واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
داعش؛ قاچاقچی نفتی که همچنان درآمد سرشاری دارد
یک شبکه خبری آلمانی در گزارشی نوشت: درآمد نفتی داعش با وجود حملات آمریکا در سوریه و عراق نه تنها کم نشده بلکه در مواردی افزایش هم داشته است.
در هالهای از دود تروریستها در حالیکه نام «دولت اسلامی» را یدک میکشند با جدیت تمام مشغول تجارتی پر سود هستند. آنها با تلاشی خستگی ناپذیر روی زمینهای نفتخیز کار میکنند تا منابع آنها را به یغما برند اما سوال اینجاست که اینها ابزار کار را از کجا میآورند؟ و از کجا پول به دست میآورند؟ سوالی که آمریکا به بهانه آن و با تشکیل ائتلاف ضد داعش اقدام نظامی علیه این گروه تروریستی را در دستور کار قرار داد و حتی اقدام به هدف قرار دادن پالایشگاههای نفتی سوریه کرد. شبکه خبری «دویچهوله» در این مورد نوشت که هفته گذشته باز هم گزارشی از کمکهای مالی به تریلرهای تروریستها در قطر و عربستان سعودی اعلام شد. در حالیکه این 2 رژیم این اتهام را در کمال قاطعیت رد کردند اما تروریستهای داعش خواهان افزایش عایدی شخصیِ خود شدند. به عبارتی آنها با اخاذی و اقدامات نادرست سکان کشتی «فروش قاچاق نفت» را هدایت میکنند.
در این گزارش آمده است که بیشترین درآمد آنها از زمینهای نفتخیز به دست میآید و این در حالیاست که اموال غیر منقولشان باید توقیف شود. این گروه تروریستی در سوریه و عراق نیز چنین شرایطی را در اختیار دارند. در حال حاضر داعش 7 منطقةنفت خیز کوچک در شمال عراق را کنترل می کند. همین مناطق کوچک بهتنهایی برای تامین نیاز این گروه کافیست. آنها باید بین30 هزار تا80 هزار بشکه در روز استخراج کنند که برآورد میشود روزانه بین 1 تا 2 میلیون دلار در آمد داشته باشند. در حال حاضر نیروهای آنان در شمال عراق تلاش میکنند تا تاسیسات بزرگی را در «بایدشی» ایجاد کنند. در سوریه نیز با وجود مخالفان سوری حدود 60 درصد زمینهای نفتی را در اختیار دارند که عایدی آنها روزانه 50 هزار بشکه معادل 2 میلیون دلار تخمین زده می شود. رژیم عراق در زمان دولت بعثِ صدام حسین تاسیسات مناطق غربی را پنهان کرده بود و بطور مخفیانه حق دلالی دریافت می کرد. در سال 1990 سازمان ملل فشار و تحریمی را علیه عراق اعمال کرد.
درآمد حاصل از فروش نفت چه میشود؟ این نفت تنها نفتی نیست که صادر می شود بلکه اکثر کامیونهای باری نفت قاچاق حمل میکنند. بهگفته یک کارشناس درحالیکه نیروهای شبه نظامی روی استخراج نفت خام کار میکنند، به طور ظریف و زیرکانهای حق دلالی به جیب تروریستها میرود و درآمد حاصل از فروش بنزین به بازارهای محلی. این پولها کجا هزینه میشوند؟ داعش از درآمدهای نفتی خود برای خرید اسلحه و پرداخت دستمزد به مزدوران خود استفاده میکند و همچنین همزمان برای هزینههای حکومت خلیفه مورد نظر خود از آنها بهره میبرد. اما اینکه زیان این اقدامات بر بازارهای جهانی چقدر است موضوعی دیگر است. البته داعش به هیچ میدان نفتی بزرگی در جنوب عراق یعنی منطقهای که بیشترین ذخایر نفتی عراق در آن مناطق قرار دارد دسترسی پیدا نکرده است. در شمال هم میادین نفتی بزرگ در اختیار داعش نیست به همین دلیل ضرری هم که به بازارهای جهانی وارد میکنند زیاد نیست. غرب برای مسدود کردن این درآمد نفتی، پالایشگاههای سوریه را هدف قرار میدهد اما آنچه در واقع اتفاق افتاده این است که تولید نفت داعش به یک میلیون بشکه در روز افزایش یافته است و به همین دلیل سود بیشتری نصیب آنها شده است همه اینها در کنار قاچاق نفت به ترکیه عواملی است که به قدرتمند شدن این گروه تروریستی دامن زده است. انتهایپیام/
93/07/13 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]