واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روحانی: روستای فوردو نمادی از فناوری صلحآمیز هستهای است/ روستاها باید مراکز توریستی شوند
رئیسجمهور با بیان اینکه روستاهای کشور باید مراکز توریستی شوند، گفت: بسیاری از بزرگان، شعرا، فلاسفه، عالمان، مراجع تقلید، بزرگان سیاسی در دوران مشروطه و انقلاب اسلامی روستایی و اهل روستا بودهاند.
به گزارش نامه نیوز، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در نخستین همایش روز ملی روستا در سخنانی ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن عید قربان و در پیش بودن عید غدیرخم گفت: در ایام مبارکی قرار داریم. عید سعید قربان را پشت سر گذاشتیم و هنوز عطر ابراهیمی این روز به مشام ما میرسد و عید بزرگ اسلامی، عید غدیرخم را هم پیش رو داریم و از هماکنون منظر زیبای آن روز پرشکوه و سرنوشتساز برای تاریخ اسلام را مشاهده میکنیم، من این اعیاد را تبریک میگویم.
وی افزود: حضور در جمع روستائیان ویژگی خاص خودش را دارد. وقتی کلمه روستایی را مطرح میکنیم ممکن است از دید غیرروستایی، اقتصاد، تولید و کشاورزی به ذهن برسد اما برای کسی که خودش روستایی است، روستا مفهوم فرهنگی دارد، قبل از آنکه مفهوم اقتصادی داشته باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه روستا یعنی جمعی که با هم تعامل و همزیستی مسالمتآمیز، برادرانه و مهربانانه دارند، گفت: روستا یعنی مکانی که غل و غش در آنجا وجود ندارد. روستا یعنی پاکی، صفا، صداقت. روستا یعنی وفای به عهد و ادای امانت. روستا یعنی ایمان سرشار به خداوند، پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع). روستا یعنی جایگاهی که انسان مسیر تلاش و کار و فداکاری را به خوبی مشاهده میکند.
روحانی در ادامه اظهار داشت: بسیاری از بزرگان، شعرا، فلاسفه، عالمان، مراجع تقلید، بزرگان سیاسی در دوران مشروطه و انقلاب اسلامی روستایی و اهل روستا بودهاند.
وی با تاکید بر اینکه روستا تنها ذخیره برای بخش کشاورزی و یا مواد غذایی و امثال اینها نیست، تصریح کرد: روستا، ذخیره بزرگ فرهنگی است و این جزو میراث فرهنگی و آداب و سنن قوی اسلامی و ایرانی محسوب میشود که در آن نهفته است.
رئیس جمهور در ادامه به نقش روستا و روستاییان در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: ما امروز باید نقش روستا و روستائیان را در توسعه، کار و تلاش ببینیم.
روحانی ادامه داد: روزهای ابتدایی نهضت اسلامی، در 15 خرداد اوج شکوه حضور مردم و فداکاری آنها بود که از باقرآباد در ورامین آغاز شد. البته درست است که تهران و قم، مراکز بزرگ و همینطور مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز و دیگر شهرهای بزرگ، حوزههای علمیه و دانشگاهها مراکز انقلاب و حرکت بودند اما روستائیان عزیز ما در بسیاری از استانها پیشتاز این حرکت بودند.
وی در ادامه به حرکت کفنپوشان ورامین در روز 15 خرداد 42 اشاره کرد و گفت: در این روز نمونه بلند و بارز حرکتهای انقلابی، حرکت کفنپوش روستائیان در باقرآباد ورامین بود. البته در دوران دفاع مقدس 8 ساله، همه ایران فداکاری و ایستادگی کرد اما روستائیان و عشایر نقش برجستهای در این دوران داشتند.
رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: امروز این روستای فوردو که نمادی از فناوری صلحآمیز هستهای است، نامش در همه اسناد و مدارک تاریخی و بینالمللی تحت عناوین مختلف ثبت شده که روستایی با جمعیت حدود 1000 نفر است که البته با روستاهای اطرافش به حدود 2000 نفر میرسد اما خودش روستای 1000 نفرهای است که مجموعه دهستانهای آن بیش از 100 شهید تقدیم نظام و انقلاب کردهاند.
این خبر در حال تکمیل است . . .
منبع: تسنیم
۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]