واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پنجمین علت مرگ در جهان چیست؟
دبیر علمی همایش مشترک دمانس و پارکینسون با بیان اینکه دمانس پنجمین علت مرگ سالمندان را تشکیل میدهد، از افراد خواست با مصرف مواد غذایی سالم، یک ساعت پیادهروی و ارتباطات اجتماعی به پیشگیری از این اختلال بپردازند.
آفتاب: فاطمه خمسه در گفتوگو با فارس، با بیان افزایش جمعیت سالمند و بیماریهای مرتبط با این گروه سنی در جهان و ایران اظهار داشت: دمانس یا زوال عقل و پارکینسون بیماریهایی هستند که گروه سالمند را بیشتر از سایر گروههای سنی درگیر میکند. به طور مثال دمانس در سنین بالای 60 سال بیشتر دیده میشود و این اختلال پنجمین علت مرگ را تشکیل میدهد.
دمانس ششمین عامل نگران کننده برای سالمندان
وی افزود: متأسفانه در ایران به دلیل نبود غربالگری نمیتوانیم آماری در این زمینه ارائه دهیم، همچنین باید گفت دمانس ششمین عامل نگران کننده برای سالمندان است.
این نورولوژیست ادامه داد: بنابراین همایش مشترکی برای اختلالات دمانس و پارکینسون 10 و 11 مهر سال جاری برگزار میشود که هدف آن ارائه تازههای تشخیصی، تصویربرداری و درمانهای غیردارویی در اختلالات رفتاری این بیماریها و مشکلاتی است که پزشکان را قبل و بعد از عملهای جراحی با بیماران مواجه میسازد.
علائم آزایمر از 20 سال قبل قابل شناسایی است
دبیر علمی همایش مشترک دمانس و پارکینسون تصریح کرد: یکی از نکات مهم توجه به رخداد دمانس در مرحله زودهنگام و زمانی است که هنوز علایم دیده نمیشود، دلیل عدم پاسخدهی به درمانها و اینکه داروهایی برای درمان قطعی این اختلال وجود ندارد این است که باید از 20 سال قبل به شناخت علایم این اختلال توجه شود.
وی ادامه داد: تحقیقات نشان میدهد چنانچه 20 سال قبل، علایم اولیه را در فرد شناسایی کنیم میتوانیم مانع از بروز اختلال شویم، این علایم را در مایع مغزی - نخاعی و به واسطه تصویربرداری PET میتوان تشخیص داد.
این نورولوژیست تصریح کرد: روز یازدهم نیز در رابطه با اختلال پارکینسون و تشخیص افتراقی آن، درمان انواع تیک و اختلالات حرکتی و تازههای درمانی در این زمینه و همچنین استفاده از تحریک عمقی مغز که در افراد مبتلا به پارکینسون که به درمانهای دارویی جواب نمیدهند مؤثر است به بررسی خواهیم پرداخت.
نقش مصرف خودسرانه آرامبخشها در ابتلا به دمانس
وی با بیان دمانس به عنوان اختلال حافظه و عملکرد در حیطه شناختی که منجر به اختلال در عملکرد فعالیتهای روزانه میشود گفت: شایعترین عامل دمانس آلزایمر است که حدود 60 درصد را به خود اختصاص میدهد، مصرف انواع داروها به ویژه گروه بنزودیازپینها مانند لورازپام، دیازپام، کلونازپام و غیره، علل پزشکی کمکاری تیروئید، کمبود ویتامین B12، ضربههای مغزی و مسمومیت با مواد سنگین مانند آلومینیوم و سرب، 5 درصد علتهای قابل درمان دمانس را تشکیل میدهند و این موارد بیمارانی که با علایم دمانس میآیند بررسی میشود.
مصرف میوه و سبزیجات مانع بروز آلزایمر میشود
این نورولوژیست با تأکید بر پیشگیری از بروز دمانس اظهار داشت: مصرف غذاهای سالم و بدون چربی اشباع شده، مصرف کم گوشت و مرغ و جایگزین کردن ماهی به جای آنها، غلات، سبزیجات، میوههای تازه و روغن زیتون میتواند در پیشگیری به این اختلال مؤثر باشد، به طور کلی برنامه غذایی مدیترانهای که حجم اصلی آن میوه، سبزیجات، غلات و زیتون در آن قرار داده شده است میتواند نقش مؤثری در کاهش ابتلا به این بیماری داشته باشد.
از مسیرهای مختلف استفاده کنید
وی با بیان نقش استفاده از مسیرهای مختلف، افزود: همچنین فعالیت فیزیکی با یک ساعت پیادهروی روزانه منجر به پیشگیری از ابتلا به دمانس میشود، بر این اساس بهتر است افراد از مسیرهای مختلف برای رسیدن به یک مکان استفاده کنند زیرا منجر به ذخیره حافظه میشود، معمولاً رانندهها که مسیرها را از کوچه پس کوچهها میروند ذخیره حافظه خوبی دارند، از طرفی فعالیتهای مغزی مانند شطرنج، جدول و سودوکو میتواند نقش مؤثری در کاهش ابتلا به این اختلال داشته باشد.
وی با تأکید بر ارتباطات اجتماعی در کاهش ابتلا به دمانس و آزایمر، خاطر نشان کرد: افرادی که ارتباطات اجتماعی بیشتری دارند و در پارکها به ورزشهای همگانی میپردازند از ابتلا به آلزایمر پیشگیری میکنند، همچنین تحقیقات در ژاپن نشان میدهد کودکانی که در سنین دبستان به یادگیری زبان دوم میپردازند کمتر دچار دمانس میشوند، بنابراین اختلال حافظه در دو یا چند زبانهها کمتر از کسانی است که به یک زبان صحبت میکنند.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]