محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826245377
نامه احمد توکلی به لاریجانی/طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی خطرات مهمی را متوجه کیان مجلس میسازد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نامه احمد توکلی به لاریجانی/طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی خطرات مهمی را متوجه کیان مجلس میسازد
جهتگیری طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس کاهش اختیارات نمایندگان و حذف یا کاهش شدید نقش مرکز پژوهشها است که خطرات مهمی را متوجه کیان مجلس میسازد.
به گزارش نامه نیوز، احمد توکلی، در نامهای به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نکاتی را درباره طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس خاطرنشان کرد.
متن نامه توکلی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ریاست محترم مجلس، همکاران ارجمند
با سلام و احترام
نکات مهمی در باره طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی وجود دارد که در زیر تقدیم میگردد. جهت گیری این طرح کاهش اختیارات نمایندگان و حذف یا کاهش شدید نقش مرکز پژوهش ها، کانون فکر و مرکز تصمیم سازی قانونی مجلس، و سپردن این اختیارات به یک یا چند عضو کمیسیون و کارشناسان بیرون از قوه با تأیید آنان است که خطرات مهمی را متوجه کیان مجلس میسازد.
احمد توکلی اول مهر 1393
اما شرح مطلب:
1. در امر اداره حکومت، علومی بکار گرفته میشود که عمدتاً از شاخه علوم انسانی است. استفاده از عالمان و صاحبان فنون از حیث ارتباط با امر حکومت انجام میگیرد که باز به علوم انسانی باز میگردد. در این شاخه از علوم نتایج کاملا عینی (Objective) نیستند بلکه تحت تأثیر عقاید، تمایلات و منافع عالم و شرایط فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جامعه قرار دارند و به درجاتی غیر عینی یا فردی (Subjective) هستند. به همین دلیل مثلاً در آمریکا هر حزبی که بر سر کار میآید از مؤسسات پژوهشی خود بهره میگیرد و سیاست های خاص خود را تعقیب میکند. در مرکز تحقیقات کنگره نیز با اکثریت یافتن هر حزب لااقل موضوعات و برخی گرایشها تغییر میکند و نتایج نیز به همان نسبت متفاوت میشود. در کشور ما تفاوت گزارش های مرکز پژوهشها در مجلس ششم با دوره های قبل و بعد قابل توجه است.
امام(ره) که رضوان خدا بر او باد در پیام به مجلس دوم آنگاه که بر ضرورت بکارگیری کارشناسان تاکید میکند بر قید «کارشناسان وفادار به اسلام و مردم» اصرار میورزد و رهبری نیز مکرراً بر الگوی اسلامی ایرانی و مثلاً در اقتصاد بر پیشرفت و عدالت توامان دستور میدهند و هر طرح و نظر کارشناسی رشد محور بدون آن که عدالت داخل مدل دیده شود را مطرود میشمارد.
2. مثلاً در باره اقتصاد؛ با توجه به اینکه مدل های رایج غربی در رشته اقتصاد رشد محورند و کثیری از اقتصاددانان هموطن نیز مدافع مدل های سرمایه محور نظام مسلط سرمایه داری جهان هستند، سپردن مدیریت تصمیمسازی های قوه مقننه به آنان با مسیر قانون اساسی امام و رهبری ناسازگار است و با مقاومت هایی که برمی انگیزد به نتیجه ای نمیرسند و اگر هم نتیجه بدهند ثمره، آن نخواهد بود که دوای درد ما باشد. چنانکه طی 25 سال اخیر چنین بوده است. همچنین است در علم حقوق جامعه شناسی روانشناسی سیاست به نسبت های متفاوت.
3. در مادّه 145 مکرّر کارگروهی تعریف شده است که مدیریت مهم تصمیمسازی اولیه در هر لایحه و طرحی را به یک یا چند عضو کمیسیون اصلی و کسانی که آنان تایید کنند میسپارد. و نقش کمیته های فعلی متشکّل از اعضای کمیسیون را حذف میکند. ارجاع طرح یا لایحه را به مرکز را نیز اگر ضروری بدانند انجام میدهند. حتی در این صورت نیز مرکز نقشش بیشتر کارپردازی است تا کارشناسی. بدین ترتیب کار از دست مرکز پژوهشها به دست کارشناسانی میافتد که بر اساس مفاد بندهای پیشین ممکن است جهتگیری ناصحیح به تصمیمگیران (نمایندگان مجلس) القا نمایند.
4. مرکز پژوهشها سازوکاری قانونی دارد که رئیس آن توسط هیأت رئیسه مجلس انتخاب میشود که بنا بر فرض حامی خط انقلاب است و اگر تخطّی اتفاق بیفتد هیات رئیسه صحیح مسیر میفرماید. درحالیکه در سازوکار پیشنهادی چنین کنترلی وجود ندارد. البته این به معنای بکار نگرفتن علمای محترم دارای اختلاف نظر با مبانی قانون اساسی نیست ولی دادن مدیریت بر تصمیمسازی بدانها نادرست و مغایر با مبانی قانون اساسی و مصالح ملی است. چنان که در بندهای دیگر نشان داده خواهد شد این طرح در همین جهت نادرست سیر میکند. نکته مهم در این جا این است که کارشناسان مرکز علاوه بر تخصص در یک رشته، متخصص در سیاستگذاری بخش عمومی میگردند که قدرت تصمیم سازی به مراتب بالاتری از همگنان بیرونی خود در همان موضوع دارند.
5. تبصره 2 مادّه 145 پیشنهادی، ارجاع طرحها و لوایح به مرکز پژوهشها را منوط به تشخیص کمیسیون اصلی مینماید در حالی که بر طبق قانون مرکز مصوب 1374 تمامی طرحها و لوایح باید به مرکز ارجاع شوند. منطق این امر این است که مرکز، کانون واحدی برای کلّیه امور مربوط به حکومت است و تجزیه امور مانع از کارکرد صحیح آن میگردد.
6. در کارگروه مادّه 145 مکرّراً نمایندگان بخش خصوصی و تشکّلهای ذینفع یا ذیربط و یا گروههایی که ضرری متوجّه آنها میشود حضور ندارند.
7. مادّه 146 پیشنهادی، اختیار تأیید یا ردّ پیشنهاد نمایندگان را به همان کارگروه با مدیریت کارشناسان بیرون از مجلس و نمایندگانی از کمیسیون اصلی میسپارد. در حالی که با مقرّرات فعلی این کار در کمیتههای فرعی متشکّل از اعضای خود کمیسیونها و با حضور کارشناسان مرکز پژوهشها و کارشناسانی که به دعوت کمیته حاضر میشوند انجام میپذیرد که در این کمیته فقط نمایندگان صاحب رأیند و مدیریت نیز بر عهده هیأت رئیسه کمیته متشکّل از نمایندگان عضو آن کمیته است و نه یکی دو نماینده وکارشناسان بیرونی منتخب آنان. این حکم به وضوح از اختیارات نمایندگان در مراحل تصمیمسازیِ نزدیک به تصمیمگیری میکاهد.
8. در مادّه 151 پیشنهادی آمده است که پس از تصویب کلیات ابتدا بحث و رأیگیری در موادی که پیشنهاد چاپ شده از نمایندگان دارد انجام میشود به نحوی که ابتدا مصوبه کمیسیون در آن مادّه رأیگیری میشود و اگر به تصویب رسید پیشنهاد نمایندگان تنها اگر با نظر کمیسیون مغایر نباشد، آن هم به تشخیص رئیس، قابل طرح است. این هم یک محدودیت جدید برای نمایندگان است. مضافاً آن که با این حکم ترتیب رسیدگی به مواد هر طرح یا لایحه درهم میریزد و مشکلات عدیدهای را در عمل به وجود میآورد.
9. در ادامه همین مادّه آمده است: برای موادی که پیشنهاد چاپ شده ندارند یکجا رأیگیری میشود و اگر به تصویب نرسد، به تشخیص رئیس یا پانزده نفر از نمایندگان برای برخی از مواد جداگانه رأیگیری و موادی که به تصویب نرسد حذف و برای مابقی یکجا رأیگیری انجام میشود. ولی اگر باز این رأی منفی بود تکلیف روشن نیست. در تعیین همین «برخی از مواد» نیز ملاک معلوم نیست و هرج و مرج و ناکارامدی در پی خواهد داشت.
10. در تبصره 1 همین مادّه آمده است که اگر کلّیات طرح یا لایحه در کمیسیون اصلی به تصویب نرسد با تشریفاتی در صحن قابل طرح است. در حالی که در شرایط فعلی گزارش رد کمیسیون باید بدون قید و شرط در مجلس مطرح شود. علاوه بر این در تبصره آمده است اگر پس از آن تشریفات، کلیات در صحن مطرح و تصویب شد، مجدّداً به کمیسیون ارجاع میشود و در صورت عدم تصویب مجدد در کمیسیون بایگانی میگردد. این هم محدودیت روشن دیگری برای اختیارات نمایندگان مجلس در صحن علنی است.
آقای دکتر لاریجانی، همکاران ارجمند!
این اصلاحیه سنگ بنای افزایش نفوذ گروه های دارای منافع خاص بر قوه قانونگذاری خواهد شد و تدریجا مجلس را از منافع مردم اسلام انقلاب و استقلال کشور دور میسازد و به سمت منافع صاحبان زر و زور و مطامع بیگانگان میکشاند. پیچیدگیهای دیگری هم دارد که علاوه بر خطرات و زیانهای سابقالذکر تاثیر مثبتی بر کارایی تقنین نمیگذارد. حال که با عجله به کلیات رای داده شد به این نکات توجه کافی بفرمایید و برای اصلاح آن را به کمیسیون ارجاع بفرمایید. از این هشدار برادر کوچکتان چشم نپوشانید.
منبع: فارس
۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس صورت گرفت ارجاع ماده مربوط به زمان رسیدگی به طرحها و ل
در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس صورت گرفتارجاع ماده مربوط به زمان رسیدگی به طرحها و لوایح به کمیسیون تدوین آییننامهنمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده یک طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تدوین آییننامه ارجاع دادند به گکلیات طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس به تصویب رسید
یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۰ مجلس با کلیات طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس موافق کرد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نمایندگان مجلس به منظور افزایش کیفیت طرحها و لوایح و نحوه رسیدگی به آنها طرحی را با امضای 29 نماینده به صحن علنی ارائه کردندطرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس باید دو شوری مطرح شود
مفتح در تذکر آیین نامهای طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس باید دو شوری مطرح شود عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس از اهمیت بالایی برخوردار است گفت برای بررسی دقیقتر اصلاح موادی از این قانون بهتر است که به صورت دو شوریبا 144 رأی مثبت نمایندگان صورت گرفت موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاحیه آییننامه داخلی خانه ملت
با 144 رأی مثبت نمایندگان صورت گرفتموافقت مجلس با کلیات طرح اصلاحیه آییننامه داخلی خانه ملتنمایندگان مجلس با 144 رأی موافق کلیات طرح اصلاحیه قانون آییننامه داخلی خانه ملت را به تصویب رساندند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبحنامه توکلی به رییس مجلس درباره اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس
نامه توکلی به رییس مجلس درباره اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلسبخش داخلی الف 1 مهر 93تاریخ انتشار سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۰۳ متن نامه احمد توکلی به رییس مجلس به شرح ذیل است ریاست محترم مجلس همکاران ارجمندبا سلام و احترامنکات مهمی در باره طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخسبحانینیا به فارس خبر داد ارائه گزارش عبداللهی از طرح اصلاحیه آییننامه داخلی در جلسه غیرعلنی مجلس
سبحانینیا به فارس خبر دادارائه گزارش عبداللهی از طرح اصلاحیه آییننامه داخلی در جلسه غیرعلنی مجلسعضو هیأت رئیسه مجلس از ارائه گزارش عبداللهی درباره طرح اصلاحیه آییننامه داخلی مجلس در نشست غیرعلنی صبح امروز خانه ملت خبر داد حسین سبحانینیا نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلپس از تصویب کلیات طرح اصلاح قانون آییننامه داخلی مجلس مجددا به کمیسیون ارجاع شد
پس از تصویب کلیاتطرح اصلاح قانون آییننامه داخلی مجلس مجددا به کمیسیون ارجاع شدنمایندگان مجلس با ارجاع طرح اصلاحیه قانون آییننامه داخلی مجلس به کمیسیون تدوین آییننامه برای رفع اشکالات این طرح موافقت و آن را دو شوری کردند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس نمایندگان مجلسطرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس به کمیسیون مربوطه ارجاع شد
با موافقت هیئترئیسه طرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس به کمیسیون مربوطه ارجاع شد طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس به منظور رفع ابهام و بررسی بیشتر به کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس ارجاع شد به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران در جلسه علنی امروز با موافقت نماینکلیات طرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس تصویب شد
با موافقت نمایندگان کلیات طرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس تصویب شد نمایندگان با تصویب کلیات طرح اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس موافقت کردند به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران نمایندگان در جلسه علنی امروز با کلیات اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس شورموافقت مجلس با کلیات طرح اصلاحیه آییننامه داخلی خانه ملت
موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاحیه آییننامه داخلی خانه ملت نمایندگان مجلس با 144 رأی موافق کلیات طرح اصلاحیه قانون آییننامه داخلی خانه ملت را به تصویب رساندند به گزارش نامه نیوز نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز یکشنبه خانه ملت کلیات طرح اصلاح موادی ازجلسه مجلس به صورت غیرعلنی آغاز شد/بررسی اصلاح آییننامه داخلی مجلس در جلسه
دقایقی قبل جلسه مجلس به صورت غیرعلنی آغاز شد بررسی اصلاح آییننامه داخلی مجلس در جلسه جلسه مجلس به صورت غیرعلنی در مورد بررسی اصلاح آیین نامه داخلی مجلس آغاز شد به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران جلسه امروز یکشنبه 30شهریور مجلس شورای اسلامی به صورت غیرعلنی و غیررسمی آغایرادات، طرح اصلاح آیین نامه داخلی مجلس را به کمیسیون بازگرداند
سیاسی مجلس ایرادات طرح اصلاح آیین نامه داخلی مجلس را به کمیسیون بازگرداند رئیس مجلس شورای اسلامی به دلیل ایراداتی که در طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس وجود داشت این طرح را برای بررسی دو شوری به کمیسیون آیین نامه بازگرداند به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر در جلسه علنی رطرح اصلاح آییننامه مجلس به کمیسیون مربوطه ارجاع شد
سهشنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۴ طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس که از روز یکشنبه در دستور کار نمایندگان قرار گرفته بود در جلسه علنی امروز سهشنبه به کمیسیون مربوطه ارجاع شد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از آییننامهمدیرکل ثبت احوال کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد نیاز کهگیلویه و بویراحمد به 4 دستگاه چاپگر صدور شناسنامه مکانیزه
مدیرکل ثبت احوال کهگیلویه و بویراحمد مطرح کردنیاز کهگیلویه و بویراحمد به 4 دستگاه چاپگر صدور شناسنامه مکانیزهمدیرکل ثبت احوال استان کهگیلویه و بویراحمد از نیاز این استان به تعداد 4 دستگاه چاپگر صدور شناسنامه که هر کدام 50 میلیون تومان قیمت دارد خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس ازآییننامه اجرایی قانون تشکیلات و اختیارت سازمان اوقاف و امور خیریه اصلاح شد
شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۲ با تصویب هیئت دولت ماده 24 آیین نامه اجرایی قانون تشکیلات و اختیارت سازمان اوقاف و امور خیریه اصلاح شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هیئت وزیران در جلسه 93 6 5 به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد و به استناد ماده 17 قانون تشکیلات و اختیاراتبررسی ایرادات آییننامه داخلی مجلس در جلسه غیر علنی
یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۵ یک عضو کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس پیش از آغاز جلسه علنی مجلس درباره اصلاحات مورد نیاز در آییننامه داخلی مجلس به نمایندگان گزارش داد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا رضا عبداللهی عضو کمیسیون تدوین آییننامه داخلی د-
سیاسی
پربازدیدترینها