تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 25 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806585577




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روشن‌كننده‌ بزنيم يا نزنيم؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روشن‌كننده‌ بزنيم يا نزنيم؟
روشن‌کردن پوست، دلمشغولي خيلي‌هاست و متاسفانه کم نيستند افرادي که فريب تبليغات دروغين را مي‌خورند و با انواع و اقسام روش‌ها از طبيعي تا شيميايي متوسل مي‌شوند تا پوستشان را روشن‌تر كنند غافل از اينكه رنگ پوست ژنتيکي است و اگر تلاش كنيد پوست روشن‌تري داشته باشيد، مجبوريد برخي عوارض را به جان بخريد.
به گزارش نامه نیوز، در این مطلب از دکتر سيدحسين طباطبايي، متخصص پوست و عضو هيات‌علمي دانشگاه علوم‌پزشکي تهران در مورد روشن‌كننده‌هاي پوست و تاثير آنها پرسيده‌ايم.


رنگ پوست ژنتيكي است يا اكتسابي؟

رنگ پوست ژنتيكي است. در اروپا رنگ پوست افراد معمولا روشن، در خاورميانه متوسط و در آفريقا تيره است. هر چه آفتاب در منطقه‌اي بيشتر باشد، ملانوسيت‌ها فعاليت بيشتري دارند و در نتيجه رنگ پوست مردم آن ناحيه تيره است. البته اين تيرگي بي‌دليل هم نيست؛ نور آفتاب به پوست صدمه مي‌زند و توليد بالاي ملانوم، از پوست در برابر آفتاب محافظت مي‌کند.

آيا از كرم‌هاي روشن‌كننده مي‌توان براي روشن كردن يك يا دو درجه‌اي رنگ پوست استفاده كرد؟

نه، تبليغ اين نوع كرم‌ها همراه با عكس هنرپيشه‌ها و تغيير رنگ پوست آنها در اينترنت، فقط براي فروش آنهاست. عکس‌ها فتوشاپ است يا حتما همراه اين كرم‌ها از تركيبات ديگري استفاده شده است. کارخانه‌ها، مخصوصا در کشورهاي جهان سوم که مي‌دانند داروها بدون نسخه فروش مي‌رود و مردم بيشتر به خوددرماني علاقه دارند، از اين روش‌ها سوءاستفاده مي‌کنند.

پس كرم‌هاي روشن‌كننده كجا كاربرد دارند؟

گاهي رنگ‌سازي در قسمت‌هايي از پوست که در معرض نور آفتاب است، مثل پيشاني، گونه و چانه به دلايلي مثل اختلال‌هاي هورموني، مصرف قرص‌هاي ضدبارداري يا برخي آنتي‌بيوتيک‌ها و داروهاي اعصاب افزايش مي‌يابد. در اين شرايط حتي ممکن است پوست در اثر مواجهه كم و كوتاه‌مدت با آفتاب در قسمت‌هاي برجسته دچار تيرگي موضعي شود و لک بياورد. برخي داروها و كرم‌هاي موضعي افزايش رنگ‌سازي را کاهش مي‌دهند و باعث برگشت پوست به رنگ طبيعي مي‌شوند.

اينها همان كرم‌هاي روشن‌كننده پوست هستند كه در داروخانه فروخته مي‌شوند؟

بله و اولين و مهم‌ترين آنها كرم‌هاي حاوي هيدروكينون است. مونوبنزن‌ها هم تركيباتي هستند كه ملانوسيت‌ها را از بين مي‌برند و باعث سفيد شدن پوست مي‌شوند اما مصرف آنها فقط به افرادي که ويتيليگو(برص يا لک و پيس) دارند، توصيه مي‌شود.

اين داروها واقعا موثرند؟

بله، اما بايد کاملا محدود و زير نظر پزشک و با دوز مشخص مصرف شوند.

سلامت عارضه‌اي هم ندارند؟

اگر سرخود مصرف شوند، شايع‌ترين عارضه‌شان ايجاد لك و پيس يا ويتيليگو در نواحي‌اي از بدن است كه كرم در آن استفاده نشده است. عارضه ديگر التهاب است. معمولا در اين شرايط فرد دچار اضطراب مي‌شود و مصرف دارو را قطع مي‌كند و وقتي التهاب از بين رفت، لک پررنگ‌تري جاي لك قبلي به وجود مي‌آيد. در مواردي هم التهاب به حساسيت کهيري تبديل مي‌شود و اگر دور چشم باشد، باعث التهاب پلك خواهدشد. گاهي نيز تمام بدن کهير مي‌زند.

چطور مي‌توان از اين مسائل پيشگيري كرد؟

اگر پوست بيمار خشک باشد، پزشک معمولا مرطوب‌کننده نيز همراه اين دارو تجويز مي‌کند زيرا پوست خشک احتمال ايجاد لک را بيشتر مي‌کند. اگر پوست چرب باشد، بايد چربي آن را كاهش داد و تمام اين مسائل بعد از معاينه پوست بيمار مشخص مي‌شود اما به‌طور كل تمام داروهاي ضدلک زماني موثرند که بيمار از آفتاب پرهيز يا از پوشش‌هايي مثل کلاه لبه‌دار و دستکش و کرم ضدآفتاب استفاده کند.

عوارض روشن‌کننده‌ها

محصولات روشن‌کننده پوست که به شکل ژل يا لوسيون به فروش مي‌رسند، حاوي ترکيب‌هايي هستند که مكانيسم عملكردي طبيعي پوست را بر هم مي‌زنند. با ضعيف و نازک شدن پوست، اين سد دفاعي بدن قدرتش را از دست مي‌دهد و در برابر نور خورشيد، سرما و عفونت‌ها آسيب‌پذير مي‌شود. در افرادي که از اين محصولات استفاده مي‌کنند، احتمال ابتلا به آکنه و لک افزايش مي‌يابد. در ضمن بيشتر اين محصولات جزو انواع کورتون‌ها هستند و اگر سرخود مصرف شوند مي‌توانند باعث پرفشاري خون، نارسايي کليه، ديابت، نامنظم شدن عادت‌هاي ماهانه و مشکلات مفصلي و استخواني شوند. اگر استفاده از اين نوع محصولات را شروع کرده‌ايد، بهتر است هر چه سريع‌تر با متخصص پوست تماس بگيريد و اگر هنوز شروع نکرده‌ايد، دنبال تبليغات دروغين نرويد.





منبع: سلامت نیوز


۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن