واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم آیت الله حسینی بوشهری:
نیم قرن مجاهدت خالصانه آیتالله آدینهوند موجب تقویت پایههای علمی حوزه شد
قم - خبرگزاری مهر: مدیر حوزههای علمیه کشور در پیامی با تسلیت درگذشت آیت الله آدینه وند استاد ادیب حوزه گفت: این عالم وارسته در بیش از نیم قرن مجاهدت علمی و خدمت خالصانه موجب تقویت پایه های علمی حوزه و تربیت شاگردان فراوان شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در پیام تسلیت آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری آمده است: ارتحال استاد مشهور ادبیات حوزه، حضرت آیت الله حاج شیخ محمدرضا آدینه وند (اعلی الله مقامه) را به ساحت قدسی حضرت «بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف»، حوزه های علمیه، خاندان مکرم و شاگردان آن فقید سعید تسلیت میگویم. وی افزوده است: تلاش وافر این عالم وارسته در نشر معارف بلند مکتب اهل بیت(علهیم السلام) و تعلیم و تربیت عالمان برجسته در بیش از نیم قرن مجاهدت علمی و خدمت خالصانه به حوزههای علمیه که منشأ برکات فراوان، تالیف آثار علمی ارزشمند در تقویت پایههای علمی حوزه و تربیت شاگردان فراوان شد، بخشی از زندگی نامه پر بار این استاد فرهیخته و پرتلاش است که به فضل الهی مشمول رحمت حق و قبول درگاه الهی خواهد بود. اعلام مراسم تشییع همچنین بر اساس اعلام مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین طهماسبی، امام جمعه کوهدشت اظهار داشت: پیکر مطهر آیت الله آدینه وند صبح چهارشنبه 2 مهرماه از مسجد امام حسن عسکری(ع) به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) تشییع خواهد شد. وی با بیان این که هنوز محل دفن ایشان مشخص نشده است، ابراز داشت: آیت الله آدینه وند برای خود قبری در امامزاده ابراهیم قم خریداری کرده بود و قرار بود ایشان در آنجا دفن شوند؛ اما از دفتر مقام معظم رهبری در قم اعلام شده که برای دفن ایشان در حرم برنامه ای دارند و هنوز محل دقیق دفن ایشان مشخص نشده است. تربیت 15 هزار شاگرد امام جمعه کوهدشت با بیان این مطلب که آیت الله آدینه وند قریب به 15 هزار شاگرد تربیت کرد، خاطرنشان ساخت: بزرگان علمی زیادی همچون آیت الله مؤمن، آیت الله طاهری خرم آبادی، حجت الاسلام والمسلمین روحانی(رییس جمهور) و برخی از مراجع عظام و اساتید از شاگردان ایشان بودند. حجت الاسلام والمسلمین طهماسبی با بیان این مطلب که ایشان ادیب اعظم بود، تصریح کرد: آیت الله آدینه وند، قرآن شناس و مفسر بود و در خط مستقیم ولایت و مرجعیت قدم بر می داشت.
اثر برجسته استاد آدینه وند وی با اشاره به این که ایشان علاوه بر سجایای علمی و اخلاقی خطاط، شاعر و نویسنده نیز بود گفت: کتاب 6 جلدی ایشان به نام "کلمه الله هی العلیا" از آثار برجسته این عالم وارسته می باشد. استاد ادبیات اساتید حوزه آیت الله محمدرضا آدینه وند استاد معروف ادبیات عرب در حوزه علمیه قم عصر یکشنبه پس از عمری تلاش برای تربیت طلاب و ترویج مکتب اهل بیت(ع) دارفانی را وداع گفت. مرحوم آیت الله آدینه وند استاد ادبیات بسیاری از اساتیدی است که هم اکنون سطوح عالی حوزه علمیه قم را تدریس میکنند. همچنین بسیاری از رجال سیاسی و متصدیان پستهای مهم اجرایی و قضایی و نیز ائمه جمعه کشور از شاگردان این استاد والامقام حوزه بوده اند آیت الله آدینه وند 60 سال ادبیات عرب را در حوزه قم تدریس کرد و منشا برکات فراوانی در تربیت و تقویت پایه های علمی طلاب و فضلای حوزه شد. این روحانی وارسته صاحب تالیفات علمی چون کتاب "کلمةالله هی العلیا" که شامل تمام تجزیه و تمام ترکیب قرآن است و نیز سیمای توحید در قالب شعر فارسی می باشد. گفتنی است، کنگره ادیب اعظم به منظور پاسداشت استاد آدینهوند در اردیبهشت سال 1392 در شهرستان کوهدشت برگزار شد.
۱۳۹۳/۶/۳۱ - ۱۱:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]