تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832778384




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واکنش هاي نظامي-دفاعي اروپاي شرقي به بحران اوکراين


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ شهريور ۱۳۹۳ (۰:۳۶ق.ظ)
واکنش هاي نظامي-دفاعي اروپاي شرقي به بحران اوکراين گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، تحولات داخلي اوکراين، به دليل مرزهاي مشترک با روسيه، توجه خاص مسکو به شبه جزيره کريمه، برخورداري از بزرگترين وسعت جغرافيايي در اروپاي شرقي، اقليت روس تبار متمايل به مسکو در شرق اين کشور و پيوندهاي تجاري با روسيه به سرعت نگراني هاي زيادي در ميان کشورهاي حوزه بالتيک و شرق اروپا برانگيخت؛ زيرا رهبران اين کشورها مي دانستند در صورتي که اوکراين با توجه به برتري هاي اقتصادي، سياسي و نظامي اش مورد تجاوز روسيه قرار گيرد، آنها نيز ممکن است جز اهداف بعدي باشند.
کشورهاي لتوني، ليتواني و استوني به دليل داشتن اقليت روس زبان و نيز به جهت سابقه استيلاي امپراتوري شوروي در نيم قرن دوم قرن بيست و البته توان نظامي ضعيف، نسبت به الحاق کريمه به فدراسيون روسيه از طريق همه پرسي واکنش نشان دادند. مقامات اين کشورها اقدام مسکو را نوعي تجاوز قلمداد کردند و تلاش نمودند بر پيوندهاي خود با ناتو تأکيد کنند. در سال 2004 و پيش از آنکه نيات پوتين در مورد کشورهاي خارج نزديک و تحت تملک مسکو در سال هاي قدرت شوروي هويدا شود، بلغارستان، کشورهاي بالتيک، اسلواکي، اسلووني و روماني به عنوان اعضاي ناتو پذيرفته شدند. در اين راستا توماس والاسک در کتاب «آلام رشد و مباحث دور جديد گسترش ناتو» مي نويسد: "اگرچه گسترش ناتو تا سال 1999 مبناي ژئواستراتژيک داشت، ولي؛ از سال 1999 مبناي تبديل به سازوکاري براي گسترش ثبات و ارزش هاي دموکراتيک شد". در واقع غرب براي جلوگيري از بروز خطر انديشه هاي قدرت طلبي روسيه به عنوان کشوري که تاريخ امپراتوري اش به قدمت تاريخ تأسيس ايالات متحده و البته کمي پيش از آن است، با تعريف کارويژه جديد براي ناتو حوزه عملياتي آن را به مرزهاي اين کشور رساند.
اين اقدام با استقبال دولت هاي اروپاي شرقي روبرو شد. بر اين اساس يکي از معيارهاي عضويت در ناتو هزينه 2 درصد از توليد ناخالص داخلي هر کشور در حوزه نظامي بود. امري که تا به امروز جز در چهار آمريکا، انگليس، يونان و آلباني تحقق نيافته است. اما بحران 6 ماه اوکراين و تجزيه بخشي از خاک اين کشور، باعث شد تا لتوني و ليتواني که در حال حاضر کمتر از يک درصد از GDP خود را در حوزه دفاعي خرج مي کنند اعلام کنند تا سال 2020 اين رقم به 2 درصد خواهد رسيد. همپنين روماني با صرف 1.5 درصد در امور نظامي خود، از تقويت توان دفاع خبر داد. لهستان نيز قرار است 1.95 درصد را به 2 درصد مدنظر ناتو برساند. احزاب دولت ائتلافي جمهوري چک هم توافق کردند تا سال 2020 به تدريج بودجه نظامي آن به 1.4 درصد توليد ناخالص داخلي افزايش دهند. در حال حاضر ارتش اين کشور حدود 1 درصد توليد ناخالص داخلي را دريافت مي کند.
مسأله قابل توجه در اين بخش، وعده رئيس جمهور اوكراين بود که اظهار داشت تا سه سال آينده بودجه نظامي به 3 ميليارد دلار ارتقا خواهد يافت. اين در حالي است که بودجه دفاعي اين كشور در سال جاري ميلادي، 1.5 ميليارد دلار گزارش شد.

علاوه بر اين کشورهاي اروپاي شرقي بر سرعت نوسازي ارتش خود نيز افزودند. لهستان اعلام کرد تغييراتي در ناوگان زيردريايي، سيستم هاي مديريت ميدان نبرد و تجهيزات با تکنولوژي بالا در ارتش خود ايجاد خواهد کرد. علاوه بر اين مقامات اين کشور براي تکميل دو پروژه دفاعي خود در سال 2015 که شامل تهيه 70 فروند هليکوپتر چند منظوره و يک مناقصه براي سيستم هاي ضد موشکي دفاع هوايي مي شود، با فرانسه وارد گفت و گو شده اند. لتوني نيز قراردادي به ارزش 48 ميليون يورو با بريتانيا براي دريافت 123 کاميون و تجهيزات و قطعات يدکي در سال 2016، امضا کرد. در همين راستا استوني براي خريد 80 موشك ضد تانك از آمريكا با اين كشور وارد مذاكره شد.
وزارت دفاع مجارستان هم با شرکت MBDA، توليد كننده موشك هاي اروپايي، براي به روز رساني موشك Mistral 2 قرارداد امضا كرد. وزير دفاع بلغارستان نيز اعلام کرد براي مدرن سازي تسليحات نظامي و كاهش وابستگي خود به روسيه قرار است تا سال 2020، مبلغ 680 ميليون دلار هزينه كند.
علاوه بر اقدامات مذکور، شرق اروپا براي مقابله با نيات احتمالي روسيه در دست درازي به سرزمين هاي اين حوزه با بهانه حمايت از اقليت هاي روس زبان، ميزبان رزمايش و نيروهاي اعضاي ناتو شدند. رزمايش "ضربه شمشير" با مشارکت نيروهاي زميني و هوايي کشورهاي استوني، لتوني و ليتواني، کانادا، نروژ، بريتانيا و ايالات متحده در حوزه بالتيک برگزار شد.
در عملياتي ديگر چهار ناو امريکا، اسپانيا، کانادا و فرانسه در درياي سياه حضور يافتند تا با اوکراين تمرين نظامي مشترک برگزار کنند. در مانور اخير ناتو که در لتوني با نام Steadfast Javelin II در تاريخ 10 تا 19 شهريور برگزار شد، نيز دو هزار سرباز از 9 کشور از جمله آمريکا، کانادا و ايتاليا براي انجام تمرين در سراسر لتوني، استوني، ليتواني، لهستان و آلمان پخش شده اند.
لازم به ذکر است که در مقابل تمامي رزمايش هاي ناتو در اروپا، روسيه دست به مقابله به مثل زد. راه اندازي مانورهاي مشترک با بلاروس و يا يکجانبه در مرزهاي غربي و درياي سياه بخشي از اين موارد بودند.
اروپاي شرقي در کنار افزايش بودجه نظامي و خريد هاي تجهيزاتي و شرکت در رزمايش هاي ناتو، اجازه استقرار تجهيزات و نيروي نظامي اين سازمان را صادر کرد. بر اين اساس بود که دبير کل ناتو از ايجاد نيروي واکنش سريع تا پنج هزار نفر در شرق اروپا خبر داد. همچنين کانادا، انگليس، فرانسه و آمريکا چندين جگنده خود را براي اعلام حمايت از کشورهاي شرقي اروپا، به اين مناطق ارسال کردند. پنتاگون نيز حدود ۱۵۰ نيروي امريکايي در استوني و ۴۵۰ نيروي ديگر در لتوني، ليتواني و لهستان مستقر کرد.
در واقع عدم امضا توافقنامه تجاري اوکراين با اتحاديه اروپا توسط ويکتور يانوکوويچ، رئيس جمهور سابق اوکراين و شروع مخالفت هاي داخلي با اين عمل، ضمن آنکه اوکراين را صحنه درگيري و جنگ کرد، بر حجم نظامي گري شرق اروپا افزود. بحران اخير براي اولين از زمان سقوط شوروي، شرق و غرب را به طور غير مستقيم در برابر هم قرار داد. تا آنجا که برخي از شکل گيري جنگ سرد جديدي سخن گفتند که البته اين مسأله به دليل عدم توانايي روسيه براي رقابت با غرب در حوزه سياسي و اقتصادي، تنها يک فرضيه رد شده، مي باشد.
با اين همه کشورهاي شرق اروپا به عنوان يکي از بازندگان اين بازي، مجبور شدند بر وسعت نظامي گري و سرمايه گذاري خود در اين بخش با توجه به نياز داخلي شان به توسعه اقتصادي، بيفزايند.

زهرا سادات حسيني














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن