واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > خوزستان قنواتی:
فرهنگ ملی هر کشور برگرفته از هویت قومی آن است
اهواز - خبرگزاری مهر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد خوزستان گفت: فرهنگ ملی در هر کشوری برگرفته از هویت قومی آن کشور است.
همایون قنواتی شامگاه گذشته در حاشیه اختتامیه نخستین دوره مسابقه حفظ شعر عربی برای کودکان با عنوان «فرسان الشعر» در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: برگزاری این برنامه ها به هویت فرهنگی اقوامی که در استان خوزستان زندگی می کنند توجه دارد که با استمرار آنها می توان فضای همزیستی و همدلی را بین مردم افزایش داد و باید به این مهم توجه کرد که بها دادن به ریشه ها، سنت ها و آداب ما را در برابر هجمه هایی که به سمت فرهنگ ایرانی نشانه رفته اند، در امان نگه می دارد.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد خوزستان اظهار کرد: از فعالیت های فرهنگی که از درون خود مردم و از فرهنگ جاری و ساری استان است حمایت و در تقویت آنها نیز تمام تلاش خود را می کنیم. توجه به مساله اقوام در کشور ایران باعث افزایش هویت ملی ما می شود و به مردم ما کمک می کند تا در یک فضای خوب با هم در تعامل باشند.
وی ادبیات عرب را بسیار غنی دانست و گفت: ادبیات عرب ادبیات بسیار غنی و وسیعی است، داستان های زیادی چون لیله و الف لیله و سندباد از شاهکارهای ادبی جهاب عرب است که می توان از این داستان ها اقتباس گرفت.
قنواتی بیان کرد: هر چقدر کودکان ما به زبان مادری و فرهنگ شفاهی خود نزدیک شوند در فرهنگ کتبی ما هم تاثیر بسیار خوبی دارد چرا که فرهنگ ملی در هر کشوری برگرفته از هویت قومی آن کشور است و توجه به فرهنگ هویت ها توجه به فرهنگ ملی است.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد خوزستان با مثبت خواندن برنامه های فرهنگی در زمینه های ادبیات افزود: افزایش، توسعه و ادامه این فعالیت رابطه مستقیمی با توسعه فضای فرهنگی استان دارد، با وجود اینکه شاهد اولین دوره برگزاری چنین مسابقاتی در سطح استان خوزستان بودیم ولی حضور کودکان، پرشور مشاهده شد که این نشان دهنده روحیه ادب پرور مردم خوزستان است.
وی بیان کرد: باید به شعرهای فولکلور این جامعه و شعرای خوزستان توجه شود، اگر چه حرکت خوبی در این جشن مشاهده شد و آن خواندن برخی از قصیده های ادبیات جهاب عرب توسط برخی کودکان شرکت کننده در مسابقه فرسان الشعر است ولی با این حال خواستار این هستیم سال های آینده در رشته های مختلفی این کودکان را با فرهنگ و ادبیات محلی مردم خوزستان آشنا کنیم و در این مسابقات شرکت دهیم.
قنواتی تاکید کرد: فعالان این حوزه بخشی از ادبیات فولکلور را به داستان های عربی تبدیل کنند که این می تواند نقش مثبت و مناسبی در آشنایی کودکان با فرهنگ و ادبیات مردم عرب خوزستان ایفا کنند و در این رابطه موسسات فرهنگی و هنری کمک کنند تا آثاری که توسط مردم به نسل های بعدی منقل می شوند به صورت مکتوب ثبت و در اختیار تمامی اقشار جامعه قرار گیرند.
وی در پایان گفت: امیدوار هستیم سال آینده فضای بهتری به وجود آید تا ادبیات فولکلوریک که مورد استقبال بیشتر مردم است در این مسابقه ها افزایش پیدا کند و ما شاهد فعالیت های خوب و بیشتری در این زمینه شویم.
۱۳۹۳/۷/۵ - ۱۱:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]