واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ (۹:۱۱ق.ظ)
ايران: «چراغ راه نظام علم و فناوري»
به گزراش خبرگزاري موج، روزنامه ايران چنين نوشت:
تقريباً همه کارشناسان براين باورند که تأکيدات و توصيههاي دلسوزانه مقام معظم رهبري در طول چند دهه گذشته، مهمترين عامل در رشد و پيشرفت نظام علم و فناوري کشور بوده است و کمتر رهبر کشوري را ميتوان در جهان امروز پيدا کرد که بهاندازه رهبر معظم انقلاب اسلامي به مقوله علم و فناوري بها بدهد و تحولات خرد و کلان را رصد کند و جلسات مفصل با فعالان اين حوزه اعم از دانشگاهيان و مسئولان شرکتهاي دانش بنيان برگزار کند و تذکرات وتأکيدات لازم را داشته باشد.
ابلاغ سياستهاي کلي علم و فناوري گام بلند ديگري براي ساماندهي و ارتقاي اين حوزه است و به عنوان چراغ راه نظام علم و فناوري طي ساليان آينده خواهد بود که لازم است اينجانب به عنوان يکي از مسئولان اين حوزه از معظم له تشکر کنم. ابلاغ اين سياستها تکميل کننده اقدامات قبلي معظم له براي پيشرفت اين حوزه بود. مقام معظم رهبري تاکنون در حوزههاي مختلف سياستهاي کلي را پس از مشورت با مجمع تشخيص مصلحت نظام و کارشناسان خبره، تدوين و ابلاغ فرموده بودند و طي چند سال گذشته نيز ايشان در جلسات پر تکرار و متعدد خود با مسئولان و فعالان اين حوزه، رهنمودها و سياستهاي ارزشمندي را بيان فرموده بودند، اما جمع بندي يکپارچه و ابلاغ آنها گام مهمي در انسجام بخشي سياستگذاري کلان اين حوزه است. مطمئناً روزآمدسازي نقشه جامع علمي کشور(که در بند دوم سياست کلان ابلاغي آمده است) براساس اين سياستهاي کلان انجام خواهد شد و تدوين و اجراي برنامه پنج ساله توسعه کشور اعم از برنامه ششم و هفتم براساس اين سياستها صورت ميپذيرد. نکات مطرح شده در اين سياستها فراوان است، اما به چند نکته مهم در اين سياستها بايد به صورت ويژه توجه نمود:
1- مقام معظم رهبري به «دستيابي به علوم و فناوريهاي پيشرفته سياستگذاري و برنامهريزي ويژه» تأکيد نمودهاند که خوشبختانه معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري، براي تعداد فراواني از فناوريهاي پيشرفته و اولويتهاي ملي علم و فناوري مطلع در نقشه جامع علمي کشور(مانند نانو، بيو و...) ستادهاي فناوريهاي راهبردي را تشکيل داده که اين ستادها به عنوان جايگاههايي فرادستگاهي و... بايد با همکاري همه دستگاهها، توسعه فناوريهاي پيشرفته را ممکن سازند.
2- سياست ديگر مورد تأکيد مقام معظم رهبري «حمايت از تأسيس و توسعه شهرک و پارکها علم و فناوري» بود که خوشبختانه طي چند سال گذشته در کشور به اين مسأله توجه شده است و بايد طي ساليان آتي به صورت روز افزون تري به مديريت حرفهاي اين پارکها پرداخت و مشکلات فعلي موجود در مسير آنها را هموار کرد که شايد پيگيري «تدوين و تصويب قانون ايجاد اداره پارکهاي فناوري (مشابه قانون شهرکهاي صنعتي) مهمترين گام در اين زمينه باشد.
3- شناسايي نخبگان و پرورش استعدادهاي درخشان و حفظ و جذب سرمايه انساني از سياستهاي ديگر ابلاغي مقام معظم رهبري است که شايد بتوان آن را مأموريت اصلي بنياد ملي نخبگان دانست که با همکاري همه دستگاهها بايد آن را عملي نمايد.
4- «تقويت فرهنگ کسب و کار دانش بنيان» يکي از نکات مهم ديگر مورد تأکيد رهبر معظم است که توسعه و تقويت شرکتهاي دانش بنيان در طول چند سال گذشته از سوي معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري به صورت ويژه پيگيري شده است.
5- مقام معظم رهبري تأکيد کردهاند: «افزايش سهم توليد محصولات و خدمات مبني بر دانش پيشرفته و فناوري داخلي در توليد ناخالص داخلي با هدف دستيابي به سهم 50 درصد که به واقع ميتوان برمبناي اين موضوع، خود اتکايي ايران اسلامي و تحقق اقتصاد مقاومتي را بنا نمود و از اقتصاد متکي بر فروش منابع طبيعي به اقتصاد دانش بنيان حرکت کرد.»
6- درباره نکات مطروحه در سياستهاي کلي ابلاغي مقام معظم رهبري سخن بسيار است ولي بايد بار ديگر از محضر معظم له به خاطر اين تيزبيني و دلسوزي نسبت به نظام علم و فناوري و ابلاغ اين سياستهاي کلي تشکر ويژه نمايم.
نويسنده:سورنا ستاري
معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]