واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران محسنی:
200 هزار تن کود کشاورزی در مازندران نیاز است
ساری - خبرگزاری مهر: مدیر شرکت خدمات و حمایتی کشاورزان با بیان اینکه امسال 200 هزار تن کود کشاورزی در استان نیاز است گفت: هیچگونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی محسنی صبح چهارشنبه در حاشیه نشست مسئولان جهاد کشاورزی استان در گفتگو با خبرنگاران،مقدار کود مورد نیاز در نظر گرفته شده این استان در سال جاری را 200 هزار تن اعلام و اضافه کرد: به لحاظ تأمین کود هیچگونه کمبودی در استان نداریم و کشاورزان بابت این موضوع نگران نباشند. وی با اشاره به اینکه سال گذشته 64 هزار تن کود برای این استان در نظر گرفته شده بود، تأکید کرد: بر اساس برنامه سال جاری، این نهاد به هر کشاورز مازندرانی مقدار مورد نیاز کود شیمیایی ارائه می نماید. مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزان مازندران با اشاره به عوارض منفی زیست محیطی ناشی از مصرف کودهای شیمیایی تقلبی توسط کشاورزان خواستار برخورد نهادهای ذیربط با قاچاقچیان این نهاده کشاورزی در کشور شد. وی اظهار داشت: برخی از این کودهای تقلبی را در آزمایشگاه آنالیز کردیم که متأسفانه یک درصد مواد مغذی مورد نیاز زراعت در آن وجود ندارد و حتی ماده سمی به خاک و گیاه اضافه می کند. وی بیشتر خاک این استان را از نوع آهکی دانست و خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه اگر این کودهای تقلبی مقداری حاوی نمک باشد و به خاک اضافه شود در واقع ساختمان این خاک متلاشی می شود. مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزان استان مازندران تصریح کرد: کودهای تقلبی علاوه بر خسارت مادی به کشاورزان موجب نابودی خاک به عنوان سرمایه میراث گذشته، حال و آینده است، می شود. محمد تقی شکوهی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در نشست مدیران نقش مواد هیومیک در کشاورزی را شگفت انگیز دانست و گفت: میزان ایده آل ماده آلی خاک های کشاورزی حدود 4 تا 6 درصد است. وی با بیان اینکه نکته حائز اهمیت آن مواد هوموسی بوده که 80 درصد ماده آلی خاک را تشکیل می دهند تصریح کرد: هوموس به معنای بقایای گیاهی موجود در خاک بوده که مواد هیومیک نام خود را از آن اقتباس
کرده اند. وی با اشاره به اینکه مواد هیومیک دارای PH اسیدی است آن را شامل سه دسته اسید هیومیک، اسید فولویک و هیومین عنوان داشت و افزود: اسید هیومیک و اسید فولویک از منابع بسیار متنوع نظیر بقایای گیاهی در اقیانوس ها، لئوناریت، لجن ها، خاک، هوموس، زغال قهوه ای، زغال سنگ و ... استخراج می شوند که بهترین منبع آن لئوناردیت است. شکوهی در ادامه در خصوص مقایسه اسید هیومیک با سایر مواد آلی گفت: فعالیت و پتانسیل بیولوژیک لئوناردیت 5 برابر بیشتر از سایر منابع هیومیک بوده و به صورت میانگین یک لیتر اسید هیومیک مایع معادل 7 تا 8 تن مواد آلی و یک کیلوگرم اسید هیومیک پودری معادل 30 تن ماده آلی کارایی دارد. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ساختار مولکولی اسید هیومیک، در خصوص تأثیرات شگفت انگیز مواد هیومیک در کشاورزی افزود: افزایش دانه بندی و تهویه خاک، افزایش ظرفیت نگهداری آب مفید در خاک، افزایش ظرفیت تبادل کاتیونی خاک، کاهش قلیایی خاک، کاهش درجه شوری خاک، سم زدایی مواد آلاینده خاک، افزایش میزان ازت خاک، آزاد سازی فسفر های تثبیت شده در خاک های قلیایی، تحریک فعالیت میکرو ارگانیسم های خاک، محرک رشد و توسعه ریشه، بهبود راندمان جذب عناصر غذایی، افزایش سرعت نقل و انتقال مواد غذایی از ریشه به اندام های هوایی و در نهایت افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری ها و تنش های خشکی و سرمایی از جمله تأثیرات شگفت انگیز مواد هیومیک در کشاورزی است.
۱۳۹۳/۷/۹ - ۰۹:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]