واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: احتمال افزایش تنش هوایی میان آمریکا، چین و روسیه
نبرد پنهان بر سر تصاحب اقیانوس آرام /جاسوسی صنعتی چینیها از آمریکا/ شکلگیری بلوک جدید نظامی + تصاویر
هرچند از نظر میزان قدرت راهبردی در هوا و دریا فاصله زیادی میان روسیه و چین با آمریکا وجود دارد اما این دو کشور برنامه فشردهای را برای تسلط بر فضای اقیانوس آرام، هند و اقیانوس منجمد شمالی آغاز کرده اند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، با افزایش تحرکات نظامی آمریکا در منطقه دریای چین چندین بار درگیری مستقیم هواپیماهای چینی و آمریکایی واکنش تند مقامات دو کشور را در پی داشته است . در آخرین مورد از این درگیریها در اوایل شهریور امسال یک فروند جنگنده نیروی دریایی چین اقدام به رهگیری هواپیماهای آمریکایی در محدود آبهای بینالمللی میکند که واکنش مقامات پنتاگون را در پی داشت. ظاهرا در جریان این حادثه هواپیمای جنگنده چینی به تعقیب و رهگیری هواپیمای آمریکایی در فاصله طولانی اقدام میکند. مقامات چین در پاسخ به اظهارات آمریکاییها در قبال این حادثه حضور هواپیماهای جاسوسی آمریکا بر فراز آبهای جنوب چین را تحریککننده توصیف میکنند.
جنگنده چینی که به رهگیری هواپیمای جاسوسی آمریکا در دریای چین پرداختهمچنین در خرداد ماه سال جاری یک هواپیمای سوخوی 27 روسیه اقدام به رهگیری هواپیمای شناسایی آمریکا در منطقه 60 مایلی از ساحل خاور دور روسیه کرد. نزدیک شدن بیش از حد آمریکاییها به سواحل روسیه و چین این دو کشور را برآن داشته است تا با قدرت نمایی در فاصله خاصی از محدوده آبهای سرزمینی خود برد استراتژيک در هوا و دریا را افزایش دهند. روسیه و چین برای افزایش برابری خود با نفوذ بیش از حد آمریکا دو استراتژی متفاوت را اتخاذ کردهاند به گونهای که چینیها تلاش میکنند تا با گسترش صنایع هوایی و دریایی خود توان مقابله را در سطح افزایش دهند از طرف دیگر روسها با برنامه الحاق 10 فروند زیردریایی هستهای به ناوگان دریایی خود در صدد هستند تا جنگ را به زیر آبهای اقیانوسها منتقل کنند.
سرعت توسعه توان نظامی آمریکا بعد از جنگ سرد و از سوی دیگر درگیری روسیه و چین با مشکلات و مسائل اقتصادی و داخلی سبب شد تا کفه ترازوی قدرت نظامی به سمت آمریکاییها متمایل شود اما با رشد اقتصادی چین و بحران اقتصادی در غرب برنامه توسعه ارتشها در شرق با فاز اول مهندسی معکوس آغاز شد. چینیها با افزایش جاسوسی صنعتی علیه آمریکا فرایند مهندسی معکوس را با سرعت چشمگیری جلو بردند تا جایی که جنگنده جی- 20 چین یک کپی بینقص از جنگنده آمریکایی اف-35 است. همچنین " دافور دومازیت لوزو " فرمانده ارتش کرواسی در زمان جنگ کوزوو نیز میگوید: عوامل دولت چین در سال ۱۹۹۹ تعدادی از قطعات هواپیمای شبح " اف - ۱۱۷ " آمریکا را ربودند.
جنگنده چینی جی - 20 کپی برداری شده از روی جنگنده آمریکایی اف - 35 جاسوسی نظامی چینیها در اینجا خاتمه پیدا نکرد تا جایی که در سال 2010 اخباری مبنی بر افشای اسرار نظامی جنکنده بی – 2 آمریکا توسط یک مهندس شرکت لاک هید مارتین به چینیها منتشر شد. همچنین چینیها در سال 91 اولین نام هواپیمابر خود با نام "لیائونینگ" را به آب انداختند هرچند این ناو سخت این کشور نیست و ماموریت آموزش کادر اولین ناو هواپیمابر چین در سال 2015 را یرعهده دارد اما نشان دهنده عجله ارتش این کشور برای افزایش قدرت راهبردی خود در دریاست.
از سوی دیگر هرچند صنایع نظامی روسها از گذشته بسیار پنهانکارانه عمل میکنند اما چندی پیش پوتین رسما اعلام کرد که تا سال 2020 تعداد 600 فروند هواپیما و یک هزار هلیکوپتر به ناوگان هوایی این کشور اضافه خواهد کرد که نشان دهنده تلاش روسها برای افزایش برابری نظامی خود با آمریکاست.
جنگنده پیشرفته و نسل پنجم روسها با نام تی - 50
جنگنده سوخوی 30 روسیهدر هفدهم سپتامبر امثال در اتفاقی بسیار نادر از زمان جنگ سرد مقامات پنتاگون از رهگیری حدود شش فروند هواپیمای نظامی روسیه متشکل از دو جنگنده، دو بمب افکن دور برد و دو هواپیمای سوخت رسان را در حال پرواز در نزدیکی سواحل آلاسکا رهگیری کردند. مقامات آمریکایی گفتند شاهد افزایش پرواز بمب افکن های روسی در نزدیکی گوام، قلمرو آمریکا در اقیانوس آرامبوده اند. به نظر میرسد روسیه و چین در اقدامی هماهنگ در نظر دارند تا با افزایش تردد ناوگانهای نظامی خود در اقیانوس آرام در ابتدا تسلط کامل نظامی آمریکا در این منطقه را زیر سوال ببرند، سپس با گسترش حوزه عملیات خود در اقیانوس منجمد شمالی و اقیانوس هند توان دریایی و هوایی خود را برای انتقال نیروی نظامی به سایر نقاط جهان افزایش دهند. هر چند مقامات پنتاگون در صدد بودند تا با افزایش تحرکات نظامی خود در شرق اروپا، اقیانوس آرام و دریای چین دو کشور چین و روسیه را کاملا زیرنظر بگیرند اما ظاهرا این استراتژی به شکلگیری یک بلوک نظامی جدید بر ضد آمریکا خواهد انجامید و در آینده نه چندان دور شاهد افزایش رویارویی و تنش نظامی این کشورها در اقیانوس آرام خواهیم بود.منبع: فردا
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]