واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > خراسان رضوی همزمان با نهم ذی الحجه/
عرفه فرصتی برای نو شدن دلهاست/ ترسیم زیباترین عبادات بین خالق و مخلوق
مشهد - خبرگزاری مهر: امروز نهم ذی الحجه روز بندگی و عبودیت به درگاه حق است، روزی که خداوند توبه بندگانش را می پذیرد، کافی است ذره ای دلمان بلرزد آنجا است که خداوند رحمت بی کران خود را بر ما تمام خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، عرفه، روز عبادت و خداپرستی است. فرصتی دوباره برای آنهایی که پل های نجات بعد از شب های قدر را یکی پس از دیگری خراب کرده و غرق در قید و بندهای دنیایی شده اند. عرفه فرصتی برای نزدیک شدن دوباره به رحمت الهی، برای طلب آمرزش و بخشش و برای طلب عافیت دین است. امروز روز توبه، استغفار و مناجات خالق با مخلوق خویش است، قدر بدانیم و به ندای حق لبیک گوییم، لبیک اللهم لبیک لبیک لا شریک لک لبیک. عرفه فرصتی برای اعتراف به گناه و طلب بخشش حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی به خبرنگار مهر گفت: عرفه فرصتی است تا انسان گناهانش را اعتراف کند، دعای عرفه یکی از زیباترین عبادتها بین خالق و مخلوق است در این روز غفلت هایی که انسان ها نسبت به خالق خود داشته است به انسان یادآوری میشود. این استاد حوزه و دانشگاه افزود: روز نهم ذیالحجه را روز عرفه؛ روز نیایش و مناجات می نامند زیرا در این روز درهای رحمت خداوند بر روی همه بندگان باز است به همین دلیل در این روز انسان از دنیا بریده میشود و به خدا روی می آورد. وی اظهار کرد: عرفه همانند شب های لیالی قدر فرصتی است تا انسان به گناهان خود اعتراف کند، انس با خدا، ایجاد تعادل، آرامش، رهایی از وابستگی های مادی و معنوی و اعتماد به نفس از جمله مسائلی است که در روز عرفه انسان میتواند با استغفار، دعا و نیایش به آن دست یابد. حجت الاسلام واعظ موسوی تصریح کرد: معرفت نسبت به حقایق به خصوص نسبت به ذات اقدس الهی از جمله دستاوردهایی است که در روز عرفه نصیب انسان ها می شود. استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: در دعای عرفه امام حسین(ع) به زیبایی از رابطه خود و خدا صحبت می کند، ما نیز باید به واسطه دعای عرفه یاد بگیریم که در زندگی شکرگذار باشیم همانطور که در آغاز دعای عرفه امام حسین(ع) با کلمه "الحمدالله" شروع به دعا و عبادت می کنند، نشان از روح توحیدی است که امام حسین(ع) نسبت به زندگی دارد.
وی عنوان کرد: ما نیز به برکت روز عرفه باید یاد بگیریم رابطهمان را با خداوند محکم تر کنیم و نگاه توحیدی نسبت به زندگی داشته باشیم، مشکلات و گرفتاریهای انسان در قالب امتحان است و انسان هر روز آزموده میشود و از پس این کلاس درس است که به توانایی و توانمندی می رسد. حجتالاسلام واعظ موسوی بابیان این مطلب که روز عرفه فرصتی است تا مردم نسبت به پاکسازی خود و استغفار گناهان خود اهتمام ویژهای داشته باشند اظهار کرد: در عظمت و بزرگی روز عرفه و قبولی توبه در این روز باید گفت امام صادق(ع) فرمودهاند کسی که در ماه رمضان بخشیده نشود برای او بخششی نخواهد بود مگر در عرفه حاضر باشد. وی افزود:عرفه بزرگترین فرصت خداشناسی است که با تدبر و تامل بر دعای امام حسین(ع) در روز عرفه میتوان به خداشناسی نزدیکتر شد. عرفه زمینه ای برای خودشناسی است رئیس جامعه المصطفی العالمیه مشهد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: عرفه روز نیایش و بندگی است به طوری که حتی فرزندان در رحم مادر نیز از برکت این روز بهره می برند. حجت الاسلام محمدحسین مهدوی مهر اظهار کرد: دهه ای در سال به فضیلت، معنویت و برکت دهه اول ذی الحجه نداریم بنابراین اگر کسی روز عرفه را درک کند به واسطه نیل به خودشناسی تمامی گناهان او آمرزیده می شود. وی افزود: روز عرفه هم تراز و هم شأن اعیاد بزرگ اسلامی است و زمزمه، فهم و درک این دعا می تواند زمینه خودشناسی و تحولی بزرگ در زندگی هر انسانی را ایجاد کند. حجتالاسلام مهدوی مهر عنوان کرد: شیطان در روز عرفه رانده میشود و مخلوقات خداوند به برکت این روز از لطف و عنایت الهی برخوردار هستند و خداوند متعال سفره رحمتش را در این روز بر زمین میگستراند.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه مشهد ادامه داد: پنج فراز در رعای عرفه ذکر شده است که توجه به خود، جسم و روح است؛ در واقع در فراز اول حمد برای نعمتهای خداوند است و در فراز دوم اظهار ناتوانی در شکر این نعمتها است، در فراز سوم توجه به نیازهایی است که انسان دارد و در فراز چهارم توجه به اولیای الهی است و اشاره به اینکه خداوند برای ما چه کرد و ما برای او چه کردیم و در این فراز فاصله بین عبد بودن و رب بودن بیان میشود اما در فراز پنجم به گونهای خداحافظی است مثل فردی که در لحظات پایانی خود را در خوف و رجا می بیند در حالیکه آفتاب در آن زمان در حال غروب است. مدیر مرکز پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی در ادامه و در گفتگو با مهر اظهار کرد: دعای عرفه دارای یک سیر و هدف بزرگ است و آن توحید و شهادت به ربوبیت است. حجتالاسلام علی جلائیان با اشاره به معرفت شناسی دعای روز عرفه اظهار کرد: ما میگوییم پروردگارا حجت خود را بر ما تمام کردی یعنی خداوندا معرفت خود را بر من تمام کردی و مرا از اسرار آفرینش آگاه و بیدار ساختی. وی افزود: در دعای عرفه به تفسیر این موضوع پرداخته میشود که خداوند انسان را جگونه خلق کرده است چقدر بر آنان نعمت ارزانی کردهاست. توحید، صفات الهی، نعمت ها و الطاف الهی، در خواست های روحی و معنوس از جمله نکاتی است که در دعای عرفه به آن توجه شده است. جلائیان بیان کرد: یکی از ویژگیهایی که سبب می شود انسان به خداوند متعال نزدیک تر شود و یکی از ایام با فضیلتی که می تواند رضایت خالق و مخلوق را جلب کند روز عرفه است، عرفه ایستگاهی است که انسان در آن از قید و بندهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی فاصله می گیرد و کانون توجه خود را پروردگار می داند، عرفه بهار بندگی است و فرصتی برای نو شدن دل هاست. روزی که سرها خالصانه به درگاه معبود به سجده میرود و خداوند متعال با رحمت بیپایان خویش استغفارها و توبههای بندگانش را پذیرا میشود و با کرامت نامتناهی خویش روح و جانی دوباره به بندگانش میبخشاید، آری اینک عرفه نزدیک است. ------------------------------ گزارش: مرجان شریعت
۱۳۹۳/۷/۱۲ - ۰۹:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]