واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ مهر ۱۳۹۳ (۹:۴۳ق.ظ)
شرق: نتانياهو دلواپس توفيق جهاني ايران
به گزارش خبرگزاري موج، «نتانياهو دلواپس توفيق جهاني ايران»عنوان سرمقاله روزنامه شرق است که در آن مي خوانيد؛
سخنراني روز سه شنبه «بنيامين نتانياهو» نخست وزير اسراييل، در مجمع عمومي «سازمان ملل متحد»، از جهات مختلف، داراي نکات قابل توجهي بود. خالي بودن بيش از نيمي از سالن سخنراني مجمع عمومي، در زمان صحبت «نتانياهو»، در مقايسه با اقبال مطلوب نسبي از سخنراني حسن روحاني، رييس جمهور ايران و همچنين در مقايسه با سالن تقريبا خالي در ساليان گذشته و به هنگام سخنراني محمود احمدي نژاد، قابل تامل و عبرت آموز بود. هيات اسراييلي، تلاش کرد براي جبران کم اعتنايي عمومي به سخنان «نتانياهو» در مورد ايران و فلسطين، با کف زدن هاي هرازگاهي توسط کف زن هاي حرفه اي و موظف، به طور مصنوعي و ازپيش سامان داده شده نشان دهد که جهان شيفته سخنان «نتانياهو» است.
حال آنکه دوربين هاي سالن اجلاس به خوبي نشان مي دادند که اين کف زن ها، تعداد معدودي از اعضاي هيات اسراييلي و همراهان آنان هستند که اساسا به همين منظور در سالن حضور داشتند که وانمود کنند دنيا از سخنان «نتانياهو» مسرور و خرسند است. دلواپسي، خشم و نگراني «نتانياهو» از سياست فعال جديد ايران در تعامل با جامعه بين المللي و انفعال و انزواي تلاش ها و تبليغات اسراييل در اين ميان کاملا آشکار بود. آشکار بود که نخست وزير اسراييل، ايران احمدي نژاد را مي پسندد و ترجيح مي دهد و از ايران روحاني بيزار و متنفر است. نخست وزير اسراييل با اين سخنراني خود بار ديگر نشان داد که شايد قادر باشد در نبردها و جنگ هاي نظامي حريف را قلع وقمع کند، ولي جنگ قلوب و اذهان و ديپلماسي عمومي را از پيش باخته و در عرصه رسانه ها و افکارعمومي بين المللي شکست خورده است.
اين نکته اي بود که خود او نيز در سخنراني اش به آن اعتراف کرد و از دنيا خواست تا نظرش درباره اسراييل را تغيير دهد. «نتانياهو» در سخنان خود مکررا از رهبران عرب منطقه خاورميانه خواست تا عليه خطر ادعايي ايران، با اسراييل متحد شوند. اين موضوع، اگرچه، شايد خطر بالفعلي تلقي نشود، ولي ايران به هيچ وجه نبايد اين خطر را ناچيز و ناديده بگيرد. سخنان «نتانياهو»، نشانگر درستي رويکرد نوين بين المللي ايران، تاثير مثبت اظهارات اخير روحاني و عملکرد هيات ايراني در سازمان ملل و ديگر مذاکرات بين المللي و حمايت بخش عمده خيرخواه، دورنگر و صلح دوست از ميان انديشمندان و سياستگران جهاني از تعامل راهبردي، شرافتمندانه، منصفانه و فراگير با ايران و همچنين نادرستي و استيصال دلواپسان اسراييلي و غيراسراييلي با انگيزه هاي مختلف ايدئولوژيک، سياسي و اقتصادي از مانع شدن ايران و جامعه بين المللي براي دستيابي به اين توافق است.
خلاصه آنکه، چنانکه برخي از تحليلگران منطقه اي و بين المللي نيز متذکر شدند، سخنان «نتانياهو» در مجمع عمومي سازمان ملل، «ساده» و «ساده لوحانه» بود؛ سخناني که در مقايسه با نطق سال هاي گذشته او نشانگر استيصال و ازدست دادن موقعيت و فرصت براي انزوا، تضعيف و ناديده گرفتن ايران در منطقه خاورميانه و جهان بود.
واکنش نامعمول فوري منفي و رسمي دستگاه ديپلماسي وزارت خارجه آمريکا به اظهارات نخست وزير اسراييل به درستي نشان دهنده آن است که اين روزها، حتي متحد اصلي، راهبردي و غيرقابل گسست «تل آويو» نيز سخنان ««نتانياهو»» را جدي نگرفته و بي اعتنا به مناسبات عميق و گسترده آمريکا و اسراييل، عليه آن صريحا موضع گيري مي کند. از سوي ديگر؛ بايد توجه داشت که براي «نتانياهو»، دست کم در موضوع ايران، کسب اقبال جامعه بين المللي چندان اهميتي ندارد. هدف اصلي فعلي او، ايجاد هرگونه اقدام و تشکيل هرگونه ائتلاف منطقه اي و جهاني براي مانع تراشي در مسير رسيدن ايران و گروه «1+5» تا 24نوامبر و تداوم تحريم و مشکلات ايران در عرصه داخلي و جهاني است. «تل آويو» براي دستيابي به اين هدف استراتژيک خود، به تحت فشار قرارگرفتن ايران توسط منتقدان خارجي و داخلي دولت روحاني هم اميد بسته است.
نويسنده:
مجيد تفرشي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]