واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: عبور مصرف آب کشور از خط قرمز
منوچهری، بحران کمآبی را تنها مختص به وقوع پدیده خشکسالی ندانست و اضافه کرد: تنها 10 درصد بحران کمآبی موجود در اقصی نقاط کشور مربوط به وقوع پدیده خشکسالی و تغییر اقلیم است و 90 درصد دیگر به علت مصرف زیاد، افزایش جمعیت و فعالیت گسترده صنعت است.
آفتاب: مشاور وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: مصرف آب در کشور از خطوط قرمز گذشته و بیش از 80 درصد آب در دسترس ایران به مصرف میرسد.
به نقل از روابط عمومی شرکت آبفا استان اصفهان، غلامرضا منوچهری در دیدار با مدیرعامل، معاونان و مدیران شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، اظهار داشت: در حال حاضر مصرف آب در کشور از خطوط قرمز گذشته است، چراکه در دنیا حدود 40 درصد آب در دسترس را به مصرف میرسانند؛ در حالی که این رقم در ایران به بیش از 80 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه توازن میان عرضه و تقاضای آب در کشور وجود ندارد، عنوان داشت: در سالهای گذشته بهرهبرداری از منابع آبی بسیار محدود بوده، به طوری که قرنها جمعیت کشور در حدود چهار تا 6 میلیون نفر و سرانه مصرف حدود پنج تا 10 لیتر در شبانهروز بوده، اما هماکنون این رقم به بیش از 200 لیتر در شبانهروز رسیده که بیانگر افزایش مصرف است.
مشاور وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: این در حالی است که در سالهای اخیر مصرفگرایی بسیار افزایش یافته و در مقابل منابع آبی همچنان ثابت بودهاند و این امر تعامل میان عرضه و تقاضا آب را برهم زده است.
این مسئول به مصرف 90 درصدی آب در بخش کشاورزی پرداخت و تأکید کرد: در قدیم آب مصرفی در بخش کشاورزی حدود 15 میلیارد مترمکعب بوده، اما متأسفانه به دلیل سنتی بودن آبیاری در بخش کشاورزی و عدم استفاده از روشهای نوین و افزایش جمعیت، هماکنون به بیش از 90 میلیارد مترمکعب در سال رسیده است.
منوچهری، بحران کمآبی را تنها مختص به وقوع پدیده خشکسالی ندانست و اضافه کرد: تنها 10 درصد بحران کمآبی موجود در اقصی نقاط کشور مربوط به وقوع پدیده خشکسالی و تغییر اقلیم است و 90 درصد دیگر به علت مصرف زیاد، افزایش جمعیت و فعالیت گسترده صنعت است.
وی، راه برونرفت از بحران کمآبی را مدیریت مصرف برشمرد و متذکر شد: راهکار اساسی غلبه بر بحران کمآبی در کشور توجه ویژه به مقوله مدیریت مصرف است و در این راستا باید راندمان آبیاری در بخش کشاورزی را بالا ببریم و نیز از تجهیزات مدرن برای آبرسانی به بخشهای مختلف استفاده شود، به عنوان مثال اگر قیمت آب در بخش کشاورزی واقعی شود، کشاورزان اقدام به کشت بسیاری از محصولات کشاورزی نمیکنند، چراکه کشت محصولاتی که آب زیادی نیاز دارد، مقرون به صرفه نیست.
مشاور وزیر نیرو در ادامه چنین توضیح داد: تولید محصولات کشاورزی به هر قیمتی هنر نیست؛ بلکه ارتقای بهرهوری با تولید محصول بیشتر با حداقل استفاده از آب موجود ارزشمند است و بهرهبرداران از آب باید به این باور برسند که مشکل آب در کشور جدی است و منابع آبی محدود هستند.
این مسئول در پایان با بیان اینکه مردم در قبال خدمت بهتر حاضر به پرداخت قیمت تمام شده آب هستند، اضافه کرد: با توجه به محدودیت منابع آب باید تعرفه مصرفی آببها به قیمت واقعی آن نزدیک شود و مطمئناً مردم حاضرند در مقابل خدمات بهتر و پایدار هزینه آن را بپردازند؛ این در حالی است که منابع آب مختص به نسلهای آینده است و باید از استفاده بیرویه ذخایر زیرزمینی جلوگیری شود
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]