واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۲۶ق.ظ)
توليد فولاد خام تا پايان برنامه پنجم غير عملي است سند راهبردي توسعه سنگ آهن کشور که منتشر شده در واقع در تدوين آن بيش از هرچيز جامعيت مطالعات مورد نظر قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاري موج، بخشي از اين سند وجود ابهامهاي اساسي در اسناد بالادستي و استراتژي هاي توسعه، تدوين سند راهبردي در هر بخش از حوزه معدن را به عنوان کاري دشوار قلمداد کرده است.
بر اساس اين پيش نويس، بدون آنکه استراتژي بخش معدن يا استراتژي توسعه صنعتي کشور مصوب و اجرايي شده باشد، در بخش فولاد مکرر اعداد و ارقامي غيرواقعي به عنوان چشم انداز توليد فولاد در کشور ترسيم شده و تمام زنجيره نيز بر اساس اين پيش بيني هاي نادرست ارزيابي مي شود.
نويسندگان سند يادشده بر اين باورند؛ دستيابي به ظرفيت 55 ميليون تن فولاد در قالب سند چشم انداز 1404 نيز غيردقيق است.
در عين حال موضوع ناهماهنگي جامعه آماري معادن سنگ آهن در نواحي مختلف کشور نيز سبب شده تا اين معادن از ويژگي هاي متفاوتي بهره مند شوند.
براساس اين پيش نويس، ويژگي هاي فني از قبيل نوع کانسنگ، کيفيت ماده معدني و ميزان ذخاير هر معدن همراه با ويژگي هاي جغرافيايي نظير فاصله از بازارهاي فروش، هرگونه سياست گذاري يکپارچه در اين حوزه را به امري حساس تبديل کرده است.
برپايه اين سند، تمام زنجيره توليد براساس اين پيشبينيها، نادرست ارزيابي ميشود.
نويسندگان اين پيشنويس معتقدند: برآوردهاي انجام شده در صنعت فولاد و حلقه هاي متصل به آن به دليل غيردقيق بودن، گرهي از کار فروبسته صنايع نمي گشايند و رونقي براي بخش معدن نيز به دنبال نخواهند داشت.
سند راهبردي يادشده بر مطالعات بازار تکيه دارد و با توجه به سهم ناچيز کمتر از دو درصدي ايران در بازار جهاني صادرات سنگ آهن، در کنار توجه به ملاحظات زيست محيطي به ويژه دسترسي به آب و هزينه هاي جانبي در ارزيابيهاي اقتصادي و بهرهگيري از تجارب کشورهاي معدني پيشرو مورد تاکيد قرار گرفته است.
براساس اين پيش نويس، بهره گيري از الگوهايي مانند استراليا، کانادا و برزيل نيز از نقاط قوت اين طرح است.
سند نامبرده خاطرنشان ساخته است، بررسي تجربه کشوري مانند برزيل که با داشتن منابع فراوان آب و انرژي، نيروي کار و برخورداري از بازار گسترده مصرف داخل، هيچگاه نکوشيده با تعيين ضرب الاجل از تامين کننده سنگ آهن به کشوري فولادساز مبدل شود.
قرار است رونمايي از اين سند در آذر صورت گيرد و مي تواند مبناي تصميم گيري هاي آتي در حوزه سنگ آهن باشد.
تدوين سند راهبردي سنگ آهن ايران در مرحله نخست با تکيه بر روش شناسي تحليل محيط درون بخشي در قالب سند استراتژيک صورت گرفته است.
بر اساس اين سند وضعيت موجود تشريح شده، سپس گزينه هاي پيش رو مورد ارزيابي قرار گرفته و در نهايت تعيين چشم انداز و بيانيه ماموريت، استراتژي ها، اهداف و راهکارها (با تکيه بر اسناد بالادستي و ويرايش هاي موجود از استراتژي هاي توسعه اي کشور) تشريح شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]