واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ شهريور ۱۳۹۳ (۱۶:۳۰ب.ظ)
مديرکل بهزيستي استان قم: ازدواج فاميلي مهمترين دليل بيماري «پي.کي.يو» است مديرکل بهزيستي استان قم با تبيين دلايل افزايش آمار پي.کي.يو در کشور اظهار کرد: دليل اين موضوع را ميتوان در ازدواجهاي فاميلي و صورت نگرفتن غربالگري جستوجو کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، رضا سليقه با تأکيد بر اينکه «پي.کي.يو» يک بيماري ارثي است تصريح کرد: اين بيماري از پدر و مادر به فرزندشان انتقال يافته و از مهمترين علل آن ميتوان به کمبود آنزيم در کبد نوزاد اشاره کرد که شيوع اين بيماري در ازدواجهاي فاميلي بيشتر است.
وي با بيان اينکه بيماري «پي.کي.يو» در بدو تولد نشانهاي ندارد گفت: ظاهر نوزاد در هفتههاي نخست زندگي سالم است ولي به تدريج علائمي از خود نشان ميدهد که تأخير در رشد و تکامل، بيقراري، استفراغ، ضايعات پوستي در سطح بدن، بور شدن موهاي سر بدون سابقه خانوادگي و بوي زننده و نامطبوع عرق و ادرار ازجمله علائمي است که در اين زمينه بروز ميکند و با گذشت زمان، کودک دچار عقبماندگي ذهني شده و يا به کودکي ناآرام و بيشفعال تبديل ميشود.
سليقه از ديگر علائم اين بيماري را اختلال در صحبت کردن و نشستن و راه رفتن کودک عنوان کرد و گفت: علائم اين بيماري تا 6 ماهگي گمراه کننده است و ممکن است پزشکان در بسياري از موارد در تشخيص دچار اشتباه بشوند.
وي تشخيص به موقع بيماري را بسيار مهم دانست و بيان کرد: هفته اول و دوم بارداري بهترين زمان براي تشخيص است.
مديرکل بهزيستي استان قم با تبيين چگونگي تشخيص اين بيماري گفت: تشخيص در بدو تولد و هنگام بارداري امکانپذير است و بهترين راه تشخيص اين بيماري پس از تولد، اندازهگيري غلظت فنيل آلانين خون نوزادان در بدو تولد است.
وي اضافه کرد: اين آزمايش بايد 3 تا 5 روز پس از تولد صورت بگيرد زيرا تأخير در تشخيص بيماري، از هفته دوم به بعد، موجب آسيب رسيدن به مغز خواهد شد.
مديرکل بهزيستي استان قم با اشاره به آمار جهاني اين بيماري گفت: از ميانگين 10 تا 12 هزار نفر يک نفر مبتلا به اين بيماري ميشود، ولي در کشور ما اين رقم با افزايش فراواني روبهروست و از هر 3 هزار و 700 نفر يک نفر به «پي.کي.يو» مبتلا ميشود.
وي علت افزايش اين بيماري را در کشورمان ناشي از ازدواجهاي فاميلي و صورت نگرفتن غربالگري عنوان و تصريح کرد: پدر و مادري که ناقل اين بيماري باشند 25 درصد احتمال «پي کي يو» بودن فرزند، 25 درصد احتمال سالم بودن و 50 درصد ناقل اين بيماري خواهند شد.
سليقه خاطرنشان کرد: در خانوادههايي که به بيماري پي کي يو مبتلا هستند نبايد ازدواج فاميلي صورت بگيرد و پيش از ازدواج، مشاوره ژنتيک بايد انجام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]