تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837007067
آقای سرسنگی! به جای دلواپسی، وعدههایتان را به یاد آورید
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آقای سرسنگی! به جای دلواپسی، وعدههایتان را به یاد آورید
تازهترین اظهار دلواپسی را شاید بتوان در اظهارات مدیرعامل خانه هنرمندان، مجید سرسنگی جستجو کرد. او به تازگی بخشی از دلواپسیهای خود را بیان کرده و گفته است: «اوضاع فرهنگ ما آشفته است و هر کسی میخواهد از آن صحبت کند. امیدوارم انتظامی (معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد) پیامرسان ما به وزیر باشد تا دغدغههای ما به ایشان برسد. ما در حوزه فرهنگی دچار یک وارونگی فرهنگی هستیم مانند وارونگی هوا که هوای پاک و ناپاک گاهی اوقات جابجا میشود و به خاطر نبود استراتژی فرهنگی در طول این سالها به جایی نرسیدهایم.»
آفتاب- زهرا نوروزی: دغدغه دارند؛ نگران هستند و هر روز اعلام دلواپسی میکنند. از دست رفتن سرمایههای فرهنگی و زیر سوال رفتن ارزشهای دینی، بروز ناهنجاریهای اجتماعی حرف اصلی دلواپسان فرهنگی است. دلواپسانی که روزی بر رفع توقیف فیلمها و صدور مجوزها کتابها اعتراض میکنند و روزی دیگر از حمایت نشدن آثار ارزشی سخن به میان میآورند.؛ طبقه نوظهوری که بزرگترین طیف منتقدان فرهنگی دولت یازدهم را تشکیل میدهند، گاهی صدایشان از مجلس بلند میشود و گاهی از نهادهای غیردولتی ترییون اختیار میکنند.
با این وجود دلواپسی تنها مخصوص مخالفان دولت نیست. در هشت سال گذشته بسیاری از هنرمندان، نویسندگان، طمع دلواپسی را تجربه کردهاند. ناشرانی که هر روز با خطر تعطیلی و غم تعدیل نیروهای خود مواجه بودند طمع نگرانی و دلواپسی را به خوبی به یاد دارند. هنرمندانی که پشت درهای بسته خانه سینما صف کشیدهاند نیز دلواپسی را با همه وجود احساس کردهاند. دلواپسی که مدیران فرهنگی دولت دهم با بیان وعدههای هر روزه به نوعی آن را پاسخ میگفتند.
تازهترین اظهار دلواپسی را شاید بتوان در اظهارات مدیرعامل خانه هنرمندان، مجید سرسنگی جستجو کرد. او به تازگی بخشی از دلواپسیهای خود را بیان کرده و گفته است: «اوضاع فرهنگ ما آشفته است و هر کسی میخواهد از آن صحبت کند. امیدوارم انتظامی (معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد) پیامرسان ما به وزیر باشد تا دغدغههای ما به ایشان برسد. ما در حوزه فرهنگی دچار یک وارونگی فرهنگی هستیم مانند وارونگی هوا که هوای پاک و ناپاک گاهی اوقات جابجا میشود و به خاطر نبود استراتژی فرهنگی در طول این سالها به جایی نرسیدهایم.»
مجید سرسنگی از روند بازگشایی نشر چشمه اظهار نگرانی کرده و گفته است: «انتشاراتی که با اهداف نظام در تعارض بوده و تعطیل شده بود، دوباره مجوز فعالیت گرفته و در همان ابتدا نیز کتابی را از نویسندهای چاپ میکند که مشهور به مخالفت با نظام انقلاب اسلامی است.» اگرچه دلواپسی سرسنگی بخش کوچکی از اظهارات جماعت دلواپس است اما بیشباهت به نگرانیهای عمده گروههای تندرو نیست. نگرانیهایی که دنوع و سنخش صد و هشتاد درجه با نگرانی خانواده فرهنگ متفاوت است. با وجود مشکلات یکسان حوزه فرهنگ چرا جنس دلواپسیها متفاوت است؟ مروری بر عملکرد فرهنگی دولت یازدهم و مرور برخی وعدههای مدیران فرهنگی گذشته میتواند تفاوت نگرانیهای دوگروهی که هر روز وزارت ارشاد را مورد خطاب قرار میدهند روشن کند.
بیمه هنرمندان به کجا رسید؟
مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان از جمله مدیرانی بود که وعدههایی را برای بهبود زندگی و معیشت هنرمندان مطرح کرده بود. در اوایل سال 91 پیامکی بین هنرمندان سینما و تئاتر منتقل شده بوده که براساس آن، از آنها خواسته شده بود در صورتی که تاکنون در هیچ تعاونی مسکنی عضو نبودند یا از بخش دولتی خانهای دریافت نکردهاند؛ میتوانند در تعاونی مسکن هنرمندان در خانه هنرمندان ایران ثبتنام کنند. وعده تامین معیشت هنرمندان که از سوی مجید سرسنگی (مدیرعامل خانه هنرمندان ایران) با جدیت مطرح شد، در آن زمان بحث و بررسیهای زیادی را آفرید. وی در گفتوگو با رسانهها اعلام کرده بود که به دنبال تاسیس تعاونی مسکن و خانهدار کردن هنرمندان است؛ سرسنگی گفته بود: « هنرمندان دو دغدغه اصلی را همیشه دارند اول بحث بیمه تامین اجتماعی است و دومین دغدغه آنها نیز بحث مسکن است. من از ابتدای مدیریت در خانه هنرمندان به دنبال حل مشکلات اعضای صنوف هنری و خانهدار کردن آنها بودم لذا بحث راهاندازی تعاونی مسکن را برای جامعه صنفی مدنظر گرفتهام. مدیرعامل خانه هنرمندان در آن زمان اعلام کرد که رایزنیهایی با شهرداری انجام داده است تا زمینه راهاندازی مسکن هنرمندان فراهم شود. سرسنگی علاوه بر بحث مسکن موضوع بیمه هنرمندان را نیز پیش کشیده و گفته بود: «بیمه هنرمندان تا به حال مغفول مانده است از مشکلاتی که ما با آن درگیر هستیم بیمه هنرمندان است. من به شخصه به دیدار هنرمندان میروم و در صحبت با آنان به این نتیجه میرسم که هزینه بالای درمان باعث میشود آنان نتواند به روند درمانشان ادامه بدهند. شنیدهام طرح ساخت بیمارستانی برای هنرمندان مطرح شده است اما بهنظرم به عوض این طرحکه مشخص نیست چقدر کارایی دارد، باید به مسائل کاربردی فکر کرد.»
با اینکه دوسال از وعدههای مدیرعامل خانه هنرمندان گذشته است، هنوز هیچکدام از آنها عملیاتی نشده است. شاید شباهت وعده مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان را بتوان با قردادهای تیپ هنرمندان تئاتر مقایسه کرد؛ طرحی که قرار بود سقف مالی قرارداد کاری هنرمندان این حوزه را مشخص کند با عدم استقبال شاهآبادی معاونت هنری وزارت ارشاد روبهرو شد تا ادامه این طرح به دولت یازدهم منتقل شود. وعدههای برآوردهنشدهای که هنوز وعدهدهندگان، پاسخگوی مغفولماندنش نیستند در حالی ادامه دارد که عدهای هر روز عملکرد فرهنگی دولت یازدهم را زیر سوال برده و طرح و ادعای تازهای را مطرح میکنند.
میراثی که به دولت یازدهم رسید
با اینکه وعده بهبود وضعیت فرهنگ بارها از سوی مسئولان فرهنگی دهم شنیده شده؛ این وعدهها عملا به ثمر ننشست. نابهسامانی در حوره فرهنگ، موازیکاری نهادهای مختلف در حوزه فرهنگ، سانسور سلیقهای و پایینکشیدن فیلمهای دارای مجوز وزارت ارشاد، بخشی کوچکی از دغدغههای گسترده اهالی فرهنگ بود. سینما، تئاتر و ادبیات مصائب مشترک و متفاوتی را در هشت سال گذشته تجربه کردهاند. نوسان قیمت کاغذ، ممیزی گسترده و سلیقهای در حوزه کتاب، کاهش خرید وزارت ارشاد از نشرها و اخذ مالیات غیرقانونی از ناشران، وضعیت تولید کتاب را به مرز رکود کشانید. در این شرایط وخیم بسیاری از ناشران ورشکسته شده و دفاتر خود را تعطیل کردند. در این میان سینما نیز روزهای بهتری از تئاتر را تجربه نکرد. بستهشدن درهای خانه سینما و حواشی هر روز سازمان سینمایی تشنج در بدنه سینما را دو چندان میکرد به طوریکه اصغر فرهادی کارگردان مطرح سینما ایران و برنده جایزه اسکار در مصاحبهای اعلام کرد دولت احمدینژاد سیاهترین دوران تاریک سینما ایران بوده است. تعطیلی خانه تئاتر و بستهشدن تالار مولوی و پرداخت نشدن دستمزد نهچندان بالای هنرمندان تئاتر بخشی از دغدغههای خانواده تئاتر بود که گوش شنوایی برای شنیدن آن وجود نداشت. مشکلاتی که حالا بر روی میز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است تا آنها را حل و فصل کند.
دولت کدام دغدغهها را پاسخگو بوده است؟
شرایط و میراث برجایمانده، دو راه را پیشروی وزیر تازه قرار داد، پاسخگویی به انتقادات هر روز دلواپسان یا عمل به وعدههایی که به خانواده هنری داده بود. هنرمندانی که در هشت سال گذشته بسیاری از آنها این وزارتخانه را تحریم و حتی قدم به آن نمیگذاشتند حالا نیازمند بودند تا دغدغههایش رنگ آرامش بگیرد. وزیر جدید ارشاد از ابتدای آغاز بهکار در وزاتخانهاش، با وجود مخالفت برخی جناحهای داخل مجلس، خانه سینما را بازگشایی کرد و لایحه تامین امنیت شغلی و سامان دادن صندوق اعتباری هنرمندان را پی گرفت. کاری که به گفته فرهاد توحیدی مدیر هیات رئیسه خانه سینما، دولت دهم از انجامش سرباز زده بود در دولت یازدهم رنگ و بوی اجرایی پیدا کرد. امنیت شغلی که دغدغه اصلی هنرمندان بوده و در طیف دغدغههای دلواپسان نمیگنجید. اما دولت یازدهم با اعلام غیرقانونی بودن اخذ مالیات از ناشران سعی کرد از دغدغههای اهالی نشر بکاهد و زمینه رشد فرهنگی را به وجود آورد.
با وجود این اقدامات مثبت دولت دلواپسان هنوز نگراناند و اقدامات ایجابی دولت را درنظر نمیگیرند. روزی از طرح تفکیک جنسیتی در کنسرتها سخن به میان میآورند و روزی حل ناهنجارهای قدیمی اجتماعی را از دولت طلب میکنند زمانی هم علیه وزارت ارشاد شبنامه پخش میکنند. رسانههای جریان خاص تا بدانجا پیش رفتهاند که حرفهای وزیر ارشاد را کوتاه و تحریف میکنند. تمامی اینها اظهارات درحالی است که حامیان دولت گذشتنه وعدههای فرهنگی عمل نشده دولت احمدینژاد را کاملا از یاد برده و کسی را به خاطر عملنشدن وعدهها بازخواست نمیکنند. در میان این هیاهوها بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند که جنس این دغدغهها عمدتا سیاسی است.
فرافکنی ممنوع
فرهنگ در کشور ایران تنها به دست وزارت ارشاد سپرده نشده است؛ بسیاری از نهادهای فرهنگی کشور بخشی از بدنه مدیریت فرهنگ را در اختیار دارند. شاید بهترین راه جلوگیری از تنش این باشد که هر نهادی تنها به وعدههایی که خود به خانواده فرهنگ داده است بپردازد و هر روز نهاد دیگر را مورد حمله و هجمه قرار ندهد. در این شرایط است که میتوان به حل معضلات و مشکلات جامعه فرهنگی کشور به مرور زمان امیدوار شد. فرافکنی و عدم تعامل نهادهای گوناگون با یکدیگر نتیجه و آسیبی جز گسستگی فرهنگی و انباشت مشکلات فایده دیگری نخواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
جایزه «ایزاما» به 16 پژوهشگر برتر حوزه اعتیاد اعطا شد
چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۴ رییس گروه آموزش ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی از برنامه حمایت ویژه از پژوهشگرانی که در حوزه دانش اعتیاد برای ایجاد رفتار سالم در جامعه فعالیت میکنند خبر داد به گزارش خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر حامد اختیاری امروزآقای خاتمی! به جای نامه، توبهنامه بنویسید
آقای خاتمی به جای نامه توبهنامه بنویسید در حالی که مجمع روحانیون مبارز و شخص سیدمحمد خاتمی کارنامه ای سیاه در فتنه ۸۸ و تائید ادعای دروغین تقلب و شعله ور نمودن آتش فتنه داشته اند چندی است سعی نموده اند به عرصه سیاسی کشور بازگردند به گزارش گروه سیاسی-فرهنگ نیوز بستری شدن رهمدیرکل بنیاد شهید همدان: آیتالله مدنی با «حسن خلق» و «اخلاق بسیار خوب» در دل مردم جای گرف
مدیرکل بنیاد شهید همدان آیتالله مدنی با حسن خلق و اخلاق بسیار خوب در دل مردم جای گرفته بودمدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان گفت آیتالله مدنی با حسن خلق و اخلاق بسیار خوب در دل مردم جای گرفته بود به گزارش خبرگزاری فارس از همدان ناصر عارف صبح امروز در مراسم بزرگداآقاي بان كي مون! جايگاه زن ايراني را با محك ضعيف غربي نسنجيد
آقاي بان كي مون جايگاه زن ايراني را با محك ضعيف غربي نسنجيد رئيس بسيج جامعه زنان كشور در جوابيهاي خطاب به بان كي مون از وي خواست جايگاه زن ايراني را با محك ضعيف غربي نسنجد رئيس بسيج جامعه زنان كشور در جوابيهاي خطاب به بان كي مون از وي خواست جايگاه زن ايراني را با محك ضعيف غرباعتیاد سالم را جایگزین اعتیاد مضر کنیم
دبیر علمی کنگره بین المللی دانش اعتیاد اعتیاد سالم را جایگزین اعتیاد مضر کنیم تهران - ایرنا - دبیر علمی کنگره بین المللی دانش اعتیاد گفت شاید اگر افراد در اعتیاد خود مواد یا رفتارهای سالم تر را انتخاب کنند بتوان جای اعتیاد به مواد مضر را گرفت به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرناآیت الله هاشمی رفسنجانی: آقایی می گفت مبارزه با شاه حرام است، می خواهم کار علمی کنم/ از کم فروشی این آقا، کار
آیت الله هاشمی رفسنجانی آقایی می گفت مبارزه با شاه حرام است می خواهم کار علمی کنم از کم فروشی این آقا کار بجایی رسید که رهبری 10 سال با او قهر بودند آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با بیت شهید آیت الله قدوسی از قهر 10 ساله ی رهبر معظم انقلاب با یکی از آقایان گفت که مبارزه باآقایان، این میوه خشک را زیاد بخورید!
آقایان این میوه خشک را زیاد بخورید تأثیر آجیل در افزایش تعداد اسپرم باور نکردنی است به این مطلب امتیاز دهید امام علی علیه السلام می فرمایند سرکه خوب خورشتی است زرد آب را می شکند صفرا را فرو می نشاند و قلب را زنده می کند به گزارش سرویس خانواده جام نیوز سلنیوم موجودیادداشت/ روزنامه وطن امروز آقای وزیر ارشاد! کمی هنربانی بیشتر نیاز است
یادداشت روزنامه وطن امروزآقای وزیر ارشاد کمی هنربانی بیشتر نیاز استمجال نقد و تحلیل نیست اما جناب وزیر دیدید که بیهنری سوار بر موج سیاسی دلبرانه در ونیز شیر باران شد روزنامه وطن امروز در یادداشتی به قلم علیرضا پورصباغ نوشت مجال نقد و تحلیل نیست اما جناب وزیر دیدید که بیهن/یادداشت/ آقای آذری حداقل حرمت صلصالی را نگه دارید/برجسازی تنها نگرانی مدیرعامل
یادداشت آقای آذری حداقل حرمت صلصالی را نگه دارید برجسازی تنها نگرانی مدیرعاملمدیر عامل ذوبیها در گفتوگو با فارس ادبیاتی را علیه کاپیتان سابق تیمش به کار برده که به هیچ عنوان در شأن یک مدیرعامل نیست به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان کسب چهار امتیاز از 7 بازی سپری شده از لیگایراندوست در گفتوگو با فارس: کفاشیان گفت اگر دختران به اینچئون بروند آبرویمان میرود!/ آقای رئیس خدا جای حق
ایراندوست در گفتوگو با فارس کفاشیان گفت اگر دختران به اینچئون بروند آبرویمان میرود آقای رئیس خدا جای حق نشسته استسرمربی سابق تیم ملی فوتبال بانوان با انتقاد از تبعیض فدراسیون بین زنان و مردان گفت خدا جای حق نشسته است نتایج تیم فوتبال مردان نشاندهنده تبعیض است مریم ایراندوفقط عزتاللهی، آقایی و پوررحمتالله در اردو نیستند میرآخوری: پتانسیل موفقیت در آسیا را داریم/ اردوی کیش در آم
فقط عزتاللهی آقایی و پوررحمتالله در اردو نیستندمیرآخوری پتانسیل موفقیت در آسیا را داریم اردوی کیش در آمادهسازی تیم تأثیر زیادی داردمربی تیم ملی جوانان فوتبال ایران گفت پتانسیل کسب موفقیت در رقابتهای قهرمانی آسیا در میانمار را داریم رحیم میرآخوری درگفتوگو با خبرنگار ورزنمیدانم آقایان از کجا خط میگیرند منافی: هیچ کجای دنیا چنین اتفاقاتی رخ نمیدهد/ اگر یک فوتبالی این کارها را
نمیدانم آقایان از کجا خط میگیرندمنافی هیچ کجای دنیا چنین اتفاقاتی رخ نمیدهد اگر یک فوتبالی این کارها را میکرد دلمان نمیسوختمربی سابق تیم فوتبال پرسپولیس گفت اگر یک شخص فوتبالی چنین کارهایی را میکرد دلمان نمیسوخت به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس جواد منافی در خصچرا آقايان يادشان ميرود، خانمها نه؟
چرا آقايان يادشان ميرود خانمها نه دانستن تفاوتهاي بين دو جنس ميتواند براي همه مفيد باشد چون به هر صورت هرفرد چه در محيط خانه به عنوان همسر چه در محيط كار به عنوان همكار با جنس مخالف مواجه است دانستن اين تفاوتها به افراد كمك ميكند با يكديگر برخورد بهتري داشته باشند به خایادداشت/ عبدالله گنجی ائتلافی برای جابهجایی یک تابلو
یادداشت عبدالله گنجیائتلافی برای جابهجایی یک تابلوفجایع ضدانسانی داعش و غیرقابل دفاع بودن آن برای اربابانش باعث شد اصلاح وضع موجود در دستور کار ایجادکنندگان قرار گیرد بدون تردید هدف از ایجاد داعش مبارزه با محور مقاومت یا به تعبیر پادشاه اردن مبارزه با هلال شیعی بود عبدالله گارتقاي جايگاه عملکردي و خدمات رساني بنياد شهيد آذربايجان شرقي
۲۲ شهريور ۱۳۹۳ ۱۰ ۱۵ق ظ ارتقاي جايگاه عملکردي و خدمات رساني بنياد شهيد آذربايجان شرقي مديرکل منابع انساني و تحول اداري استانداري از ارتقاي جايگاه بنياد شهيد و امور ايثارگران آذربايجان شرقي در حوزه خدمات رساني توسط دستگاه هاي اجرايي استان خبر داد به گزارش خبرگزاري موج نشست کمياعطای جایزه طب اعتیاد و پیشگیری به پژوهشگران برتر
شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۸ هشتمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد به عنوان بزرگترین کنگره علمی منطقه مدیترانه شرقی در حوزه اعتیاد با محوریت پیشگیری از 19 تا 21 شهریور ماه جاری در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود به گزارش ایسنا دکتر علی فرهودیان دبیریادمان هایی به رنگ رجایی، به عطر جبهه
خاطره ای از سرتیپ دوم بازنشسته علی اصغر اناری یادمان هایی به رنگ رجایی به عطر جبهه تهران - ایرنا - یکی از پیش کسوتان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی با بیان اینکه زمانی که فرمانده گروه پدافند هوایی همدان بودم افتخار میزبانی دو شخصیت کم نظیر سیاسی و مذهبی در سایت رادار سوباشی ن-
گوناگون
پربازدیدترینها