واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گورباچف: ویروس اصلی جهان، آمریکاست
کد خبر: ۴۳۷۶۷۴
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۵ - 28 September 2014
آخرین رهبر شوروی از آمریکا و رئیس جمهوریاش برای توصیف روسیه به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدهای امنیت جهانی و بحثهای "تحریک آمیز" در اروپا به شدت انتقاد کرد و نقش آمریکا را در برخورد با بحرانهای جهانی "تنشزا" خواند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسیا، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، هنگام برشمردن بزرگترین خطرات جهانی، روسیه و بیماری مرگزای ابولا را در یک ردیف قرار داده بود.
میخائیل گورباچف، آخرین رهبر شوروی در گفتوگو با رادیوی روسی RSN در واکنش به این سخنرانی اوباما گفت: ویروس اصلی در جهان، آمریکا و جاه طلبیهای رهبریاش است.
گورباچف سیاست کنونی اوباما را با تب مقایسه کرد و گفت، آمریکا "تب جهان" است. در دنیا تنها یک تب شدید وجود دارد و آن ایالات متحده آمریکا و ادعای رهبر جهان بودن آن است.
گورباچف همچنین از شیوهی برخورد "غیرسیاسی" اوباما خرده گرفت و گفت: این اظهارات، دیالوگ سیاسی نیست. نوعی فحاشی است.
رهبر پیشین شوروی در پاسخ به این پرسش که آیا در رابطه با بحران اوکراین، دور تازهای از جنگ سرد میان روسیه و آمریکا آغاز شده است، گفت: نشانههای آن دیده میشود. هدف اصلی آمریکا این است که به مذاکرات در اروپا خدشه وارد کرده، بحثها را تحریک و از همه مهمتر اجازه ندهد تا بحثها در اروپا کاهش یابد. بحران کنونی در اوکراین و دیگر مسائل تنها بهانههای آمریکا برای تک قطبی کردن قدرت است.
گورباچف که در سال ۱۹۹۰ به خاطر در پیشگرفتن سیاست شفافسازی "گلاس نوست" و "پروسترویکا" و پایان دادن به جنگ سرد میان غرب و اتحاد جماهیر شوروی سابق، برندهی جایزهی نوبل صلح شده بود، در این راستا یادآور شد که ولی "هیچ یک از این کشورها، به جنگ سرد جدید نیاز ندارد".
گورباچف در سال ۱۹۸۵ با هدف برقراری "دنیایی خلع سلاح شده و فاقد بلوکهای نظامی که در آن دموکراسی، خودگردانی، حفظ محیط زیست و سوسیالیسم وجود داشته باشد"، اصلاحاتی اساسی در نظام کمونیستی اتحاد جماهیر شوروی آغاز کرد که به فروپاشی این نظام در شوروی و کشورهای موسوم به بلوک شرق انجامید.
برخی از کارشناسان سیاسی معتقدند که جنگ سرد میان مسکو و واشنگتن از ماه آوریل ۲۰۱۴، هنگامی که جداییطلبان هوادار روسیه در شرق اوکراین، با تصرف ساختمانهای دولتی در چندین شهر، خواستار استقلال این مناطق و پیوستن آنها به روسیه شدند، آغاز شده است. بسیاری از کشورهای جهان با این استدلال که روسیه از جداییطلبان پشتیبانی میکند، از سیاست این کشور انتقاد و به آن اعتراض کردند.
برخی دیگر از ناظران سیاسی بر این باورند که جنگ سرد از زمانی که روسیه در ماه مارس سال جاری، شبهجزیرهی کریمهی اوکراین را به سرزمین خود ضمیمه کرد٬ آغاز شده است. در پی این اقدام، آمریکا و کشورهای عضو اتحادیهی اروپا مجازاتهای اقتصادی متعددی علیه مسکو به مرحلهی اجرا درآوردند.
گورباچف که به همراه رونالد ریگان، رئیس جمهوری پیشین آمریکا حداکثر اقدامات را برای پایان جنگ سرد انجام داده بودند، گفت، در دوران رهبریاش تغییر روابط با آمریکا بسیار دشوار بود.
وی افزود: برای شهروندان ما نیز که فکر میکردند ما به تفاهم مشترکی دست نمییابیم، این مساله بسیار دشوار بود اما آمریکا یک کشور بزرگ است و باید روابط خوبی با آن داشته باشیم.
گورباچف با وجود اتنقاداتش از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، از الحاق مجدد شبه جزیره کریمه به روسیه در اوایل سال جاری میلادی و موضوع مسکو در رابطه با بحران اوکراین حمایت کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]