تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس در مقابل ثروتمند به خاطر ثروتش تواضع كند دو سوم دينش از بين برود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843557337




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسایی:سؤال افکار عمومی در آستانه سفر رئیس جمهور به سازمان ملل؛ آیا روحانی حرکت نابجای سال گذشته را جبران می‌کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رسایی:سؤال افکار عمومی در آستانه سفر رئیس جمهور به سازمان ملل؛ آیا روحانی حرکت نابجای سال گذشته را جبران می‌کند؟
آقای روحانی و حتی وزیر امور خارجه با مواضع و سخنان خود در گفت‌وگوها، مصاحبه‌ها و ملاقات‌ها می‌توانند پاسخی درخور به تلاش‌های سازشکارانه «عده‌ای که در داخل کشور برای دولت پدرخواندگی می‌کنند» بدهند.

به گزارش نامه نیوز،  حجت‌الاسلام حمید رسایی یادداشتی را با عنوان «سؤال افکار عمومی در آستانه سفر رئیس جمهور به سازمان ملل، آیا روحانی حرکت نابجای سال گذشته را جبران می‌کند؟» در هفته نامه 9 دی شماره 164 منتشر کرد که به این شرح است:

امام خامنه‌ای در دیدار مهم با سفرای خارجی جمهوری اسلامی فرمودند: «عده‌ای این جور وانمود می‌کردند که اگر با آمریکایی‌ها دور یک میز بنشینیم، بسیاری از مشکلات حل می‌شود، البته ما می‌دانستیم این طور نیست، اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را اثبات کرد.»

سئوال این است که آیا این «عده» در سفر امسال رئیس جمهور به سازمان ملل به دنبال تکرار پروژه خود به شکل دیگری نیستند؟ قطعا آقای روحانی و حتی وزیر امور خارجه با مواضع و سخنان خود در گفت‌وگوها، مصاحبه‌ها و ملاقات‌ها می‌توانند پاسخی درخور به تلاش‌های سازشکارانه «عده‌ای که در داخل کشور برای دولت پدرخواندگی می‌کنند» بدهند.

در روزهای آتی، رئیس جمهور محترم با سخنرانی در شصت و نهمین اجلاس سالانهٔ مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، دومین سخنرانی خود در این سازمان را تجربه خواهد کرد. اکنون در آستانه دومین سفر ایشان نکاتی به نظر می رسد که یادآوری آن به ویژه برای آقای روحانی و هیأت همراه وی ضروری است:

تنظیم فرکانس روحانی با مواضع رهبر انقلاب

آقای روحانی در تنظیم دومین نطق سازمان ملل و دیگر فرصت‌های سفر خود، نباید فراموش کند که رئیس جمهور دولت جمهوری اسلامی ایران است و نه رئیس جمهور دولت ایران! در طول سال‌های گذشته این مهمترین نکته برای تفاوت سخنرانی رؤسای جمهور ایران با رؤسای دیگر کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس سازمان ملل بوده است، بنابراین توقع و انتظار از رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران آن است که آنطور نطق، مصاحبه و مذاکره کند که از رئیس جمهوری اسلامی ایران انقلابی انتظار می‌رود.

شاخص و تراز سخنرانی و موضع‌گیری که در سطح جمهوری اسلامی ایران باید باشد، نه مطالبات این جریان سیاسی است و نه مطالبات آن جریان سیاسی، بلکه شاخص و ملاک، جنس مواضع و ادبیاتی است که رهبر کبیر انقلاب (ره) و در زمان حاضر امام خامنه‌ای در برابر جریان سلطه به ویژه آمریکا به کار می‌گیرند.

اکنون در آستانه سفر روحانی به آمریکا، واضح است که مواضع ضدآمریکایی و ضداستکباری امام خامنه‌ای صریح‌تر، غلیظ‌تر و راهبردی‌تر شده است.

آخرین نمونه آن مواضع ایشان به هنگام مرخص شدن از بیمارستان بود، بر همین اساس ملت شریف ایران منتظرند تا فرکانس مواضع روحانی در سازمان ملل با فرکانس سخنان و مواضع رهبر انقلاب تنظیم شده باشد.

این نگرانی به آن دلیل است که در هفته‌های گذشته شاهد بودیم وقتی امام خامنه‌ای در دیدار با سفرای ایران در کشورهای خارجی به صراحت اعلام می‌کنند: «آمریکایی ها نه تنها دشمنی‌ها را کم نکرده‌اند، بلکه لحن آنها توهین‌آمیزتر و تحریم‌ها هم بیشتر حتی تحریم‌های جدید هم وضع شده» آقای روحانی در فرکانسی دیگر در سفر به مشهد ادعای قبل خود را تکرار می‌کند که تحریم‌ها ترک برداشته! برای همین در آستانه سفر دوم آقای روحانی به سازمان ملل از یک سو این نگرانی جدی وجود دارد که ایشان بر پایه همان خوش‌بینی به غرب و خوش‌بینی مبتنی بر مذاکرات ژنو به اتخاذ مواضع بپردازد، اما از سوی دیگر این امیدواری نیز وجود دارد تا روحانی اقدام نابجای سال گذشته خود را جبران کند هر چند یک جریان اقلیت سیاسی از تطبیق فرکانس مواضع روحانی خوشش نیاد.

پوست خربزه تلفنی زیر پای روحانی

سخنرانی سال گذشته آقای روحانی هر چند از محورهای قابل قبولی برخوردار بود، اما در آخرین دقایق این سفر، بمب خبری مکالمه تلفنی اوباما با روحانی، دوستان انقلاب خمینی را در بُهت و حیرت فرو برد و دشمنان خمینی را ذوق زده کرد و وقتی اوباما در برابر تریبون‌های بین‌المللی قرار گرفت و از شکسته شدن مقاومت 35 ساله مسئولان ایرانی و اثرگذاری تحریم‌ها سخن گفت، خیلی زود ترکش‌های این بمب خبری، جریانات مؤمن و انقلابی در اقصی نقاط دنیا را زخمی کرد.

از همان روزهای نخست، انتقادات زیادی از سوی دلسوزان به این اقدام روحانی وارد شد اما وی در پاسخ به منتقدان گفتگوی تلفنی اش با اوباما دستور انجام نظرسنجی چند موسسه برای به دست آوردن نظر مردم در باره اقدامات دولت در سفر به نیویورک را صادر کرد.

این نظرسنجی البته هرگز صورت نگرفت، به ویژه که چند هفته بعد از مکالمه تلفنی روحانی با رئیس جمهور آمریکا، مقام معظم رهبری اقدام وی را حرکتی نابجا دانست. مکالمه دو رئیس جمهور پس از 35 سال، خیلی زود به خبر اول رسانه‌های دنیا تبدیل شد و بر خلاف آنچه جریان رسانه ای سازشکار در داخل کشور القا می کرد که تابوی مذاکره با آمریکا شکسته شد و مشکلات کشور پایان یافت، این ملاقات نه تنها مشکلی از مشکلات کشور را حل نکرد بلکه ضررهایی را هم به دنبال داشت.

یکی از مهمترین ضررهای این اقدام نابجا و همچنین نشان دادن اشتها و علاقه برای مذاکره با آمریکا در یک سال گذشته، آن است که به تعبیر رهبر انقلاب سبب شد تا غربی‌ها با استفاده از تبلیغات عظیم رسانه‌هایشان، دوگانگی جمهوری اسلامی ایران در مواجه با آمریکا، تذبذب و انفعال را القا کنند و دل ملت‌ها را از مبارزه خالی کنند.

در همین راستا و در آستانه دومین سفر آقای روحانی، رسانه‌های غربی موجی از احتمال ملاقات رئیس جمهور ایران و اوباما را به راه انداخته‌اند، شخص روحانی و سخنگوی دولت نیز در مصاحبه‌های خود با رسانه‌ها وقتی در برابر این سؤال قرار گرفته‌اند که آیا این ملاقات انجام می‌شود، پاسخ می‌دهند که روحانی برنامه‌ای برای این دیدار ندارد.

البته با توجه به شیطنت جریان رسانه‌ای غرب، مناسب‌تر آن بود که سخنگوی دولت به صراحت اعلام می‌کرد که با توجه به تفاوت ماهوی دو نظام جمهوری اسلامی ایران و آمریکا و دشمنی‌های باسابقه آمریکا علیه ملت ایران، اساسا دولت یازدهم اعتقادی به ملاقات با اوباما ندارد و قطعا چنین ملاقات صورت نمی‌گیرد، روشن است که تعبیر «برنامه‌ای برای ملاقات نداریم» غیر از «ملاقات نمی‌کنیم» است.

خصوصا که رهبر معظم انقلاب در دیدار با سفرای ایران در خارج، بخشی از سخنان رئیس جمهور در خصوص تعامل جمهوری اسلامی با تمام دنیا را اصلاح کردند و فرمودند: «این موضوع دو استثنا دارد، تعامل با آمریکا و اسرائیل؛ و تأکید کردند که مذاکره با آمریکا به جز در موارد خاص ضرر هم دارد و هیچ عاقلی کار بی‌منفعت نمی‌کند.»

دوستانی که اصرار بر ارتباط دارند چه کسانی هستند

سال گذشته چند روز بعد از بازگشت رئیس جمهور از سفر نیویورک و قبل از موضع‌گیری امام خامنه‌ای در خصوص نابجا بودن مکالمه تلفنی وی با اوباما، آقای روحانی در جلسه‌ای با نمایندگان مجلس نهم، در توجیه مکالمه تلفنی با اوباما گفت: «از غروب سه‌شنبه یک هجمه تبلیغاتی شدیدی در آمریکا علیه اوباما شروع شد و آن بحث این بود که آمریکا در این سفر تحقیر شده بود و من چند شبکه را آخر شب خودم گوش کردم، دیدم بحث‌ها چه است.

مثلا تیترها این بود که روحانی دست رد به سینه اوباما زد، ایران، آمریکا را تحقیر کرد، اوباما تحقیر شد، کاخ سفید تحقیر شد، من از این تبلیغات خوشحال نبودم، نه اینکه آمریکا تحقیر شد یا نشد چون بحث این است که ما یک هدف مهمی پیش رو داریم، ما باید مسئله هسته‌ای را عزتمندانه حل و فصل کنیم.

... من نمی خواستم این کار بشود و لذا صبح فردا وقتی مسئولان رسانه‌ها با من ملاقات داشتند یک نفر از مسئولان رسانه‌ها به من گفت: فلانی تو چرا آمریکا را در این سفر تحقیر کردی؟ من آنجا پاسخ دادم با اینکه off the record بود، گفتم: من قصد تحقیر نداشتم، من علی‌الاصول مشکلی ندارم که با آمریکایی‌ها مذاکره کنم یا حرف بزنم، منتها زمان کم بود ما باید خیلی چیزها را هماهنگ می‌کردیم و وقتی من این پاسخ را دادم، گفتم این قسمت را شما می‌توانید پخش کنید که خیلی برایشان مهم بود و گفتند ما می ‌توانیم؟ همان لحظه عده‌ای رفتند و شروع کردند به پخش کردن که ایران گفته که این تعبیر درست نیست، ما قصد تحقیر نداریم.

... روز پایانی که می‌خواستم از نیویورک برگردم که در واقع آنجا جمعه ظهر بود این دو طرف با هم مرتب مذاکره می کردند که حالا چی شد؟ خوب شد؟ بد شد؟ حالا چی کار کنیم؟ من نماز ظهر و عصر را که خواندم، گفتند بحث این شده که حالا که نیم ساعتی فرصت دارید، از کاخ سفید به شما زنگی بزنند و به شما بگویند سفر شما به خیر. شما این را جواب بدهید و من گفتم این چیست؟ همه دوستان بر این مساله اصرار کردند اتفاق نظر داشتند که اگر شما می‌گویید آن تحقیر نباید بشود فضای آمریکا باید تعدیل شود، دشمنان نتوانند سوء استفاده کنند، حتی گفتند آقای نتانیاهو دارد به آمریکا می‌رسد و فردا می‌آید و بهانه می شود و اصرار کردیم و گفتیم وقت ما که تمام شده و باید حرکت کنیم، در همین حین موبایل سفیر ما زنگ خورد و کاخ سفید پشت خط بود. ما در این مکالمه تلفنی کوتاه که من فکر می‌کنم یک ربع یا 20 دقیقه شاید طول کشید.»

این متن که برگرفته از سایت ریاست جمهوری است اعتقاد عجیب آقای روحانی را در توجیه حرکت نابجایش نشان می‌دهد که برای جلوگیری از نحقبر اوباما حاضر به این مکالمه تلفنی شده! و این در حالی است که اوباما در طول یک سال گذشته بارها و بارها به جمهوری اسلامی توهین کرد و درصدد تحقیر ما برآمد!

نکته جالب دیگر این است که روحانی می گوید در ابتدا تمایلی به آن حرکت نابجا نداشته اما در عین حال وی از دوستانی سخن می گوید که اصرار داشتند تا او با اوباما تلفنی سخن بگوید! نکته مهم در آستانه سفر دوم این است که این «دوستان» چه کسانی بودند و با چه تحلیلی سال گذشته، چنین پوست خربزه ای را زیر پای آقای روحانی گذاشتند؟ آیا این دوستان در سفر امسال رئیس جمهور به سازمان ملل، بازهم بر استراتژی مکالمه و ملاقات خود اصرار دارند؟ آیا این دوستان که روحانی از آنها سخن می گوید، در سفر امسال نیز رئیس جمهور را همراهی می کنند؟!

برخی از همراهان «آشنا»ی روحانی در سفر سال قبل سازمان ملل، بعد از مکالمه تلفنی وی با اوباما وقتی در برابر سیل انتقادات افکار عمومی قرار گرفتند، برای توجیه این اقدام نابجای روحانی در برنامه تلویزیونی اعلام می کردند که ما باید آمریکا را درک کنیم و بین آمریکا و اسرائیل تفاوت قائل شویم!
 
یکی از همین افراد همراه رئیس جمهور در سفر سازمان ملل، سال گذشته در پاسخ به نطق انتقادی اینجانب (اینجا) نسبت به مکالمه تلفنی روحانی و اوباما به نویسنده این سطور می گفت: مکالمه تلفنی که چیزی نیست، رهبر معظم انقلاب به آقای روحانی اجازه داده اند تا اگر لازم بود، وارد اتاق اوباما شود(!)

سئوال جدی این است که آیا در حاشیه سفر امسال روحانی به سازمان ملل، قرار است پدرخوانده های دولت با مشاوره های خود از تهران، حرکت نابجای دیگری را برای روحانی رقم بزنند؟ خصوصا که این پدر خوانده ها وقتی رهبر انقلاب در بستر بیمارستان بودند، از اعلام آمادگی ایران برای همکاری با آمریکا در سرکوب داعش خبر می دادند. نکته ای که رهبر معظم انقلاب برای رد آن حتی صبر نکردند تا از بیمارستان به بیت خود برسند بلکه در همان بیمارستان و به هنگام ترخیص در حالی که همه منتظر بودند تا فقط از صحت بیماری خود سخن بگویند، هرگونه همکاری با آمریکا را در این خصوص را رد کردند و تصریج کردند: در ابتدا برخی از مقامات دولت قائل به این همکاری بودند اما آنها هم بعدا این همکاری را رد کردند.
 
امام خامنه ای در پاسخ به همین پدرخوانده ها در دیدار مهم با سفرای خارجی جمهوری اسلامی فرمودند: «عده ای اینجور وانمود می کردند که اگر با آمریکایی ها دور یک میز بنشینیم، بسیاری از مشکلات حل می شود، البته ما می دانستیم اینطور نیست و قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را اثبات کرد.»


سئوال این است که آیا این «عده» در سفر امسال رئیس جمهور به سازمان ملل به دنبال تکرار پروژه خود به شکل دیگری نیستند؟ قطعا آقای روحانی و حتی وزیر امور خارجه با مواضع و سخنان خود در گفتگوها، مصاحبه ها و ملاقات ها می توانند پاسخی درخور به تلاش های سازشکارانه «عده ای که در داخل کشور برای دولت پدرخواندگی می کنند» بدهند.

آیا روحانی همچنان اوباما را مؤدب و باهوش می داند

سال گذشته وقتی روحانی در ماه های نخست ریاست جمهوری اش بود، در گفتگو با یکی از رسانه های غربی ادعا کرد که در مکالمه تلفنی اش با اوباما وی را مؤدب و باهوش یافته است!

این سخنان عجیب روحانی را تنها می توان به حساب خوش بینی وی نسبت به وعده های آمریکا دانست چرا که همین اوبامای باهوش و مؤدب بر خلاف تمام قوانین بین المللی به دلایل واهی، اجازه ورود نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل را صادر نکرد و جان کری، وزیر امور خارجه وی در مذاکرات اخیر تنها سه دقیقه در محل مذاکره حاضر شد تا به زعم خود، هیأت ایرانی را تحقیر کند.

اکنون اما که یک سال از دوره ریاست جمهوری روحانی می گذرد و به تعبیر امام خامنه ای «نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی ها مطلقا تأثیری در کم کردن دشمنی آنها نداشته بلکه لحن آمریکایی ها تندتر و اهانت آمیزتر شده» روحانی نباید فراموش کند که این دومین سفر وی به سازمان ملل و بعد از یک سال تجربه مواجهه غرب با ایران است. بنابر این ضروری است تا رئیس جمهور با اتخاذ مواضعی شفاف و صریح، جمله غیرواقعی خود در باره اوباما را با مواضعی درخور شأن خوی استکباری رؤسای آمریکایی اصلاح کند.




منبع: فارس


۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن