تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834871743
نقش ویتامینها در بدن چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دانشنامه پزشکی//
نقش ویتامینها در بدن چیست؟
ویتامینها ترکیبات آلی هستند که به مقدار خیلی جزئی برای متابولیسم مواد غذایی و اعمال حیاتی بدن و رشد و نمو و تندرستی ضرورت دارند. تغذیه ناقص و رژیم غذایی نامناسب سبب کمبود یا فقدان یک یا چند ویتامین میشود و به بیماریهای مختلف مانند بری بری و پلاگر میانجامد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ ویتامینها ترکیبات آلی هستند که به مقدار خیلی جزئی برای متابولیسم مواد غذایی و اعمال حیاتی بدن و رشد و نمو و تندرستی ضرورت دارند. تغذیه ناقص و رژیم غذایی نامناسب سبب کمبود یا فقدان یک یا چند ویتامین میشود و به بیماریهای مختلف مانند بری بری و پلاگر میانجامد. ویتامینها سبب تسهیل دگرگشت (سوخت و ساز بدن)، اسیدهای آمینه، چربیها و کربوهیدراتها میشوند و رشد و نمو و ترمیم سلولهای بدن را میسر میسازند. برخی از ویتامینها سبب جذب مواد غذایی در روده میشوند و بعضی نیز به عنوان کاتالیزور عمل میکنند. عمل آنها بر روی بافتهای اپی تلیال و همچنین استخوان بوده و در مجموع هر کدام از آنها از بروز یک عارضه جلوگیری میکند. فونک نام Vitalamine، یعنی آمینی که حیاتی بوده و برای ادامه زندگی ضرورت دارد، را به موادی که سبب بهبود بیماری بری بری میشد و از گروه آمین بوده اطلاق کرد. پس از آنکه معلوم شد بسیاری از ویتامینها از گروه آمین نیستند حرف e از آخر واژه ویتامین حذف و واژه Vitamin مورد قبول واقع شد.
معمولا میوهها و سبزیجات منابع اصلی ویتامینها هستند.
ویتامینها را به دو دسته مهم، شامل ویتامینهای محلول در آب و ویتامینهای محلول در چربی، تقسیم کردهاند. ویتامین E، ویتامین K، ویتامین D، ویتامین A را محلول در چربی و ویتامین C و ویتامینهای گروه B را محلول در آب دانستهاند.
علاوه بر مواد معدنی، ویتامینها نیز مورد نیاز بدن هستند؛ زیرا بدون حضور آنها در غذا، سلامتی و تعادل اعضای بدن ناپایدار میشود و در اعمال حیاتی اختلالاتی ایجاد میگردد و عوارضی بروز میکند که گاه منجر به مرگ میشود. ویتامینها سوخت و ساز بدن را تنظیم میکنند و تنها کمبود یک ویتامین میتواند، تمام بدن انسان را به مخاطره اندازد. خوب است بدانید که بیشتر ویتامینها از منابع اصلی طبیعی استخراج میشوند.
ويتامين آ
1. مقدار مصرف ویتامینها
گرچه هر ویتامینی به مقدار بسیار اندکی برای رفع نیاز بدن کافی است، ولی باید گفت که نگرانی مردم از کمبود ویتامین، چندان هم بیپایه نیست. غذایی که میخوریم اگر متنوع باشد، ویتامینهای ضروری را خود به خود به بدنمان میرساند (گویا فقط به استثنای ویتامین د)؛ اما اشکال این است که بسیاری از مردم در انتخاب خوراک خود، عاقلانه رفتار نمیکنند؛ یعنی رعایت نمیکنند که غذایشان متنوع باشد. همچنین از غذاهای اساسی و مهمی که ویتامینها را برایشان تأمین کند، غافلند. به چنین افرادی باید مقداری ویتامین اضافی بخورانیم تا جبران کمبودشان بشود. بسیاری از ویتامینها قابل ذخیره شدن در بدن نیستند؛ از اینرو میتوان گفت که بدن ویتامینهای افزون بر نیاز خود را به راحتی دفع میکند. با این وصف اگر بخواهیم پیوسته یک یا چند ویتامین خاص را به افراط وارد بدن کنیم، کاری زیانبخش خواهد بود. این گفته به ویژه درباره ویتامین آ و ویتامین د کاملاً صحت دارد. پس نباید دایما از کپسول یا شربت ویتامین آ و ویتامین د استفاده کرد.
چه غذاهایی چه ویتامینهایی را فراهم میآورند؟
اکنون نگاهی سریع به خواص ویتامینها و غذاهایی که آنها را برایمان تأمین میکنند، خواهیم افکند. ویتامین «آ» برای سلامت چشم، پوست، دندان و استخوانها مفید است. آن را میتوان از تره بار سبز و برگدار، تره بار زرد، میوهها، تخممرغ، جگر و کره به دست آورد. ویتامین «ب ـ 1» برای دستگاه گوارش و اعصاب مفید است و مانع پیدایش برخی بیماریها میشود. آن را در نان کامل، جبوبات و جگر خواهید یافت. ویتامین «ب ـ 2» در شیر، تخممرغ، سبزیجات و گوشت بیچربی یافت میشود. ویتامین «ث» مدد بخش بافتها، استخوانها و دندانهاست و در میوههای ترش، گوجهفرنگی و کدوی خام وجود دارد.
ویتامینهای آ یا رتینول برای بهبود بینایی افراد در نور کم مثل شب و حفظ سلامتی سطح چشم، دفاع از بدن و سلامتی پوست است.
بر اثر کمبود این ویتامین فرد دچار ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم میشود که به این بیماری گزروفتالمی(xerophthalmia) میگویند. اگر کمبود خیلی شدید شود فرد نابینا خواهد شد. ولی کمبود آن فرد را دچار شب کوری میکند.
ویتامین آ نقشی حیاتی در فعالیت سالم قلب و عروق بدن داشته و در تنظیم سالم فشار خون لازم است.
ویتامین آ در زخمهای پوست، جوشها و سایر عوارض پوستی چون دارویی، اثری درمانی داشته و کمبود آن موجب دیر درمان شدن زخم میشود.
ویتامین آ برای فعالیت مویرگها و حفظ جدار آنها لازم بوده و در عوارض قلبی عروقی یا خونریزیهای مغزی کمبود این ویتامین دیده میشود.
ویتامین آ در عوارض و صداهای گوش در دوران سالمندی موجب درمان و رفع آن عوارض شده و مصرف آن از به وجود آمدن این عوارض و صداهای مختلف در گوش جلوگیری مینماید.
ویتامین آ در جلوگیری از پیری زودرس و نگهداری سلولهای بدن و شادابی آنها تاثیر شایستهای دارد و امروز در درمانهای ژرونتولژی و جلوگیری از نابودی و مرگ اعضای بدن از ویتامین «آ» استفاده درمانی میشود.
ویتامین آ در بیماریهای دستگاه تنفسی و سلولهای مخاطی آن نقش درمانی داشته و کمبود آن موجب عوارض و آتروفی بافتهای مخاطی بینی میگردد.
ویتامین آ در دوران بیماریها و عفونتهای مختلف در بدن مقاومت بدن را زیاد و عوامل ضد بیماری و میکروب را تقویت مینماید و موجب رفع بیماری شده و به سلامت بدن کمک مینماید.
ویتامین آ در رشد و نمو تاثیر دارد و برای کودکان جزو ضروریات حیاتی میباشد که رشد و نمو آن به نحو شایستهای انجام پذیرد و موجب فعالیت و نشاط آنان میگردد.
ویتامین آ در زگیل یا دانههای پوستی موجب درمان شدن بوده و به نظر میرسد کمبود این ویتامین موجب بروز این دانهها و یا زگیل میشود.
1. منابع ویتامین آ
روغن جگر ماهی، هویج (در هویج مادهای به نام کاروتن وجود دارد که بدن آن را تبدیل به ویتامین آ میکند).
جگر گوساله، جگر مرغ، جگر گاو، پنیر، زرده تخم مرغ، کره تازه، قلوه
و در سبزیجات بیش از همه "جعفری، کدو، اسفناج، کاهو،شاهی"
و در میوهجات بیش از همه «خربزه، گیلاس، موز، خرما، هلو، پرتقال» بیشتر از سایر مواد غذایی دارای ویتامین آ است.
ویتامین ث
ویتامین ث یا ال-آسکوربات ریز مغزی حیاتی برای گونههای پیشرفته پستانداران (انسان، میمونها و مانند اینها)، شمار اندکی از گونههای دیگر پستانداران (بهویژه خوکچه هندی و خفاشها)، تعدادی از گونههای پرندگان و برخی ماهیهاست. تقریباً بجز موارد که در بالا ذکر شد بقیه جانداران این ویتامین را در بدن خود میسازند.
در قرن نوزدهم و در جریان مبتلا شدن بسیاری از دریانوردان به بیماری اسکروی این دریانوردان چاره کار را در مصرف مرکبات دیدند و بالاخره در سال ۱۹۲۸ (میلادی) این ویتامین در میوه پرتقال کشف شد و اسید اسکوربیک نام گرفت. این ویتامین که از ویتامینهای محلول در آب است٬ در برابر حرارت و مواد قلیایی از بین میرود. این ویتامین در واکنشهای شیمیایی بدن یک حمل کننده الکترون است و از مهمترین آنتی اکسیدانها به شمار میرود.
مدلی از مولوکول ویتامین ث٬ سیاه کربن، سفید هیدروژن و قرمز خاكستري میباشد.
1. فواید ویتامین ث
ویتامین ث به شکل گسترده به صورت قرص و پودر موجود است.
ویتامین ث آنتی اکسیدان است ٬ یعنی در جریان خون قرار گرفته و اثر شیمایی موادی که به بافتهای بدن آسیب میرسانند را خنثی میکند. این ویتامین موجب محافظت پوست در مقابل آثار مخرب اشعه ماورای بنفش نور خورشید میشود. همچنین این ویتامین به افزایش قدرت ایمنی بدن استحکام لثهها و دندانها کمک میکند. این ویتامین همچنین باعث ساخت کلاژن شده و در پیشگیری از بالارفتن کلسترول خون و ایجاد لختههای خونی در رگ مؤثر است.
اشاره شده است که این ویتامین برخلاف تفکر همگان کمکی در پیشگیری از بروز سرماخوردگی نمیکند و فقط طول دوره بیماری را کوتاه و به تخفیف عوارض آن کمک میکند. همچنین مصرف این ویتامین باعث جذب بهتر آهن در بدن میشود و به افرادی که دچار کمخونی هستند توصیه میگردد. ویتامین ث به عقیده برخی کارشناسان احتمال بروز سکته مغزی در افراد غیر سیگاری را تا ۳۰ درصد و در افراد سیگاری تا ۷۰درصد کاهش میدهد. به اعتقاد این محققان آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین ث احتمالا سلولها را از فشار اکسیدی که در سکته مغزی موثر هستند٬ حفظ میکند. البته به گفته دانشمندان ویتامین ث که از طریق مصرف طبیعی کسب شود ٬ اثرش بسیار بیشتر است.
همچنین در تحقیق دیگری دانشمندان مصرف این ویتامین را در تراکم استخوانی افراد موثر دانستهاند. در پژوهشی دیگر نیز گفته شده است که تزریق مقدار زیادی ویتامین ث به افرادی که دچار سرطان هستند باعث میشود که رشد سرطان در آنها را متوقف کند. این ویتامین میتواند زنجیرهای مخرب در درون سلول بیمار بوجود آورد. گفته شده که تزریق این ویتامین به موشهایی که دچار تومور بودند، اندازه تومورهای آنان را به نصف کاهش دادهاست. این ویتامین از اکسید شدن سلولهای چرب حاضر در غشاء سلولی توسط عوامل اکسید کننده جلوگیری میکند؛ با تداوم اکسید شدن سلولهای چرب و ایجاد تغییراتی در سلول و ماده ژنتیکی سلول باعث بروز برخی سرطانها میشود. محققان مصرف این ویتامین را به کسانی که از بیماریهای قلبی رنج میبرند نیز توصیه کردهاند. زیرا ویتامین ث باعث تسلم شریان شده و کمبود آن در بیماران قلبی همراه با خشکی و سفتی رگها میشود و باعث بوجود آمدن درد در این افراد میگردد.
2. کمبود ویتامین ث
ویتامین ث مورد نیاز برای هر فرد سالم ۶۰ میلیگرم در روز توصیه شدهاست. اگر فردی به مدت یک ماه به میزان کمتر از حداقل مورد نیاز یک فرد این ویتامین را دریافت کند دچار عوارضی مانند بیماری اسکروی، خونریزی لثه و همچنین خشکی پوست و آثار خون مردگی در زیر آن میشود.
در پژوهشی دانشمندان به این نتیجه رسیدند که وجود چربی در غذا باعث میشود که ویتامین ث خاصیت ضد سرطانی خود را از دست بدهد. دانشمندان میگویند وقتی مخلوط از بزاق و مواد غذایی در معده با شیره آن مخلوط میشوند، ویتامین ث موجود در مواد غذایی میتواند رادیکالهای آزاد، یعنی همان موادی که سرطانزا هستند را از بین ببرد؛ رادیکالهای آزادی مانند نیتریت که در مواد غذایی آماده و کنسروی، مانند سوسیس و کالباس به مقدار زیاد وجود دارند. اما در یک تحقیق، هنگامی که مقدار بیشتری چربی به همین مخلوط غذایی اضافه شد، دیده شد که دیگر ویتامین ث نمیتواند این واکنش شیمیایی را انجام دهد.
3. مصرف بیش از اندازه
معمولا اضافه این ویتامین از راه ادرار دفع میشود. اما مصرف خیلی زیاد آن باعث تکرر ادرار، سنگ کلیه و اسهال میشود. همچنین مصرف زیاد این ویتامین به صورت دارو باعث بروز اختلالات گوارشی، خطر ابتلا به سنگ اگزالات در مجاری ادراری و اعتیاد بدن به مقدار زیاد مصرف این دارو میشود.
4. منابع حاوی ویتامین ث
مرکبات بهترین منابع ویتامین ث هستند.
بیشتر جانداران این ویتامین را خود میسازند اما جاندارن دیگری مثل انسان هستند که باید این ویتامین را در طول روز از موادی که مصرف میکنند بدست بیاورند. این ویتامین هم بصورت طبیعی در منابع گیاهی و جانوری موجود است و هم بصورت مصنوعی و قرص. منابعی که بیشترین مقادیر این ویتامین را در خود دارند عبارتند از: توت فرنگی، کلم بروکلی، گریپ فروت، گوجه فرنگی، انبه، لیمو، گل کلم، سیب زمینی، هندوانه، اسفناج، کلم، نارنگی و مرکبات، کیوی و دیگر میوهها و سبزیها، منابع گیاهی دارای ویتامین ث و جگر منبع حیوانی دارای ویتامین ث است. نگهداری طولانی مدت در یخچال، پختن، گرمای هوا، نور و دخانیات باعث از بین رفتن این ویتامین میشوند.
از این رو افراد سیگاری به این ویتامین نیاز بیشتری دارند. همچنین شیر مادر نیز دارای مقادیری از ویتامین ث میباشد و به همین جهت زنان باردار باید از مقدار بیشتری از این ویتامین مصرف کنند. همچنین میتوان این ویتامین را ۳ تا ۶ ماه در دمای زیر صفر نگهداری کرد اما پس از آن تجزیه میشود. همچنین در میان سبزیها ۲ سبزیهای تیره برگ ویتامین ث بیشتری دارند و جعفری شش تا هفت برابر سایر سبزیها دارای ویتامین ث میباشد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
نقشهای چند میلیونی بر بدن آدمها؛ هزینهها و عوارض
خالکوبی و تاتو کاری که اکثراً میگویند از انجامش پشیمانیم نقشهای چند میلیونی بر بدن آدمها هزینهها و عوارض خالکوبی یا تاتو به ایجاد نقوش دائمی با ماندگاری طولانی از طریق قرارگرفتن مواد رنگی با منشا خارجی در زیر پوست گفته میشود این کار در بسیاری از مناطق جهان مانند ژاپن شمانقش حلب در رشد اقتصادی سوریه چیست؟
اقتصاد سوریه پس از فرار تروریستها نقش حلب در رشد اقتصادی سوریه چیست بعد از فرار تروریستها شهر حلب به عنوان دریاچه نجات اقتصاد سوریه عنوان شده است به همین منظور مسئولان این شهر در تلاش هستند تا به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران حلب نام بزرگترین شهر و پایتخت تجامام جمعه شاهرود بر پررنگ تر کردن نقش خدا در زندگی تاکید کرد
امام جمعه شاهرود بر پررنگ تر کردن نقش خدا در زندگی تاکید کرد شاهرود - ایرنا - امام جمعه شاهرود بر تلاش بیشتر در زندگی و کار برای کم کردن نقش خود و پررنگ تر کردن نقش خدا تاکید کرد حجت الاسلام محمود ترابی روز چهارشنبه در اولین جلسه درس اخلاق و نماز جماعت روسای دستگاههای اجرای شهرمز گذاری اطلاعات بدن به عهده این قسمت
رمز گذاری اطلاعات بدن به عهده این قسمت پوست سریع تر از مغز فکر می کند به این مطلب امتیاز دهید حضرت محمد ص فرمودند در پى روزى و نیازها سحر خیز باشید چرا كه حركت در آغاز روز مایه ی بركت و پیروزى است به گزارش سرویس خانواده جام نیوز محققان سوئدی دانشگاه " امعاون فرماندار شهرضا: رسانهها نقش بسزایی در زمینه افزایش ایمنی جامعه دارند
معاون فرماندار شهرضا رسانهها نقش بسزایی در زمینه افزایش ایمنی جامعه دارندمعاون فرماندار شهرضا گفت رسانهها نقش بسزایی در زمینه افزایش ایمنی جامعه دارند به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا سید حمید بحرینی ظهر امروز با بیان این مطلب در نشست کارگروه جامعه ایمن شهرستان شهرضا اظهار کرنشستن 460 هزار زنبور بر بدن زنبوردار چینی
نشستن 460 هزار زنبور بر بدن زنبوردار چینی چند رسانهای > عکس - زنبور دار 43 ساله چینی در برنامه ای با هدف تبلیغ فروش عسل توانست 460 هزار زنبور عسل را به وزن بیش از 45 کیلوگرم بر روی بدن خود بنشاند وی برای جذب زنبورها از زنبور ملکه کمک گرفت نشستن 460 هزار زنبور برپنج هزار نیروی جدید به بدنه پلیس راهور تزریق شده است/باید سیستم معاینه فنی خودرو یکپارچه شود
استانها جنوب اصفهان سردار مومنی پنج هزار نیروی جدید به بدنه پلیس راهور تزریق شده است باید سیستم معاینه فنی خودرو یکپارچه شود اصفهان – خبرگزاری مهر رئیس پلیس راهور کشور با اشاره به اضافه شدن پنج هزار نفر نیرو به بدنه پلیس راهور کشور نیز افزود همچنین 3 فروند بالگرد نیز برایمعروفترین داعشیها؛ از بدنساز آمریکایی تا دختران فیسبوکی +تصاویر
معروفترین داعشیها از بدنساز آمریکایی تا دختران فیسبوکی تصاویرلیستی از مشهورترین تروریستهای داعش به همراه تصاویر قبل و بعد از پیوستنشان به گروهکهای تروریستی منتشر شده است در گزارشی به نقل از خبرگزاری آلمانی بیلد نوشت لیستی از مشهورترین تروریستهای داعش به همراه تصاویرنقش عالمان دین در عصر انتظار
نقش عالمان دین در عصر انتظار خبرگزاری رسا - عالمان دینى به لحاظ دانشى که مىاندوزند و نیز به سبب رابطه ولایى با پیشوایان معصوم و رسالت و مسؤولیت خطیر پاسدارى آگاهىبخشى و تربیتى که دارند در شریعت از مرتبت و جایگاه بلندى برخوردارند به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا عالمان دیننقش مهم پارلمانها در تقویت همکاری کشورها/ حضور تفکرهای مختلف در پارلمان از مولفههای قدرت یک ملت است
حجتالاسلام و المسلمین روحانی در دیدار رییس مجلس تاجیکستان نقش مهم پارلمانها در تقویت همکاری کشورها حضور تفکرهای مختلف در پارلمان از مولفههای قدرت یک ملت است رییس جمهوری عصر چهارشنبه در دیدار رییس مجلس تاجیکستان با اشاره به نقش پارلمانها در تقویت روابط کشورها تأکید کرد استححکمت/ آفت دوستی چیست؟
ایستگاه اندیشه حکمت آفت دوستی چیست حکمت جملهای کوتاه اما عمیق است که به فرمودهی مولای متقیان حضرت علی ع گمشده مومن است مجله شبانه هرشب یکی از حکمتهای نهج البلاغه را پیشکش خوانندگان باشگاه شبانه میکند مجله شبانه باشگاه خبرنگاران وَ قَالَ عليه السلام حَسَدُ الصَّدِاختتامیه کنفرانس بین المللی نقش علمای اسلام در حمایت از مقاومت فلسطین
چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۰ ۵۱ کنفرانس بینالمللی علمای اسلام در حمایت از مقاومت فلسطین با حضور بیش از 200 نفر از علما و نخبگان جهان اسلام و سخنرانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به کار خود پایان داد به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا عصر امروز کنفرانسهر شب با قرآن/ جامعهی پایدار و اقتصاد سالم وابسته به چیست؟
هر شب با قرآن جامعهی پایدار و اقتصاد سالم وابسته به چیست بر آنیم تا در این مجال قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی گزیده پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم مجله شبانه باشگاه خبرنگاران سوره 43 زخرف آیه 32أَهُمْ یقْسِمُونَ رَحْمَتَ رَبِّک نَحْنُ قَسَمْنَا بَینَهُمنظر شما درباره برکناری علی دایی از سرمربیگری پرسپولیس چیست؟
نظر شما درباره برکناری علی دایی از سرمربیگری پرسپولیس چیست به این مطلب امتیاز دهید هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس تهران امروز علی دایی را از مربیگری تیم و علیرضا رحیمی را از مدیرعاملی باشگاه برکنار کرد حمید درخشان به عنوان مربی جدید و بهروز منتقمی به عنوان مدیرعامل معرفی شدهاز لابه لای اسناد/ آشکار و نهان گروهک تکفیری داعش/ 5 چرا همه سرنخ ها به آمریکا ختم می شوند؟ / پروژه «لانه
از لابه لای اسناد آشکار و نهان گروهک تکفیری داعش 5چرا همه سرنخ ها به آمریکا ختم می شوند پروژه لانه زنبور برای خلق داعش چیست هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق آمریکا که دردوره وزارتش هسته ی اصلی گروه داعش متولد شد در کتاب خاطراتش به وضوح تاکید می کند که واشنگتن نقش عمده ایداروهای ممنوعه در دوران بارداری چیست؟
بررسی منع دارویی زنان باردار داروهای ممنوعه در دوران بارداری چیست یک جراح فک و صورت به بررسی داروهای ممنوعه در دوران بارداری پرداخت و به زنانی که تصمیم به باردار شدن دارند هشدار داد اگر بیماری زمینهای خاصی دارند و یا از برخی داروها استفاده میکنند باید قبل از بارداری با پزشک مفراخوان اهل فرهنگ برای ارایه نظر در خصوص نقش و جایگاه فرهنگ در برنامه ششم توسعه
از سوی دبیرخانه ستاد تدوین برنامه ششم انجام شد فراخوان اهل فرهنگ برای ارایه نظر در خصوص نقش و جایگاه فرهنگ در برنامه ششم توسعه تهران - ایرنا - دبیرخانه ستاد تدوین برنامه ششم با توجه به نقش و جایگاه فرهنگ به عنوان فرابخش و جهت دهنده به سیاست ها و تصمیمات کلان کشور و لزوم تناسب بر-
گوناگون
پربازدیدترینها