واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مهر ۱۳۹۳ (۰:۵۵ق.ظ)
آفرينش: ضرورت اصلاح نگرش به فرهنگ كار و كارآفريني
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
شايد امروز اقتصاد و توليد ما دوران سختي را ميگذراند و ركود و تورم مشكلات فراواني را براي ملت و كشور به وجود آوردهاند، اما نبايد فراموش كنيم كه همين جامعه و همين مردم بودند كه در طي سالهاي پس از جنگ چرخهاي توليد، صنعت، عمران و اشتغال زايي را به حركت درآورند و كشور را از ركود اقتصادي خارج كردند. در آن سالها كه بيكاري دو رقمي ناشي از جنگ ملت و جوانان را آزار ميداد، پشتوانهاي فرهنگي آن را جبران ميكرد و با فراغت از جنگ اين فرهنگ در سازندگي كشور به كار گرفته شد. درآن زمان فرهنگ تلاش و كوشش همراه با وحدت ميان مردم و مسولان سبب شد تا برنامههاي اقتصادي به خوبي اجرا و ميزان بيكاري دورقمي به 9 درصد برسد كه اين نشان از افزايش كارآفريني و رونق اقتصادي در كشور داشت. اما در طي دهه گذشته درآمدهاي سرشار نفتي ما را دچار غفلت كرد و هركمبودي را با واردات بي رويه جبران كرديم و نتيجه آن شد كه توليدكننده داخلي را به ورشكستگي كشانديم و اسباب توليد را ازكار انداختيم. وقتي توليد و صنعت از رونق بيفتند، چگونه ميتوان آينده روشني را براي اشتغال و كارآفريني در نظر گرفت؟!.
آن فرهنگ جنب وجوش در سالهاي پس از جنگ، جاي خود را به رخوت و فرهنگ پشت ميز نشيني داد و با افزايش فسادهاي مالي و ازبين رفتن امنيت اقتصادي، كمكم انگيزههاي داخلي و خارجي براي رونق كشاورزي و صنعت و سرمايه گذاري در بخش توليد از بين رفت و اين بزرگترين آفت براي اقتصاد يك ملت مي باشد. لذا اصلاح فرهنگ کار و کارآفريني امروز از ضروريات رونق اقتصادي ماست و بي توجهي به آن بمنزله چشم دوختن به درآمدهاي نفتي و وابستگي درامر واردات ميباشد!. البته اصلاح اين فرهنگ، کار چندان سختي نيست، چرا که ذات و سرشت انسانها در هر جامعهاي برپايه تلاش و کوشش قرار داده شده است. اما ملزوماتي براي تحقق آن وجود دارد كه بدون توجه به آن نميتوان انتظار تغيير فرهنگ كار و كارآفريني را داشت. متاسفانه درطي يك دهه گذشته به سبب سومديريتهاي اقتصادي شكاف ميان فقير و غني عميق تر شد و نوعي نگاه منفي به قشر سرمايه دار كشور به وجود آمد. درحالي كه آنها پتانسيلهاي مناسبي براي رونق اقتصاد كشور هستند و بايد سازوكار استفاده از سرمايه آنها فراهم شود. اگر فرهنگ کارآفريني رواج و توسعه نيابد و به عنوان يک ارزش مهم تلقي نشود، کشور همچنان در رکود باقي خواهد ماند که همراه با تورم باعث فلاکت اقتصادي ميشود.
براساس آموزههاي ديني هم بايد براين نكته تاكيد كرد كه عبادت تنها نماز، روزه و قرائت ادعيه نيست، بلکه بويژه در شرايط کنوني اقتصاد کشور، کارآفريني درست و اصولي نيز يکي از بهترين و برترين عبادات است.
استفاده از تعبير فرصت طلب و سواستفادهگر بودن براي کارآفرينان متعهد و دلسوز ظلم به کشور، مردم و جوانان است، چرا كه کارآفرين با ايجاد اشتغال، کرامت انساني مردم را حفظ ميکند و از بروز بسياري معضلات و بزههاي اجتماعي و اخلاقي كه امروز در جامعه رخ ميدهد، جلوگيري مينمايد، آيا اين عبادت نيست؟!.
اگر کارآفريني که درفرهنگي افتخار محسوب ميشود، دركشور ما جدي گرفته ميشد، اکنون بيکاري دورقمي با اكثريت قشر تحصيل كرده نداشتيم و مهاجرپذير بوديم، نه اينکه شاهد خروج انسانهاي باهوش و سرمايههاي كلان مالي از کشور باشيم و حاصل با ارزش ما را همسايگان عربي و كشورهاي غربي بچينند!.
لذا براي تغيير نگرش و اصلاح فرهنگ كار و كارآفريني رسانههاي جمعي خصوصاً صدا وسيما وظيفه دارند تا به لحاظ علمي با ارائه آمارهاي اقتصادي آگاهي كافي به قشر جوان و عامه مردم بدهند تا ضرورت توجه به اين مهم را درك كنند. رسانهها بايد مردم را با حقيقتهاي قرآني و ديني ما در ضرورت اهتمام به كار و كوشش و كسب ثروت، آشنا كنند و به آنها تاكيد كنند كه كارآفريني يك ارزش است و سرمايه داران قشر ظالمي كه حق اقشار ضعيف را تصاحب كردهاند، نيستند!. بايد اين فرصت براي كارآفرينان ايجاد شود تا از يك تريبون رسمي و يا مکتوب ضمن دفاع از صنعت، مردم را از دستاوردها و نتايج کار خود مطلع و راهکارهاي ايجاد اشتغال را به آنها بيان کنند و تجربيات خود را از اين طريق در اختيار مردم قرار دهند تا هر روز به جمع شما تلاشگران اضافه شود و اين اميد در جامعه ايجاد گردد كه ميتوان با سرمايههاي خرد وارد عرصه اقتصادي شد و اين مهم را براي خود يك وظيفه بدانند تا اقتصاد كشورشان را بازسازي كنند. ماتجربه مثبت سالهاي پس از جنگ و عبور از ركود و رسيدن به رونق اقتصادي و كاهش بيكاري را در كارنامه خود داريم. الان هم ميتوانيم با همکاري همه مردم و مسولان، شور و اشتياق سازندگي را در کشور ايجاد کنيم.
نويسنده:حميدرضا عسگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]