی‌توجه هستیم و زمینه را صرفا برای سودآوری کشورهای دیگر باز گذاشته‌‏ایم. همین حالا از کشور هلند پایه رز وارد ایران می‌‏شود و پرورش یافته و بعد به کویت صادر می‌‏شود. سود اصلی این کار مشترک به جیب هلندی‏‌ها می‌رود چرا که ما هنوز ایده این کار را نداریم؛ نه تنها بازار منطقه را شناسایی نکرده‏‌ایم که حتی در انجام همین امور مشترک هم موردی عمل کرده‌ایم.»
 
استاد اقتصاد در دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه با بیان اینکه «کشاورزی ایران روزهای خوشی را پشت سر نمی‌گذارد و تحلیل وضعیت امروز این صنعت ریشه در انواع اشتباه‏‌های گذشته دارد.»، تصریح کرد: «به هر شکل در سال 93 هستیم و سياست‎هایي ابلاغي اقتصاد مقاومتي پیش‌روی ما قرار گرفته و بیش از هر زمان دیگری مساله كشاورزي می‌‏تواند در اجرایی شدن سیاست‌‏های ابلاغی اقتصاد مقاومتی تاثیرگذار باشد. به همین خاطر ایجاد زیرساخت‏های مناسب و توسعه و سرمایه‏‌گذار ی در صنعت کشاورزی می‌تواند در این مسیر بسیار تعیین‌کننده باشد.»


به گفته او، متاسفانه  مهمترين ويژگي کشاورزی در ایران اين است كه سرمایه‌‏گذاری در این صنعت با بازدهي كندي همراه بوده و متوسط توليد در هكتار 2و نيم تن است. حتی در تولید محصولات ديم تولید کشاورز ایرانی در هر هکتار محدود به 700 كيلو می‌‏شود. ایراد دیگر کشاورزی سنتی در ایران این است که  94 درصد از آب كشور در كشاورزي صرف شده و بخش عمده‌اي از آن پرت مي‌‏رود و هزینه این آب در صنعت کشاورزی بروندادي ندارد.
 
توصیه او به مدیران کشاورزی کشور این است: «با در نظر گرفتن تمام شاخصه‌‏ها و ویژگی‏های کشاورزی در ایران به سمت ترویج «كشت‏‌هاي گلخانه‌‏اي» بروند، چنانچه در بودجه 93 هم اعداد خوبي به همین منظور اختصاص داده شده و بنا است تا 10 درصد از صندوق توسعه ملي به صورت ريالي براي بخش كشاورزي هزینه شود.»


قوامی همچنین گفت: «يكسري اعتبارات دیگر هم به بودجه كمك مي‏‌كند تا بتوانيم كم كم وضعيت  كشاورزي در ایران را از شیوه‌‏های سنتی به سمت صنعتي هدایت کنیم. باید سیاست‌های اتخاذ شود تا فعاليت در كشاورزي بیش از گذشته برای کشاورز و سرمایه‏‌گذار  اقتصادي شود و بهره‌‏وري در این صنعت افزايش یابد. نمونه این کار را در شهرستان اسفراين انجام دادیم و خوشبختانه نتایج مثبتی هم عاید کشاورزان شده، البته «كشت گلخانه‌اي» اجرا شده هنوز در مرحله آزمایشی و در ابعاد کوچک است اما همین نمونه نشان داده که تا چه میزان کشت گلخانه‌ای می‌تواند برای کشاورز سودمند باشد.»


این نماینده مجلس افزود: ما در اسفراین در مساحت 5 هزار و ششصد متر کشت گلخانه‌ای را آزمایش کرده و مصرف آب در این گلخانه  25 صدم ليتر است اما از آن طرف روزانه تا 1700 كيلوگرم خيار تولید می‌شود. کشت گلخانه‌ای بر عکس کشت‌های دیگر قابلیت بهره‌وری در هشت ماه سال را ندارد و در همین نمونه درآمدی نزدیک به  700 ميليون تومان در سال اول عاید سرمایه‏‌گذار  شده که 500 ميليون تومان سود آن سود خالص است. خب حالا با یک حساب سرانگشتی اگر بخواهیم نرخ بازده اقتصادي را حساب کنیم رقمی بيش از 200 درصد است. آيا بورس و  بانك ما 200 درصد سود دارد؟ این نوع از سرمایه‌‏گذاری تا چند برابر می‌تواند تورم موجود در بازار را نیز جبران کرده و برای کشاورز و سرمایه‌‏گذار  بخش خصوصی تشویق‌کننده باشد.»


به گفته قوامی، «ما در يكسري از نقاط مي‏‌توانيم اين شكل از كشت‌‏هاي گلخانه‌‏اي را گسترش دهيم. این نوع از کشت اگرچه در ابتدا سرمایه می‏‌خواهد اما هم اشتغالزا است و هم می‏‌تواند صنایع جنبی خودش را توسعه دهد. یعنی در ابعاد مختلف به تولید شغل کمک خواهد کرد. اما آنچه در سال‏های گذشته باعث شد تا پیش‌بینی‌‏های بودجه‌ای برای توسعه کشت‌های مکانیزه درست از کار در نیاید، دلالی در ارایه برخی وام‌های بانکی است. متاسفانه وام‏‌ها هدفمند نبوده و برخي آن منحرف مي‌شده و به سمت دلالي مي‌‏رفته و متاسفانه به دست كشاورزي نمي‌‏رسيده. اما اگر کشاورزی ما در یک افق ده ساله به سمت کشت گلخانه‏‌ای برود ریسک‌پذیری در صنعت کشاورزی ما به عنوان یک مقوله بازدارنده به شدت کاهش خواهد یافت. چنانچه پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ريسك و عدم حتميت در كشت گلخانه به صفر مي‌‏رسد و همه چيز را قطعي مي‌‏كند.»


عضو کمیسیون برنامه و بودجه همچنین تاکید دارد: «توسعه کشت گلخانه‌ای می‏‌تواند افق صادرات به کشورهای منطقه را نیز پیش‌روی ما قرار دهد. به این ترتیب، چنانچه در کاشت گلخانه‌ای سرانه و حجم تولید محصول بالا رفته و امکان تولید محصول با قابلیت ماندگاری بیشتر نیز وجود دارد. نکته دیگری که صنعت کشاورزی در امر امنیت غذایی باید به آن اشاره داشته باشد تاکید بر «توليد سبز» است و كنترل سموم و آففت كنترل شده. متاسفانه می‏‌بینیم که در کشور به شکل بي‌‏رويه‌ای از سموم و آفات استفاده می‌‏شود که این امر به طور جدی ریشه در پايين بودن دانش اقتصادي و عدم توجه به امنيت سلامت غذایی دارد.»



مطالب مرتبط
بی‌آبی و خطر خالی‌شدن بخش‌های روستانشین از جمعیت
این یک هشدار کاملاً جدی است
روایت عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از بحران آب


تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن