واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
نماینده طلاب و فضلای استان تهران:
حضور مبلغان در مدارس سبب اتصال انسان به ابدیت است خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام عباس مداحی، نماینده طلاب و فضلای استان تهران با اشاره به اهمیت حضور مبلغان دین در مدارس، گفت: حضور روحانیت در مدارس برای خط دهی الهی علم انسان است و سبب اتصال او به ابدیت می شود.
حجت الاسلام عباس مداحی، نماینده طلاب و فضلای استان تهران، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره حضور روحانیان در مدارس و اهمیت آن گفت: حضور روحانیت در مدارس برای خط دهی الهی علم انسان است و کسانی که علم را برای دنیا فرا گرفته اند فقط در دنیا پاداش خود را دریافت میکنند و از پاداش اُخروی بیبهرهاند.
وی با اشاره به حدیث نبوی(ص) «یا اباذر، لکل شیء لک نیة حتی فی الاکل و النوم»اظهار داشت: با توجه به این حدیث انسان برای هر عملی می تواند نیت الهی کند حتی برای خوردن و خوابیدن و برای او عبادت محسوب شود و در تفسیر آیه «الَّذِینَ هُمْ عَلَىٰ صَلَاتِهِمْ دَائِمُونَ» آمده است منظور کسانی است که در هر کاری نیت الهی داشته باشند.
نماینده طلاب و فضلای استان تهران در ادامه با اشاره به مقدم شدن تزکیه بر تعلیم در سه جای قرآن کریم، ابراز داشت: بیان خداوند متعال نشان دهنده اهمیت تزکیه است.
وی یکی دیگر از فواید حضور روحانیت در مدارس را اتصال انسان به ابدیت عنوان کرد و گفت: دانش آموزی که برای خدا دانش را یاد می گیرد در آینده اگر متخصص در کاری بشود او نیز دیگران را برای خدا هدایت میکند، و چنین کسی مثال آیه «صِبْغَةَ اللَّـهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّـهِ صِبْغَة وَنَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ» است که همه چیز خود را رنگ الهی میدهد. و کسی که برای مادیات درس میخواند همچون کرم ابریشمی میماند که دور خود را میتند و در آخر از بین میرود.
مشاور تربیتی مدرسه حجتیه قم با اشاره به مخالفت دشمنان انقلاب با حضور روحانیت در مدارس، گفت: هر گاه دشمن در مقابل کار ما موضع گرفت به یاد سخن امام راحل بیفتیم که فرمودند «هر کجا دشمن از کارهای ما انتقاد کرد بدانیم همان درست و در صراط مستقیم قدم گذارده ایم و باید آن را تقویت کنیم و اگر دشمن هیچ حرفی نداشت بدانیم راه را درست نمی رویم».
وی با بیان حدیث «قلبُ الحدثِ کالارضِ الخالیة کلّما القِیَ فیها قَبِلَتها» از امام صادق(ع) به اهمیت تربیت نوجوانان اشاره کرد و گفت: امام صادق(ع) قلب کودک و نوجوان را همچون زمین آماده کشت می داند و دشمن نیز درصدد غافل کردن این قشر مهم جامعه است تا هر چه خود می خواهد در این زمین، کشت کند و امیر المؤمنان(ع) نیز فرمودند «الناسُ ثلاثة عالمٌ ربانی ومتعلمٌ على سبیل نجاة وهمجٌ رَعاع» دشمن میخواهد جوانان ما را از قبیل گروه سوم قرار دهد تا با هر بادی به سویی کشیده شود.
نماینده طلاب و فضلای استان تهران افزود: نقش روحانیت این است که مردم را از غفلت بیرون آورد، و اگر توانست هدایت گر شود، اما اگر فکر و اندیشه جوان از افکار مادی و غربی شکل بگیرد هنگام حضور در جامعه به دنبال ایجاد شدن هر موجی او نیز به آن موج می گراید و با ایجاد موجی دیگر به آن سو می رود و این بی ثباتی در شخصیت او نهادینه می شود.
وی یکی دیگر از وظایف روحانیت در مدارس را تبدیل کردن شعار به شعور دانست و گفت: به تایید قرآن در آیه 179 سوره اعراف «وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ کَثِیرًا مِّنَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ ۖ لَهُمْ قُلُوبٌ لَّا یَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْیُنٌ لَّا یُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَّا یَسْمَعُونَ بِهَا ۚ أُولَـٰئِکَ کَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ ۚ أُولَـٰئِکَ هُمُ الْغَافِلُونَ» کسانی که غافلند قلب، چشم و گوشی برای فهمیدن حق ندارند و دشمن وقتی که توانست با دروغ و حیله و تبلیغات سوء، فکر و معنویت جوانان را بگیرد و آنها را غفلت زده کند در حقیقت بصیرت و حق شنوی آنان را گرفته است.
مشاور تربیتی مدرسه حجتیه قم افزود: شهیدانی چون چمران و بابایی و امثال آنها با این که به کشورهای غربی سفر کرده اند اما روحیه معنوی، اخلاقی و عبادی خود را حفظ کرده و جزو شاگردان ممتاز علمی دانشگاه بودند چرا که به دنبال خواسته های نفسانی خود نبوده و تربیت دینی، از ابتدای کودکی در عمق جانشان شکل گرفته است. دشمن نیز با شناخت اهمیت جریان نهادینه شدن معرفت دینی در کودکی، با حضور روحانیت در مدارس مخالف است.
وی سخن گفتن به زبان مردم را یکی از راهبردهای حضور فعال روحانیت در مدارس عنوان کرد و اظهار داشت: باید مردم را هماهنگ با زبان خود آنها ارشاد و هدایت و برای این منظور با کودکان نیز به زبان مختص خود آنان صحبت کرد.
نماینده طلاب و فضلای استان تهران زندگی با مردم و مردمی بودن روحانی را از دیگر راهبردهای تبلیغ روحانیت در مدارس دانست و ابراز داشت: زندگی کردن با کودکان، نماز جماعت، اردو و بازی کردن با آنها از جمله کارهای روحانیت در ارتباط سازنده و تأثیرگذار است و همان گونه که مردمی بودن پیامبران در قرآن به شیوه های «رسولا منهم، فیهم، معهم» بیان شده است باید سعی شود، طلبه مردمی باشد.
حجتالاسلام مداحی ادامه داد: در روایات آمده است که پیامبر(ص) به صورت دایره ای با مردم می نشستند و کسی که از بیرون وارد می شد نمی فهمید که چه کسی بزرگ مجلس است. پیامبر به مردم می فرمودند «انا بشر مثلکم» تا برای مردم عادی شده و بتوانند با او ارتباط برقرار کنند.
وی در پایان اخلاص، اخلاق و احترام را از ویژگیهای روحانیان برشمرد و گفت: در برهه ای از زمان برای امام خمینی(ره) خانه ای در «دربند» مهیا شد، امام(ره) به جهت ساده زیستی که داشتند چند روز بیشتر نتوانستند در آنجا دوام بیاورند و دستور دادند در پایین شهر خانه ای ساده برای ایشان فراهم کنند و این نشان از تواضع و مردمی بودن آن امام همام است./921/ت302/ی
۱۳۹۳/۶/۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]