واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۳ (۹:۱۲ق.ظ)
گردشگري موتور محرک خروج از رکود اقتصادي است رئيس سازمان ميراث فرهنگي تصريح کرد: امروز در شرايط فعلي به دليل سوءتدبيرها و سوءمديريتهاي 8 سال گذشته، اقتصاد کشور با رکود مواجه شده است و با وجود تلاش دولت تدبير و اميد در اين بخش، هنوز نتوانستهايم از رکود اقتصادي خارج شويم.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با اشاره به نقش ارزنده، برجسته و تعيين کننده خوزستان در تمامي دورههاي تاريخي کشور و تاکيد بر گسترش زيرساختهاي گردشگري در اين استان، گفت: گردشگري موتور محرک خروج از رکود اقتصادي است.
مسعود سلطانيفر، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ديدار با نماينده مردم شوشتر در مجلس شوراي اسلامي، شهردار شوشتر و نمايندگان تشکلهاي مردمنهاد دوستدار ميراثفرهنگي خوزستان، گفت: خوزستان در گذشتههاي دور نقش ارزنده، برجسته، روشن و تعيين کننده در کشور داشته است.
معاون رئيسجمهور با تبريک فرارسيدن هفته دفاع مقدس و سي و چهارمين سالگرد اين حماسه تاريخي، جاودان و ماندگار به ملت ايران و مردم خوزستان، افزود: خوزستان پس از انقلاب اسلامي هم نقش برجستهاي در سال هاي دفاع مقدس و فرآيند بازسازي داشته است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به اينکه مردم خوزستان، خونگرم، صادق و مهربان هستند، يادآور شد: آثاري که در اين منطقه وجود دارد، شامل شوش، شوشتر و چغازنبيل در بخش ميراث فرهنگي مناطقي استثنايي هستند.
وي از شوش به عنوان کانديداي اصلي ثبت جهاني در سال آينده ياد کرد و گفت: اين اتفاق بزرگ و کمنظيري است که دو اثر ثبت جهاني شده کشور در يک منطقه با اين وسعت قرار دارد و سال آينده با ثبت جهاني شوش، استان خوزستان 3 اثر از آثار ثبت جهاني شده کشور را خواهد داشت.
سلطانيفر با بيان اينکه برنامهريزي مناسب در حوزه گردشگري، اقتصاد اين استان را متحول ميکند، اظهار داشت: ما بايد به جاي پراکنده کردن منابع در ساير زمينهها در مناطق مختلف کشور که داراي جاذبههاي گردشگري، تاريخي، مذهبي و طبيعي است سرمايهگذاري کنيم.
معاون رئيسجمهور با تاکيد بر سرمايهگذاري در زمينه هتلسازي، مراکز اقامتي، رستورانها، شبکه حمل و نقل و ساير زيرساختهاي گردشگري و ساماندهي موزهها، تصريح کرد: بسياري از کشورهايي که از لحاظ جاذبههاي گردشگري منابعي مشابه ظرفيتهاي کشور ما در اختيار ندارند با برنامهريزي و صرف منابع در توسعه زيرساختهاي گردشگري در مسير رشد و توسعه اقتصادي قرار گرفتهاند.
وي تصريح کرد: امروز در شرايط فعلي به دليل سوءتدبيرها و سوءمديريتهاي 8 سال گذشته، اقتصاد کشور با رکود مواجه شده است و با وجود تلاش دولت تدبير و اميد در اين بخش، هنوز نتوانستهايم از رکود اقتصادي خارج شويم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به اينکه گردشگري طي چند ماه اخير با سرعت رشد پيدا کرده است، يادآور شد: ظرفيت هتلهاي 4 و 5 ستاره شهرهاي بزرگ و تاريخي اصفهان، شيراز و يزد براي سال 2014 و نيمه سال 2015 تکميل شده و اين در حالي است که خانههاي تاريخي که به اماکن اقامتي تبديل شده، يکي از پرجاذبهترين اماکن براي گردشگران است.
معاون رئيسجمهور ادامه داد: ما از تمامي سرمايهگذاراني که در بخش گردشگري فعال هستند دعوت ميکنيم با قوت بيشتري در اين حوزه فعاليت کنند چرا که شرايط موجود در کشور ما به لحاظ جاذبههاي تاريخي، طبيعي، مذهبي و زيارتي موقعيت مناسبي براي گسترش گردشگري و سودآوري در اين بخش براي سرمايهگذاران بخش خصوصي به وجود آورده است.
سلطانيفر تاکيد کرد: در شرايطي که کشور در رکود اقتصادي قرار دارد، ميتوان گردشگري را موتور محرک خروج از رکود اقتصادي دانست، طي يک سال گذشته با ادبيات محترمانه دولت با ساير کشورها و رويکرد مثبت دولتمردان در تعامل با دنيا همراه با حفظ منافع متقابل، روند ورود گردشگران به کشور با رشد 200 درصدي همراه بوده است.
وي با اشاره به اينکه گسترش زيرساختهاي گردشگري در شوش و شوشتر بايد به طور جدي مورد توجه قرار گيرد، يادآور شد: بايد در اماکن ميراث جهاني امکانات رفاهي مناسب ايجاد کنيم در حال حاضر شرايط مناسبي از نظر امکانات گردشگري در سازههاي آبي شوشتر، چغازنبيل و شوش وجود ندارد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به اينکه منابعي که براي مرمت، احياء و بازسازي بناهاي تاريخي در اختيار سازمان ميراث فرهنگي قرار دارد، 5 درصد از نياز اين بخش را مرتفع ميکند، ادامه داد: براي احياء و نگهداري از اين حجم وسيع بناها و آثار تاريخي، بخش خصوصي بايد وارد اين حوزه شود.
معاون رئيس جمهور افزود: بازاريابي براي ورود گردشگران به کشور خوب بوده و امروز بايد بازارداري کنيم تا شرايط موجود حفظ شود و حجم ورود گردشگر بيش از پيش افزايش پيدا کند.
سلطانيفر در پايان موفقيت در بخش توسعه زيرساختهاي گردشگري و حفظ و احياء ميراث فرهنگي را منوط به کمک تشکلهاي مردمنهاد، مردم، بخش خصوصي، شهرداريها و ساير دستگاهها دانست.
يادآور ميشود، نماينده مردم شوشتر در مجلس شوراي اسلامي، شهردار شوشتر و نمايندگان تشکلهاي مردمنهاد دوستدار ميراث فرهنگي خوزستان در ادامه اين ديدار پيشنهادها و نظرات خود را در ارتباط با توسعه و گسترش گردشگري و حفظ و احياء مواريث تاريخي-جهاني اين منطقه بيان کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]