تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830200104




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چین در آستانه تجزیه قرار گرفته است |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چین در آستانه تجزیه قرار گرفته است
مردم خسته شده‌اند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که میزان محبوبیت دولت هنگ‌کنگ در حال کاهش است در حالی که بی‌اعتمادی به دولت مرکزی در پکن در بالاترین حد از زمان واگذاری هنگ‌کنگ به پکن است
کد خبر: ۴۳۸۰۹۸
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۸ - 29 September 2014




هنگ‌کنگ گرفتار یکی از طولانی‌ترین و جدی‌ترین تظاهرات از زمان واگذاری دوباره این کشور به چین در سال 1997 شده است. دموکراسی‌خواهانی که رهبری این تظاهرات را در دست دارند می‌گویند در صورتی که دولت هنگ‌کنگ به خواسته‌های آنها گوش ندهد این منطقه تجاری را – که قطب اقتصادی منطقه است- از طریق بست نشستن‌های طولانی و نافرمانی مدنی فلج خواهند کرد. درگیری میان دانشجویان و پلیس در هفته‌های جاری تظاهرات ضد پکن را داغ‌تر از همیشه کرده است.


به گزارش دنیای اقتصاد، خواسته معترضان این است که دولت مرکزی چین به این مستعمره سابق بریتانیا که در سال 1997 به چین بازگردانده شد استقلال و حق رای کامل داده و در امور داخلی این شهر- کشور دخالت نکند. با این حال با افزایش تنش‌ها در هنگ‌کنگ ذکر چند نکته خالی از لطف نیست:


1 – هنگ‌کنگ یک شهر چینی مثل سایر شهرها نیست. هنگ‌کنگ به عنوان شهر آسمانخراش‌ها جمعیتی 7 میلیونی دارد که در جنوب شرق چین قرار گرفته است. این شهر در سال 1997 با این معامله به چین بازگردانده شد که «میزان بالایی از خودمختاری» براساس فرمول «یک کشور، دو سیستم» داشته باشد. قانون اساسی این شهر به هنگ‌کنگ اجازه داده که سیستم حقوقی و مالی خاص خود را داشته باشد و از آزادی‌هایی مدنی برخوردار باشد که در سرزمین اصلی نشانی از آن نیست مانند سیستم قضایی مستقل، آزادی مطبوعات و حق اعتراضات. این قانون اساسی همچنین «حق رای همگانی» را هدف غایی در هنگ‌کنگ می‌داند، اما جدول زمانی مشخص نمی‌کند که اصلاحات سیاسی چگونه باید انجام شود. امروزه رهبر هنگ‌کنگ که «مدیر اجرایی» نامیده می‌شود از سوی کمیته قدرتمند 1200 نفره‌ای انتخاب می‌شود که وفادار به پکن هستند.


2 – مردم خسته شده‌اند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که میزان محبوبیت دولت هنگ‌کنگ در حال کاهش است در حالی که بی‌اعتمادی به دولت مرکزی در پکن در بالاترین حد از زمان واگذاری هنگ‌کنگ به پکن است. همچنین در میان جوانان، محرک این نارضایتی‌ها همانا شکاف گسترده ثروت است و بسیاری از این ناراحت هستند که شهروندان چینی برای خرید آپارتمان تا شیرخشک و پستانک به هنگ‌کنگ روی می‌آورند. نظرسنجی‌ای که در 21 سپتامبر انجام شد نشان داد که یک نفر از هر 5 نفر به دنبال مهاجرت است. موج جدید اعتراضات پس از آن آغاز شد که پکن در ماه اوت درخواست مردم برای انتخاب آزادانه رهبر بعدی این شهر را در سال 2017 رد کرد. معترضان هنگ‌کنگی که از طبقات مختلف- دانش آموز، دانشجو، رهبران دینی، استادان دانشگاه و فعالان حوزه مالی و پولی- هستند جز به استقلال کامل نمی‌اندیشند. 


3 – خیلی‌ها از تظاهرات حمایت نمی‌کنند. گروه‌های طرفدار پکن مانند «اکثریت خاموش برای هنگ‌کنگ» می‌گویند کنشگران «هنگ‌کنگ را با خطر مواجه ساخته» و هرج و مرج آفریده‌اند. این گروه هم تظاهرات خاص خود را داشته و مخالف «مرکز را اِشغال کنید» بوده و در رسانه‌های محلی تبلیغاتی در راستای اهداف خود منتشر می‌کنند. فعالان اقتصادی از این واهمه دارند که هر اقدامی که این منطقه مالی را هدف قرار دهد به اعتبار هنگ‌کنگ به‌عنوان مرکزی امن و باثبات برای تجارت ضربه وارد کند.


4 – چین بر این گمان است که هنگ‌کنگ «دچار سردرگمی» است. پکن در سندی سیاسی که در ماه ژوئن منتشر کرد اعلام کرد که هنگ‌کنگ از «خودمختاری کامل» بهره‌مند نبوده و شهروندانش از «یک دولت، دو سیستم» دچار سردرگمی شده و درک درستی از آن ندارند. «لی فِی»، یک مقام ارشد چینی، اعلام کرد که نظارت بر نامزدها برای تضمین اینکه «مدیر اجرایی، عاشق چین و عاشق هنگ‌کنگ بوده و از حاکمیت، امنیت و توسعه منافع این کشور حمایت کند» لازم است. دولت مرکزی چین همچنین اپوزیسیون دموکراسی‌خواه را به عامل انگلیس و آمریکا متهم کرده و این دو کشور را مسوول بحران‌ها در هنگ‌کنگ می‌داند. 


5 – پکن می‌گوید هنگ‌کنگ باید معامله را بپذیرد. دولت هنگ‌کنگ می‌گوید مردم باید معامله بر سر اصلاحات انتخاباتی که از سوی پکن ارائه شده را بپذیرند. این چارچوب جدید به 5 میلیون هنگ‌کنگی واجد شرایط رای اجازه می‌دهد تا رهبر خود را انتخاب کنند، اگرچه نامزدها باید از سوی کمیته‌ای تایید شوند که مشابه کمیته‌ای است که مقام‌های بالای این شهر را در سال 2012 برگزید.


منتقدان می‌گویند این یعنی اینکه فقط نامزدهایی که مورد رضایت پکن هستند بر روی برگه‌های رای ظاهر خواهند شد اما «سی. وای. لونگ» مدیر اجرایی هنگ‌کنگ در یادداشتی که برای سی.ان.ان نوشت اعلام کرد که مساله این نیست. او در این یادداشت می‌نویسد: «ما حتی جزئیات را مورد بحث قرار نداده‌ایم جز جنبه‌های مهمی از فرآیند تعیین نامزد برای نامزدهایی که می‌توانند بالقوه مدیر اجرایی باشند.» با این حال باید دید بهاری که از تونس آغاز شد در ادامه خود این بار هنگ‌کنگ را در خواهد نوردید و اینکه آیا این شهر تجاری هم به سرنوشت اسکاتلند دچار خواهد شد یا خیر.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن