تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى‏خواهد خداوند او را از زبانيه (فرشتگان عذاب) نوزده‏گانه برهاند، بسم الل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816330855




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجلس ضدفساد و معتدل می‌تواند به تحقق‌ شعارهای اعتدالی کمک کند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مجلس ضدفساد و معتدل می‌تواند به تحقق‌ شعارهای اعتدالی کمک کند
«مجلس ضدفساد و معتدل مهم‌ترین جایگاهی‌ست که می‌تواند در مسیر تحقق‌بخشی به شعارهای اعتدالی ایفای نقش کند. اگر این مجلس شکل بگیرد؛ گمان می‌کنم آن زمان امکان امیدوار شدن به ادامه روند اصلاحات در جامعه ایران به وجود می‌آید. از منظر من، با تمرکز بر روی سه مولفه اساسی قانون‌گرایی شورای نگهبان و کارآمدی در دولت و اجماع در اصلاح‌طلبان می‌توان یک مجلس ملی و ضد فساد را شکل داد.»
آفتاب- سرویس سیاسی: دورنمای تعامل دولت تدبیر و امید با مجلس نهم و گمانه‌زنی در خصوص ترکیب مجلس آینده از جمله مسائلی‌ است که این روز ها بازار نقد و بررسی آن در بین صاحب‌نظران و اصحاب رسانه بسیار داغ است. آن چه در پی می‌آید؛ گفت‌وگوی «آفتاب» با دکتر کیانوش راد، نماینده مردم اهواز در مجلس ششم، عضو شورای عالی بنیاد باران است.


به گزارش آفتاب، وی در طول این گفت‌وگو، سه مولفه اساسی قانون‌گرایی شورای نگهبان و کارآمدی در دولت و اجماع در اصلاح‌طلبان، را تنها راه‌کار برون رفت از وضعیت فعلی می‌داند.


***
پیش‌بینی شما از دورنمای تعامل دولت تدبیر و امید با مجلس فعلی به چه شکل است؟ از منظر شما این تعامل نهایتا به سمت تضاد پیش خواهد رفت یا توافقی حداقلی حاصل خواهد شد؟


پاسخ به سوال شما در شرایط فعلی دشوار به نظر می‌رسد اما بر اساس روند موجود قضایا و در پیش‌رو بودن انتخابات مجلس می‌توان پیش‌بینی کرد که مجلس به خرده‌گیری و فشار بر دولت بیافزاید. البته این ماجرا به متغیرهای دیگری نیز وابسته است. میزان توفیق دولت در شعارهایی و وعده‌هایی که طریق از طرح آنان در جامعه توانسته است اکثریت آرای عمومی را به خود جلب کند. طبیعتا به میزانی که دولت بر تحقق این وعده‌ها و اجرای برنامه‌های مذکور اصرار بورزد؛ مجلس فعلی نیز مخالفت خواهد کرد. دولت ناگزیر است در مسیر تاکید بر این برنامه‌ها گام بردارد؛ چرا که هرگونه کوتاهی در این مورد، منجر به ریزش آرا و کاهش محبوبیت اجتماعی دولت یازدهم خواهد شد. به گمان من، آقای روحانی و مجموعه دولت تدبیر و امید به روند جاری برنامه هایشان تداوم دهند. البته با این تفاسیر، قاعدتا فشار مجلس‌ فعلی بر دولت نیز افزایش می‌یابد.


اگر این پیش‌بینی را به عنوان پیش‌فرض قرار دهیم؛ با لحاظ کردن مولفه «اقبال اجتماعیِ» اکثریت صاحبان آرا، آیا احتمال روی دادن تغییرات گسترده در ترکیب و بافت فکری نمایندگان نسبت به مجلس فعلی در انتخابات دور آینده مجلس وجود دارد؟


ببینید تغییر در ترکیب فعلی نمایندگان در مجلس آینده به متغیرهای مختلفی بستگی دارد. از یک طرف وابسته به ساختار حاکمیتی است که در انعطاف شورای نگهبان و پذیرش واقعیت‌های موجود و کاهش سخت‌گیری‌ها، چهره‌اش نمایان می‌شود؛ سخت‌گیری‌هایی که گاهی با قانون نیز مطابقت عینی ندارد. در صورت وقوع چنین اتفاقی، امکان رقابت میان داوطلبان نیز بیشتر می‌شود. عامل دیگر از اقدامات منسجم دولت در جهت تحقق برنامه‌ها و وعده‌هایش نشات می‌گیرد؛ این اقدامات سبب می‌شود تا بدنه اجتماعی هم‌چنان امیدوار به ادامه راه دولت باشد. اگر دولت به هر علتی نتواند بدنه اجتماعی را امیدوار کند، با ریزش آرا مواجه می‌شود.


متغیر سوم، علاوه بر شورای نگهبان و دولت، ائتلاف حداکثری اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان و انتظارات حداقلی آن‌ها است؛ به این معنا که تحقق اجماع منجر به شکل‌گیری مجلسی متشکل از غیر افراطیون جناح راست و عقلای جناح‌های مختلف شود. به نظر من مجلس ضدفساد و معتدل مهم‌ترین جایگاهی‌ست که می‌تواند در مسیر تحقق‌بخشی به شعارهای اعتدالی ایفای نقش کند. اگر این مجلس شکل بگیرد؛ گمان می‌کنم آن زمان امکان امیدوار شدن به ادامه روند اصلاحات در جامعه ایران به وجود می‌آید. از منظر من، با تمرکز بر روی سه مولفه اساسی قانون‌گرایی شورای نگهبان و کارآمدی در دولت و اجماع در اصلاح‌طلبان می‌توان یک مجلس ملی و ضد فساد را شکل داد.


تحلیل شما از وزن اجتماعی و سیاسی افراطیون مانند جبهه پایداری و میزان توانایی آنان برای جذب آرای شهروندان در انتخابات مجلس آینده چیست؟


از دید من، جبهه پایداری به تنهایی قابل اعتنا نیست. بستر اجتماعی و روند کلی جامعه نیز در جهت تقویت جبهه پایداری قرار ندارد اما جریانات ذی‌نفوذ و تاثیرگذاری در این میان وجود دارند که در مواردی به شکل پنهان و گاهی هم به صورت آشکار، در تحولات سیاسی نقش دارند و می‌توانند در میدان دادن به جبهه پایداری موثر باشند




تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن